Дигиталната “желязна завеса” се спуска

От Аластър Крук, 02/12/2020

Какво е „дигитална желязна завеса“? Тогава, когато Big Digital, както професор Майкъл Ретенвалд нарича тези западни технологични Голиати, се превръщат в „държавности“, използвайки дума, първоначално измислена от Мишел Фуко, за да се позове на средствата, чрез които „управляваните“ (т.е. „ние, хората“) асимилираме, и отразяваме външно, психическото отношение, желано от ЕЛита: „Някой може да посочи носенето на маска и социалното дистанциране като случаи на това, което Фуко е имал предвид под понятието си за държавност“, предполага Ректенвалд.

И какъв е този желан „манталитет“? Той трябва да прегърне преобразяването на американската и европейска идентичност и начин на живот. Предполагаемият избран президент на САЩ, европейските ЕЛити и топ “будни” ЕЛити, освен това, са публично ангажирани с такава „трансформация“: „Сега ние вземаме Джорджия, след което променяме света“ (Чък Шумер, лидер на малцинството в Сената, заяви празнувайки „победата“ на Джо Байдън); „Поражението на Тръмп може да бъде началото на края на триумфа на крайнодесните популизми и в Европа“, заяви Доналд Туск, бивш президент на Европейския съвет.

Накратко, „желязната завеса“ се спуска, когато уж частните предприятия (Big Digital) взаимно си взаимодействат с – и след това претендират – държавата: Вече не трябва да се убеждава невярващият, изправен пред тази предстояща метаморфоза – той може да бъде принуден. Регресивните ценности на идентичността, расата и пола бързо се превърнаха в окачествявани като „ерес“. И както безкрайно повтарят активистите на BLM: „Мълчанието не е опция: Мълчанието е съучастие“.

С появата на вездесъщия „обхват“ на идеологията на Силициевата долина, диктатът може да бъде постигнат чрез превръщането на „истината“ в оръжие чрез ИИ, за да се постигне „справедливост на машинното обучение“, което отразява само ценностите на предстоящата революция – и чрез монтажа на ИИ „обучение“ тази версия на двоична „истина“, нагоре и срещу състезателна „неистина“ (нейната полярна противоположност). До това взаимопроникване се стигна чрез комбинация от ранни стартиращи финансирания от ЦРУ; връзки и договори с държавни агенции, особено свързани с отбраната; и в подкрепа на пропагандни кампании в услуга на „правителствените“ повествования.

Тези американски технически платформи за известно време са се превърнали ефективно в „Синята държава“ – особено в сферата на разузнаването и отбраната – до степен, че тези изпълнителни директори вече не се възприемат като държавни „партньори“ или изпълнители, а по-скоро като някакво висше ЕЛитно ръководство, точно оформящо и ръководещо бъдещето на САЩ. Целта им обаче е да се развие отвъд американската „сфера“, до схващане, че такава ЕЛитарна олигархия в крайна сметка ще ръководи бъдещото „планетарно управление“. Такова, при което техническите инструменти за изкуствен интелект, аналитика, роботика и машинно обучение, ще се превърнат в математическо и цифрово скеле, около чиято структура се администрира земното кълбо във всичките му измерения. Няма да има политика – само анализи.

Очевидният опит на платформите на Big Tech и MSM да напишат разказа за американските избори през 2020 г. във Facebook и Twitter – заедно с кампанията им да настояват, че несъгласието е или нахлуване на дезинформация от врага, или „лъжи“, идващи от президента на САЩ, или обикновено глупости – е само първата стъпка към предефинирането на „несъгласните“ като рискове за сигурността и врагове на доброто.

Споменаването на „ерес и дезинформация“ допълнително играе ролята на отблъскване на вниманието от залива на неравенството между самодоволните ЕЛити и скептиците сред обикновените граждани. Партийните ЕЛити може да са известни с това, че несправедливо се обогатяват, но като безстрашни рицари, водещи верните в битка, ЕЛитите могат отново да станат обекти на обществено и медийно почитание – герои, които могат да призоват вярващите „още веднъж до нарушението!“.

Следващата стъпка вече се подготвя – както отбелязва Уитни Уеб:

“В понеделник стартира нова кибернетична офанзива от Агенцията за разузнаване на сигналите в Обединеното кралство, GCHQ, която се стреми да се прицелва в уебсайтове, които публикуват съдържание, считано за „пропаганда“, и което поражда опасения относно спонсорираното от държавата разработване на ваксини за Covid-19 – и участващите мултинационални фармацевтични корпорации.

