Доц. Минчо Христов: Борим се за вота на честните и почтени българи (АУДИО)

„Време е да има алтернатива на политическите партии. Крайно време е в парламента да влизат не партийни, а народни представители“

 Това каза пред БНР бившият депутат Минчо Христов, който ще представлява «Движение на непартийните кандидати» на изборите на 4 април.

Според него основният проблем на българската политическа система е, че партийните ръководства решават и депутатите от техните партии гласуват в Народното събрание според това, което са решили лидерите им.

„Борим се за вота на честните и почтени българи“, заяви той.

Минчо Христов изброи в предаването „12+3“ имена на още кандидати от Движение на непартийните кандидати – Стела Банкова, Славчо Велков, проф. Нина Дюлгерова, ген. Радослав Пешлеевски:

„Обединява ни това, че всеки от нас има собствени позиции, които е отстоявал през годините, и ще ги отстоява и в парламента. Обединява ни и това, че нашето движение няма лидер – ние нямаме фюрер, нямаме водач, всички сме гражданска квота и излизаме с името и с лицето си“.

Премахването на статута на търговски дружества на болниците и премахване на доплащането в болничните заведения ще е първото нещо, което ще предложи Движение на непартийните кандидати, подчерта Христов. Второто ще е увеличаване на размера на пенсиите:

„Друг пример от нашата програма е пълна ревизия на приватизационните и концесионните сделки. Проверка на имуществото на всички политици и магистрати. Предлагали сме тези неща и преди, когато сме били депутати с госпожа Стела Банкова, сега пак ще ги предложим“.

Цялото интервю с доц. Минчо Христов чуйте в звуковия файл:

  • Снежана Иванова, БНР

Последно от БЪЛГАРИЯ

Страница във Фейсбук

Страница във ВКонтакте

ПОДКРЕПА ЗА САЙТА

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

The Bulgarian Times