Джордж Сорос и Бил Гейтс финансират факт-чекърсите на Фейсбук

Социалният медиен гигант Facebook обяви, че борбата му с “фалшивите новини“ ще включва организации за проверка на факти като трета страна, но има сериозни опасения относно легитимността на тези групи, след като беше разкрито, че Джордж Сорос и Бил Гейтс, както и други донори на Клинтън, финансират проверката на фактите.

Много хора приемат за даденост, че тези факт-чекърси са класическо неутрално и безпристрастно отчитане. Е, преценете сами.

На 15 декември Фейсбук пусна заявление, в което известява потребителите, че са започнали програма за „работа с организации за проверка на фактите като трета страна, които са подписали Международния кодекс на принципите за проверка на фактите на Пойнтер (IFCN)“.

Ето един интересен факт за Пойнтер, самопровъзгласилия се за „световен лидер в журналистиката“. Те се финансират от фондациите на „Отворено общество“ на Джордж Сорос, фондацията „Бил и Мелинда Гейтс“, националната фондация за демокрация (която има финансови връзки с Държавния департамент), фондацията на Омидяр от Ebay и Крейг Нюмарк, основателят на Craigslist, който дари 1 милион долара на Пойнтер, за да създаде този механизъм за анти-фалшиви новини.

Крейг Нюмарк също е донор на кампанията на Клинтън. Както и Джордж Сорос и Бил Гейтс, и двамата са големи привърженици на фондацията „Клинтън“, както и на фонда на предизборната кампания на Хилари. И друг донор на Пойнтер, основателят на Ebay Пиер Омидяр, също е масов донор на Клинтън, давайки милиони долари на фондацията.

Датската журналистка Ибен Транхолм заяви, че е шокирана, че на такива очевидно партизански факт-чекърси ще бъде разрешено да контролират описанието в политиката на Съединените щати. „На мен ми се наложи да чуя тези имена, защото те всъщност имат много силна политическа агенда. Сякаш има много хора, които смятат, че е опасно да не могат да контролират медиите, така че да отделят предполагаемите истински новини и фалшивите такива, всъщност е начин да се контролира разказа. Така че, ако искате да бъдете в опозиция на тези политически сили, тогава ще бъдете цензурирани. Разбира се, това е вид цензура.“

Добре дошли в Министерството на истината от 1984 г., където е разрешено да съществуват само избрани факти, докато други факти, които не отговарят на неолибералния разказ на Вашингтон, ще бъдат обозначени като „фалшиви новини“ и потиснати.

Превод: Страничката „Монтагю Кийн“
Източник: george-soros-and-bill-gates-funding-facebooks-fact-checkers-australian-national-review/

ДОПЪЛНЕНИЕ

Медицинска сестра припадна по време на живо предаване минути след СОVID ваксинация (ВИДЕО) ОБНОВЕНА

Скрийншот от факт-чекър във Фейсбук по темата:СГ

За излъчване по Нова ТВ, БТВ, БНТ и други анали: Доказателство за починал човек веднага след СОVID-19 ваксинация (ВИДЕО)

ПО ТЕМАТА

“Fact Checking” (проверяването на фактите) се извършва от автори платени от фармафията

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Сорос и Гейтс ръководят поглъщането на компания за ковид тестове

Evil & Eviler: Bill Gates and George Soros Quietly Join Forces To Control COVID-19 Industry

Членовете на Global Access Health (GAH) са готови да инвестират над 41 милиарда долара за финансиране на придобиванията

Сделката ще включва покупка на всички съществуващи акции на Molodzik, включително тези, притежавани от две частни компании за управление на инвестиции – Forsatj Group и Calculus Capital.

Консорциум от инвеститори, воден от Фонда за икономическо развитие на Джордж Сорос (SEDF) и фондацията „Бил и Мелинда Гейтс“, финансира закупуването на британската компания Molodzik за диагностични технологии, която разработи бърз десетминутен тест за коронавирус, съобщи Financial Times.

За да извърши придобиването, консорциумът сформира социалното предприятие Global Access Health (GAH), което има за цел да разшири достъпа до наличните медицински технологии.

 

Ротшилд патентова метод за тестване на COVID-19 още през 2015 г. (ДОКУМЕНТИ)

 

Съд в Перу обяви Сорос, Гейтс и Рокфелер за създатели на ПЛАНдемията

 

За излъчване по Нова ТВ, БТВ, БНТ и други анали: Тиери Боде говори за сценарий от 2010, в който Фондация Рокфелер описва днешната “Пландемия” (ИЗКАЗВАНЕ ПРЕД НИДЕРЛАНДСКИЯ ПАРЛАМЕНТ НА 04.06.2021 г. – ВИДЕО, БГ СУБ)

 

План от 1979 за въвеждане на тоталитарно общество чрез медицина (ВИДЕА-БГ СУБ)

 

Планът от 2010 г. на Фондацията Рокфелер разработен в сътрудничество с Бил Гейтс за КОВИД-19 (ДОКУМЕНТ)

 

План за тотален контрол: Планът на Рокфелер за глобална пандемия от 2010 г. (ВИДЕО – БГ СУБ)

 

Бил Гейтс и Нелсън Рокфелер са братовчеди

 

Депопулацията чрез ПРИНУДИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ бе обявена от главния антихрист на планетата още през 2011 година!

 

Не е заради парите. Заради контрол е. Тотален контрол над нас и децата ни (ВИДЕО – БГ СУБ)

 

Кой е Бил Гейтс (ВИДЕА-БГ СУБ)

Последно от ЛЮБОПИТНО

Не е шега: ваксинации чрез салати, ГМО-комари, наночастици и шипови протеини чрез химтрасета! Неудобните новини и взаимовръзки между привидно несвързаните събития — гответе се за повече терор (БЪЛГАРСКО ВИДЕО)

Неудобните новини от последното денонощие и взаимовръзки между привидно несвързаните събития ВИДЕО По-долу в източниците дори

ВИДЕО: Лекари от цял свят излизат с потресаваща информация за съдържанието и въздействието на експерименталната течност в инжекциите! Как да спасим народа си от фарма-геноцида в момента? Сигнал до Главния прокурор на Република България

ВИДЕО   ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ СИГНАЛ от ………………. УВАЖАЕМИ ГЛАВЕН ПРОКУРОР, Настоявам Прокуратурата

Истината за експерименталките лъсна! Сигнал към правителството на САЩ от медицинска сестра, която показва със скрита камера разкриваща масова смърт и застрашаващи живота странични ефекти след фъксиниране (ВИДЕО)

ИСТИНАТА ЗА ЖИГОСВАНЕТО ЛЪСНА! СИГНАЛ КЪМ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА САЩ ОТ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, КОЯТО ПОКАЗВА ЗАПИСИ СЪС

error:
The Bulgarian Times