Доналд Тръмп обмисля помилване за Едуард Сноудън

Президентът на САЩ каза по време на пресконференция, че би обмислил да позволи на Едуард Сноудън да се върне в държавата.

Едуард Сноудън може и да се върне в Америка, ако Доналд Тръмп избере да му даде президентско помилване. 

Според доклад на Reuters от 15-ти август, Тръмп е казал, че “ще започне да разглежда” възможен пардон за Сноудън, който живее в Русия откакто напусна САЩ през 2013 г. Тези коментари идват малко след като Тръмп каза пред “The New York Post”, че много хора мислят, че е “бил третиран нечестно”.

В отговор към коментарите на Тръмп, Сноудън написа следното:

Последният пък, когато чухме, че Белия дом разглежда пардон беше през 2016, когато същият министър на правосъдието, който ме обвини, призна, че като си направи равносметка, работата ми в уличаването на масовото следене е в услуга на обществото.

Според секция 2 от щатската конституция, активният президент може да дава пардони за престъпления срещу Съединените Американски Щати”. Сноудън все още е изправен срещу федерални обвинения за престъпване на Шпионския Акт на 1917 и кражба на правителствена собственост.

Ако президентът реши да се възползва от това право, Сноудън ще стане 26-ят човек с пардон от Тръмп.

Crypto Dnes. BG

Мобилните оператори в България подслушват

Последно от СВЯТ

Войната в Украйна – кървав заговор срещу славяните: Крим, Хабад-Любавич, Небесен Йерусалим, Юдейски Преврат 2014, Хабад и Путин, Предателство в Кремъл, Постановъчна война. Операция „Z“ (Zion/ Цион)

Крим Днес предаването на Крим от РСФСР в състава на Украинска ССР през 1954 г. мнозина

The Bulgarian Times

Фейсбук страница