Диктатурата на ГЕРБерията! Чуйте този запис от Пирогов (АУДИО)

Помните ли когато сестрите протестираха срещу ниските заплати и лошите условия, и никой не ги подкрепи? А помните ли медицинската сестра на прозореца на партийния дом? Е, онези горе не са я забравили. Синдикат на българските медицински специалисти СБМС: “Вчера уволниха дисциплинарно Бойка Анастасова от Пирогов! Това не е проблем, очаквахме го! Свикнахме! Изненада няма! Очакваме също така и Съда бързо да я възстанови, защото има грубо неспазване на закона от страна на работодателя… СБМС, ще се погрижи за това! Вчера обаче, уволниха не просто Бойка, една от водещите на протестите на медицинските специалисти, а един професионалист, от който ще имат нужда най-вече оперираните деца в Пирогов! И дори това може да се преглътне по някакъв начин, ако намерят кой да я замести (защото вчера на нейно място не е останал никой). Но… това, което са направили водещи “ специалисти“- доцентите Шивачев и Цоцомански е ГОЛЯМО падение! Начинът, по който са се отнесли към нея, гаврата с личността й в коридорите на Пирогов пред погледа на нейни колеги, пациенти, придружители не мога да опиша с думи… БРУТАЛНО е, чуйте сами:

(опровергайте записа, хайде дайте вашия от камерите в Пирогов или точно тогава е имало профилактика???)
Вие сте СРАМ за бялата престилка, вие сте СРАМ за цялата лекарска гилдия! Това поведение НЕ се оправдава с нищо, защото преди да си, какъвто и да е специалист, началник, директор… трябва да си ЧОВЕК!
Очакваме Етичната комисия на БЛС да реагира, за което сме я сезирали официално!
Очаквахме и“ г-н „Балтов да накаже виновните, но той предпочете да се лиши от един професионалист, който сме наясно, че няма да бъде загуба за Пирогов, но ще бъде загуба за пациентите! Затова ви призоваваме да си подадете оставката г-н изпълнителен директор! Вие не мислите за просперитета на повереното ви лечебно заведение! Вие, заедно с “ достойно“ представилите се доценти уронвате престижа и доброто име на институция, като Пирогов!
ОСТАВКА! За вашето бездействие и за незаконното уволнение на Бойка Анастасова!”

Мария Милушева

Последно от БЪЛГАРИЯ

Снимка на деня

70% Продължаваме… 2020 бензина беше 1.52 лв. 2020 пропан бутана беше 0,69 лв.   1 000

Фейсбук страница

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times