Дори докато се случваше, не се случваше

 

Наистина ли имаше такава година като 2020?

Нали сте чували това: ако дърво падне в гората и никой не го чуе, то произвело ли е звук?

Да предположим, че цялото общество се разпада, докато нашите медийни елити упорито отказват да забележат. Какво тогава?

Да предположим, че репортерите и експертите пренебрегват преврата, потъпкващ основните ни свободи от миналия март насам.

Да предположим, че всички те ни уверяват, че защитата на демокрацията е „антинаука“ и ни проповядват, че гражданските права (с изключение на протестите на Black Lives Matter) не са нищо друго, освен „култ на смъртта“.

Да предположим, че след „избори“, проведени главно в пресата, на базата на порой от безполезна пропаганда, известна корпоративна проститутка (Джо Байдън) е на път да бъде инсталирана в Белия дом като главен карнавален глашатай за оскъдно тествани ваксини. Това са медикаменти, търгувани от банда спекулатори, които дори не биха ги разработили, ако не им бе обещан пълен правен имунитет за всичко, което могат да причинят на жертвите си.

E? Дали изобщо убийството на нашите свободи издава звук?

Имаше ли наистина такава година като 2020?

В речта си за приемане на Нобелова награда през 2005 г. драматургът Харолд Пинтър каза това за зверствата, прикривани от западната преса:

„Никога не се е случвало. Нищо не се е случило никога. Дори докато се случваше, не се случваше. Нямаше значение. Не представляваше интерес.“

 

Как възникна “най-престижната награда в света“? Нобеловата награда формира лъжеелит в науката, медицината, литературата и борбата за мир

 

И толкова много неща никога не се случиха през изминалата година!

4/5 от Съединените американски щати прекратиха демокрацията и обявиха Закона за правата и свободите за морално остарял. Обединеното кралство пусна нов вид „полиция“ – лица с маски, палки в лапите – за да мачка мирни протестиращи за това, че дишат. В някои части на Австралия стана престъпление да се каже на другите хора времето и мястото на политическа демонстрация. Германия обяви политическия протест за незаконен.

Но нищо от това не се случи. Не беше съобщено в основната преса. Не представляваше интерес.

За малко повече от девет месеца икономиките в някога богатите страни бяха сринати до земята. Социалните медии се развихриха със систематична полицейщина над мисълта. След вълна от „изпълнителни заповеди“, която затвори малкия бизнес в САЩ, безпрецедентен брой американци започнаха да крадат храна, за да оцелеят. Във Великобритания UNICEF разпространява храна за гладни деца за първи път от повече от 70 години. По света хората в нужда все още не могат да получат медицинско лечение. Културните институции са разрушени. Изкуствата са забранени. Пеенето се счита за риск за общественото здраве.

Нямаше значение.

Тази година за първи път в историята повече от 40 губернатори в САЩ си самораздадоха квазидиктаторски правомощия – по силата на закони, прибързано разработени преди по-малко от 20 години за масови биотерористични атакиприведени в действие за противодействие на медицинска „спешна ситуация“ ”, която никога не е била спешна. В края на 2020 г. по-голямата част от американското население живее под диктаторско управление.

Това не представлява интерес.

Огромен брой хора, както в Европа, така и в Америка, бяха поставени (без съдебна заповед) на практика под домашен арест. Това беше наречено защитна мярка – и беше съобщено като такова, макар че тази практика наруши граждански права, установени преди близо век. Десетки милиони хора видяха как прехраната им е отнета от служители, които те дори нямаха възможност да конфронтират.

Да, шепа държави, които не са затворили населението си или разрушили икономиките си, твърдят, че имат медицински резултати толкова добри, ако не и по-добри от съседните държави, които са направили и двете. Губернаторът на Арканзас Аса Хътчинсън дори потвърди всичко това на 5 май в редакционните страници на Washington Post, основен доставчик на пропагандата за коронавирус. Но тези твърдения никога не са били разследвани в масовата преса. Те нямаха значение.

Сега мегакорпорациите, които подкрепиха ограничителните мерки, изсмукват живота на икономиката на малкия бизнес, която някога е била опората на свободния свят. За ресторантите картината е толкова мрачна, че готвачът и автор Едуард Лий я нарича „краят на ерата на независимите ресторанти“ и предупреждава, че …

„ще загубим културата на всички наши американски градове … [ние] ще се превърнем в нация от корпоративни вериги ресторанти, които ще изглеждат и имат вкус на едно и също във всеки град.“

Културата е атакувана и от други посоки. Лондонските театри, наследници на една от най-гордите драматични традиции в света, са затворени за първи път в съвременната история – а дали някога ще отворят отново, зависи от капризите на политиците. Музиканти и други артисти са съсипани от правилата за „социално дистанциране“, които никога не са имали смисъл и никога не са били спазвани от силните.

