Дигиталната валута на Китай е готова според централната им банка

Китайската народна банка (PBoC) заяви, че нейната дигитална валута „може да се каже, че е готова“.

Според заместник-директора на PBoC, Му Чангчун, прототип, който възприема блокчейн архитектурата, е успешно разработен след пет години изследвания.

Съобщението му, направено на форума China Finance 40, местната медия Shanghai Securities News на 10 август.

Двустепенна операционна система

Му каза, че издаването на дигитална валута с помощта на чиста блокчейна архитектура ще бъде трудно постижимо в страна, голяма колкото Китай, тъй като търговците на дребно изискват висока производителност.

Дигиталната валута също ще приеме двустепенна операционна система, която да обслужва „сложната икономика на страната с огромна територия и голямо население“, като PBoC на по-високо ниво и търговските банки на вторично ниво. Според Му това ще подобри достъпността, ще увеличи степента на приемане сред обществеността и ще насърчи иновациите сред търговските субекти.

Според изпълнителния директор на PBoC, дигиталната валута е проектирана така, че да е подходяща за „малки мащабни високочестотни бизнес сценарии“.

Заплаха за САЩ

Както бе съобщено на 9 август, PBoC планира да изпревари САЩ и Libra на Facebook чрез издаване на национална криптовалута, тъй като американските политици „натиснаха спирачките“ на стабилната монета на социалната мрежа поради регулаторни проблеми.

Въпреки оптимистичните забележки на Му обаче, не е ясно кога всъщност ще стартира дигиталната валута на Китай.

Cryptodnes. BG

Агенцията за национална сигурност на САЩ разработва криптовалута

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница