СГД

Джордж Сорос и Бил Гейтс финансират факт-чекърсите на Фейсбук

 

Социалният медиен гигант Facebook обяви, че борбата му с фалшивите новини ще включва организации за проверка на факти като трета страна, но има сериозни опасения относно легитимността на тези групи, след като беше разкрито, че Джордж Сорос и Бил Гейтс, както и други донори на Клинтън, финансират проверката на фактите.

Много хора приемат за даденост, че тези факт-чекърси са класическо неутрално и безпристрастно отчитане. Е, преценете сами.

На 15 декември Фейсбук пусна заявление, в което известява потребителите, че са започнали програма за „работа с организации за проверка на фактите като трета страна, които са подписали Международния кодекс на принципите за проверка на фактите на Пойнтер (IFCN)“.

Ето един интересен факт за Пойнтер, самопровъзгласилия се за „световен лидер в журналистиката“. Те се финансират от фондациите на „Отворено общество“ на Джордж Сорос, фондацията „Бил и Мелинда Гейтс“, националната фондация за демокрация (която има финансови връзки с Държавния департамент), фондацията на Омидяр от Ebay и Крейг Нюмарк, основателят на Craigslist, който дари 1 милион долара на Пойнтер, за да създаде този механизъм за анти-фалшиви новини.

Крейг Нюмарк също е донор на кампанията на Клинтън. Както и Джордж Сорос и Бил Гейтс, и двамата са големи привърженици на фондацията „Клинтън“, както и на фонда на предизборната кампания на Хилари. И друг донор на Пойнтер, основателят на Ebay Пиер Омидяр, също е масов донор на Клинтън, давайки милиони долари на фондацията.

Датската журналистка Ибен Транхолм заяви, че е шокирана, че на такива очевидно партизански факт-чекърси ще бъде разрешено да контролират описанието в политиката на Съединените щати. „На мен ми се наложи да чуя тези имена, защото те всъщност имат много силна политическа агенда. Сякаш има много хора, които смятат, че е опасно да не могат да контролират медиите, така че да отделят предполагаемите истински новини и фалшивите такива, всъщност е начин да се контролира разказа. Така че, ако искате да бъдете в опозиция на тези политически сили, тогава ще бъдете цензурирани. Разбира се, това е вид цензура.“

Добре дошли в Министерството на истината от 1984 г., където е разрешено да съществуват само избрани факти, докато други факти, които не отговарят на неолибералния разказ на Вашингтон, ще бъдат обозначени като „фалшиви новини“ и потиснати.

Превод: Страничката „Монтагю Кийн“
Източник: https://libertyinternational.wordpress.com/2020/05/06/george-soros-and-bill-gates-funding-facebooks-fact-checkers-australian-national-review/

ЦРУ Контролира Медиите в Европа (И В СВЕТА-ВИДЕО)

 

Бил Гейтс и Нелсън Рокфелер са братовчеди

 

Предишна Статия

Факти за грипните ваксини, които се крият от обществеността

Следваща Статия

Коронавирус – “експертите“ знаят, но няма да ви кажат, какво може да ви спаси живота

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

„Теоретик на конспирацията“ vs „Интелигентен човек 👑 🐑“

  „Теоретик на конспирацията“ vs „Интелигентен човек 👑 🐑🐑🐑“ „Теоретик на конспирацията“ срещу „интелигентен човек“ (еквивалент на 👑 🐑🐑🐑): „Интелигентният човек 👑 🐑🐑🐑“  човек крещи на „теоретика

Снимка на деня

  Бел.ред; ако се чудите за кое видео става въпрос през 2019 става въпрос за това

Don`t copy text!