Това също няма значение.

В почтеното общество дори не може да се говори за това.

Ангела Рейнър от Лейбъристката партия в Обединеното кралство – видяна за последно да заплашва с изгонване на „хиляди и хиляди“ членове, които не смятат, че тяхната държава трябва да се управлява от Израел – сега негодува, че

„нашите деца не трябва да разчитат на хуманитарни благотворителни организации, които са свикнали да действат в зони на военни действия и в отговор на природни бедствия.“

Никога не бихте предположили, че праведната Рейнър всъщност е подкрепила лудостта, съсипваща икономиката, която е причинила тази задълбочаваща се бедност – всъщност през май тя искаше дори по-строга полицейщина от тази, наложена от правителството.

Правителствата ни лъгаха през цялата година за естеството на медицинската заплаха, пред която сме изправени, за това, което планираха да направят по въпроса, и за това, което ще ни струва.

Доскоро уважавани учени се опитаха да ни кажат, че няма смисъл от целия шум. „Попадаме в капана на сензацията“, каза Джон Йоанидис от Станфордския университет още на 23 март. „Изпаднахме в пълна паника.“ Интервюто, съдържащо тези коментари, скоро беше забранено от Youtube, въпреки че Йоанидис е общопризнат като „един от най-известните епидемиолози в света“.

Изтъкнати учени, подписали декларацията от Грейт Барингтън, претърпяха подобна съдба, оклеветени като крайни елементи, насърчаващи „страхливо безумие“ и „брутален“ опит да „оставят хората да умират“ – с други думи, като нацисти.

Но това не са обиди и не е цензура – въпреки че модераторите на Reddit незабавно забраниха декларацията. Такива факти не трябва да се споменават. Само прошепнете думата „цензура“ и вие сте десен фанатик.

Говорейки за фанатизъм обаче: 18-годишна американска студентка е зад решетките в този момент на Кайманските острови. Нейното престъпление? Гледайки – сама – как нейният приятел се състезава в последното за годината състезание по джет ски, след като си е направила не един, а два отрицателни теста за Ковид. Изглежда, че други хора, присъстващи на състезанието, са натопили жената, което е довело до четиримесечна присъда за затвор, защото е съкратила 14-дневната „карантина“ – която е издадена без съдебна заповед, разбира се.

Едно време бихме нарекли такива докладчици „сътрудници“, ако не и „безсърдечни фанатици“. Сега техните действия се хвалят както от вестниците, така и от прокурорите: в края на краищата те защитаваха общественото „здраве“, когато вкараха млада жена в затвора.

Новите Ковид ваксини са друг начин за защита на общественото здраве, разбира се – те нямат нищо общо с милиардите долари, които фармацевтичните компании вероятно ще спечелят от продажбата им.

Няма значение, че Администрацията по храните и лекарствата, FDA, трябваше да „свърже накъсо“ собствените си правила, за да разреши употребата им. Няма значение, че трябваше да бъде обещано на производителите, че „през следващите четири години [те] не могат да бъдат съдени за парични обезщетения в съда в резултат на вреди, свързани с администрирането или употребата“ на новите им ваксини – общ юридически имунитет, което е „много рядко“, според виден адвокат по труда. (О, и вие също не можете да съдите FDA.)

Нищо от това няма значение. Нищо от това не представлява интерес.

Именно затова „политическият анализатор“ на CNN Джо Локхарт наскоро настоя правителството да попречи на Тъкър Карлсън да излага неудобни факти за тези ваксини в своята програма по Fox News. Свободата на словото и на пресата вече нямат значение, нали разбирате. Джо Локхарт казва така. Той е представител на медия, призоваваща държавата да цензурира друга медия – за изразяването на мнение, с което не е съгласен.

И? Някой от „свободната преса“ да се е оплакал от това предателство на Локхарт? От това, че атакува конституционната защита на пресата, докато предава свой колега на Полицията на мисълта? Не, доколкото знам.

Защото, разбирате ли, нищо от това не се е случило.

Точно като останалата част от коронавирус преврата. Дори докато се случваше, не се случваше.