Подобни усилия се предприемат и в САЩ, като наскоро финансирана от военните фирма, подкрепена от ЦРУ… за разработване на алгоритъм за ИИ, насочен специално към нови уебсайтове, популяризиращи „предполагаема“ дезинформация, свързана с кризата с Covid-19, и водените от американската армия Covid 19 ваксинационни усилия, известни като Operation Warp Speed

Таймс съобщи, че GCHQ „е започнал нападателна кибер операция за прекъсване на разпространението на антиваксинална пропаганда от враждебни държави“ и „използва инструментариум, разработен за справяне с дезинформацията и материалите за набиране на хора, разпространявани от Ислямска държава“, за да го направи… кибер войната на GCHQ не само ще свали „антиваксиналната пропаганда“, но също така ще се стреми да „наруши операциите на киберакторите, отговорни за нея, включително криптиране на техните данни, така че те да нямат достъп до тях и блокиране на комуникацията им помежду си“.

Таймс заяви, че „правителството разглежда справянето с невярна информация за инокулацията като нарастващ приоритет, тъй като перспективата за надеждна ваксина срещу коронавируса се приближава“, предполагайки, че усилията ще продължат да се увеличават, когато кандидатът за ваксина се приближи до одобрението.

Този по-голям основен момент към третирането на предполагаемите „анти-ваксъри“ като „заплахи за националната сигурност“ продължава през по-голямата част от тази година, ръководен отчасти от Имран Ахмед, главен изпълнителен директор на базираният във Великобритания Център за противодействие на дигиталната омраза, член на пилотната работна група на Управителния комитет на британското правителство за противодействие на екстремизма, която е част от комисията на британското правителство за противодействие на екстремизма.

През юли Ахмед заяви пред британския вестник „Индипендънт“: „бих преминал отвъд призоваването на анти-ваксърите като теоретици на конспирацията и бих казал, че те са екстремистка група, която представлява риск за националната сигурност“. Тогава той заяви, че „след като някой е бил изложен на един вид конспирация, е лесно да го поведете по пътя, където те възприемат по-радикални мирогледи, които могат да доведат до насилствен екстремизъм… По същия начин мозъчен тръст, свързан с американското разузнаване, аргументира в изследване статия, публикувана само месеци преди началото на кризата с Covid-19, че „американското „анти-ваксърско” движение би представлявало заплаха за националната сигурност в случай на „пандемия с нов организъм”.“

За да бъде ясно, не е в действие само разузнавателната общност „Five Eyes“ – YouTube, доминиращата видео платформа, собственост на Google, реши тази седмица да премахне видеоклип от Института “Лудвиг фон Мизес” с повече от 1.5 милиона гледания, тъй като предизвиква аспекти на американската политика по отношение на коронавируса.

Какво става всъщност? Институтът “Мизес” като „екстремист“ или доставчик на дезинформация от врага? (Разбира се, има безброй други примери.)

Превод на български – Страничката “Монтагю Кийн”
Повече в статията:
The Digital “Iron Curtain” Descends

 

Китай прилага “цивилизационен кодекс“ за да разшири контрола (ОБНОВЕНА) Китай официално узакони Системата за социален рейтинг

Електронният концлагер: Цифровизацията – смъртната присъда за държавата и личността

Google и Oracle ще следят и наблюдават американците, които се ваксинират срещу СОVID-19

 

ГУГЪЛ

За да разберете по-добре какво се случва в момента и с кого си имаме работа – тази статия е задължителна за прочит:

Клаус Шваб: Великото зануляване ще включва „сливане на физическата, цифровата и биологичната идентичност“

 

Микрочипове, нанотехнологии и имплантирани биосензори: новото нормално?

 

“Събитие 201“ – Симулация на световната ПЛАНдемия (ВИДЕА-БГ СУБ)

 

Шокиращи факти за сателитното наблюдение

 

Бивш сътрудник на СЗО разказва за главната цел на 5G (ВИДЕО С ДУБЛАЖ НА БЪЛГАРСКИ)

 

Бел.ред.,вижте също ТАЗИ статия в която ще прочетете, че учени са създали апарат, който извлича всякаква информация от мозъка – да чете човешките мисли и да открива и извлича  изображения, включително сънища, спомени и ⚠️ въображение! …

 

Истинската цел на Corona World Order ПЛАНдемията: Да се вземат ДНК проби от всеки! Самото тестиране е чипиране!

 

Добре дошли в глобо-концлагера

 

Не е заради парите. Заради контрол е. Тотален контрол над нас и децата ни (ВИДЕО – БГ СУБ)

 

Последно от ЛЮБОПИТНО

The Bulgarian Times

Фейсбук страница