Доклад на Европейската комисия за България (ВИДЕА)

/

 

 

 

ДОКЛАДЪТ НА ЕК

цитат:
„Нивото на доверие към институциите, които би трябвало да се борят с корупцията, остава ниско.
Липсата на резултати в борбата с корупцията е един от ключовите проблеми, поставени от протестите през лятото на 2020 г.“

Тези две изречения резюмират съдържанието му. Ако някой е очаквал докладът да заяви, че ще „им го вкара с 200 в час“, е в грешка. За разлика от българския политически манталитет за „вкарването“ езикът на тези 26 страници за България е достатъчно дипломатичен, какъвто трябва и да бъде за една сериозна институция като ЕК и ЕС. Но е достатъчно категоричен за това какво застояло блато е България.
Вкарването с „200 километра в час“ ще ни дойде с Механизма за обвързване на европомощите с върховенството на закона и корупцията, на който детайлите сега се подготвят.
За съжаление тези „200 в час“ ще имат много тежки последици и за народа, който в немалка част от него продължава да нехае за себе.

https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/bg_rol_country_chapter.pdf

Последно от БЪЛГАРИЯ

Някога чували ли сте по-логични и систематизирани аргументи: д-р Тодоров срещу българския министър на здравепогазването (ВИДЕО) Поздравления за д-р Пламен Пасков, разобличил мафията в центъра на тяхната бърлога (ВИДЕО) Костадин Костадинов: Показахме, че ние българите сме достоен народ

Тези видеа трябва да се преведе на английски, френски и немски и излъчат по цял свят. Малко

Ивановден е!

Честит Ивановден! Честит празник на всички именици! Ивановците в България са над 300 хиляди! Да са

The Bulgarian Times

Фейсбук страница

Фейсбук група

The Bulgarian Times