Няма значение, че цялата неотдавнашна истерия за „случаи“ на Ковид се основава на резултати от явно ненадеждна процедура за тестване. Няма значение, че вече има достъпно евтино и ефективно лечение на болестта, без сериозни странични ефекти, с лекарства като ивермектин и хидроксихлорохин. Когато видният лекар д-р Пиер Кори се опита да заинтересува Конгреса с употребата на тези лекарства – от които никой няма да се възползва, освен тези, които страдат от най-тежките случаи на Ковид – той беше обект на невероятно оклеветяване от страна на важен демократ в Комитета за вътрешна сигурност на Сената.

Но станахме свидетели на официалната реакция: след като група лекари обявиха обещаващите резултати от същите лекарства на 4 декември …

нито една голяма медия в САЩ не съобщи [за тяхната] молба за незабавно действие от страна на федералното правителство с цел спасяване животи на пациенти… Нито един представител от службата за контрол и превенция на заболяванията (CDC), Националния здравен институт (NIH) или Световната здравна организация не се свърза с тях“,

… според един от редките алтернативни източници на новини, който си е направил труда да съобщи историята.

Така недоказаните ваксини ще бъдат разпространени навсякъде; Big Pharma ще стане още по-богата; на бедните хора ще бъде позволено да умрат. Междувременно изфабрикуваните твърдения за нарастващия брой „случаи“ ще предизвикват нова истерия. Правителство след правителство ще подложи гражданите си на по-нататъшни масови домашни арести, въпреки че опитът на Беларус – която не наложи ограничителни мерки – категорично предполага, че стратегията за масово затваряне нанася повече вреда, отколкото полза.

За управляващите всичко това не представлява интерес. Няма значение. Никога не се е случвало.

А за нас останалите?

Предполагам, това ще зависи от непоколебимостта на хората, на които им пука повече за истината, отколкото за подчинението.

Тези, за които думите все още имат значение, а фактите все още играят роля.

Тези, които не се срамуват да пипат, нито се страхуват да се изправят.

Тези, които няма да попиват лъжи и да преглъщат измами.

Тези, за които думата „свобода“ не е обида.

Това са тези, които наистина са оцелели през ужасната 2020 година – и от които зависи нашето бъдеще.

Автор: Майкъл Лешър
Източник: Off-Guardian
Превод: Измамата Ковид19

 

Чуйте го хубаво, докато е жив! Такива ръководители не оцеляват дълго, след като са отказали на МВФ и Световната банка (ВИДЕО-БГ СУБ)

 

Мнозина са чували следната история: когато поставим жаба в съд с вряла вода, тя незабавно изскача от него; но когато я поставим в хладка вода и постепенно започнем да увеличаваме температурата на водата, жабата остава в съда, докато не се свари.
Тази приказка се базира на съществуващ физически закон. Той гласи, че „ако скоростта, с която температурата на водата се загрява, е по-бавна от 2 градуса C на минута, жабата ще продължи да живее и ще умре, след като стане прекалено горещо. Ако скоростта е по-голяма, жабата ще скочи и ще избяга.
Оливие Клерк обяснява, че ако сложите една жаба в тенджера с вода и започнете да я загрявате бавно, жабата просто настройва тялото си към температурата постепенно.
След като водата започне да ври, жабата няма да бъде в състояние да се настрои към високата температура и ще се опита да скочи.
Но за съжаление тя вече не може да избяга, защото е изхабила цялата си енергия за регулиране на температурата и няма сили да избяга.
Следователно жабата започва да ври докато умре. Тя няма да може да скочи, за да се спаси.
Това води до въпросите: какво е убило жаба? Врящата вода или неспособността й да реши кога е точният момент да скочи?
Ако сте я потопили в тенджера с вода 50°C, тя би скочила веднага, за да се спаси. Но докато привиква на постепенното увеличаване на температурата, никога не разбира, че може и че трябва да се измъкне.

 

Ж

 

Историите за СОVID мутации показват, че ограничителните мерки са проектирани да продължат завинаги

 

Окончателно разобличаване на вирусологията (ВИДЕО-БГ СУБ) Истината за инфекциозните заболявания, вирусите и ваксините – „Вирусът“ СОVID 19 – The Truth! (ВИДЕО-БГ СУБ)

 

“Playbook” на ПЛАНдемията

 

Контролавирусът – част от пъзела The Great Reset (ВИДЕА-БГ СУБ)

 

Последно от ЛЮБОПИТНО

Фейсбук страница