Доналд Тръмп обяви извънредно положение в САЩ (ВИДЕО)

Доналд Тръмп обяви извънредно положение в страната заради пандемията от коронавируса COVID-19. Това действие на американския президент ще отключи 50 млрд. долара, с които ще може да се подпомогне борбата с вируса и да се подпомогнат американците, засегнати от него, съобщава CNBC.

Американският президент обяви, че ще отпусне 50 млрд. долара на щатите за борба с COVID-19. По този начин ще бъде отпусната по-голяма федерална помощ за борба със заболяването. Тръмп призова всеки щат да създаде незабавно спешни оперативни центрове, а болниците да задействат планове за подготовка за извънредна ситуация, за да отговорят на нуждите на американците.

Президентът огласи също значително увеличаване на капацитета за извършване на тестове за вируса в САЩ.

„За да дам пълна власт на федералното правителство в усилията му, официално обявявам национална извънредна ситуация. Две много големи думи. Предприетите от мен действия ще дадат достъп до 50 милиарда долара федерални средства. Това е много важно. Това е голяма сума, която се отпуска за щатите и населените места в нашата обща борба срещу тази болест и  в подкрепа на усилията на всеки щат незабавно да открие функциониращи операционни центрове”, заяви Тръмп.

Междувременно стана ясно, че Тръмп ще бъде тестван за коронавирус. Това се налага, тъй като американския президент се срещна преди седмица с бразилския си колега, чийто тест се оказа положителен.

Жаир Болсонаро бил посъветван да се изследва, след като неговият говорител Фабио Вайнгартен е дал положителна проба за вируса.

 

Правителството на САЩ преобразува 11 свои военни бази в Америка в “карантинни центрове“ заради коронавируса

Последно от СВЯТ

Фейсбук страница

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times