Държавата отново (за трети път) спасява Фибанк (ПИБ)! Засега 196 милиона на данъкоплатците за банката на Тодоржичвкови племенници-милиардери, роднината им – скандалния олигарх Ковачки и за империята на Пеевски

 

„Няма да скрия, че държавата участва в част от изкупуването. Не знам в какво съотношение, ще се разбере в петък, когато ще има официална информация.“

Думите са на човека на „Атака“, министъра на икономиката Емил Караниколов.
Държавата дава стотици милиони, ама министърът нямал информация какво дава държавата. Щеше да е за смях, но е плач!

Говорим за престъпление, както посочих в по-предишния си пост!
Тази роднинска банка за трети пореден път се спасява от държавата и все се оказва празна впоследствие!
Последния път празнотата е за 263 милиона евро, както установи Европейската централна банка в противовес на неистинските данни от стрес-тестовете на БНБ.
Това е и третата поредна банка на тези нейни собственици – Цеко Минев и племенника на Тодор Живков – Ивайло Мутафчиев (агент „Камен“ на ДС) които те изпразват.
Първата е фалиралата Първа частна банка, втората – фалиралата Агробизнесбанк. Те не дават и стотинка за тяхната си практически банкрутирала банка, макар че са милиардери (един и половина милиарда евро по моя оценка).

Министърът каза, че това се прави, за да влезем в чакалнята на еврозоната.
Лъже!
Решението ще се взима през 2022 г., обяви Европейската централна банка. (виж предишния ми пост)
Днес се случи онова, което написах преди денонощие в по-предишния си пост:
„Освен ако държавата за пореден път не се бръкне с над половин милиард, за да попълни капитала й. Това ще бъде пореден щедър подарък за олигарсите.”

И ако не сте разбрали, затова разни патриоти са във властта.
За да си измива ТодорЖивковия роднина Бойко Борисов ръцете с тях пред Запада, че ако не услужи на патриотичните им мераци за други живкови роднини, иначе ще разпаднат правителството и ще стане още по-лошо.
И затова днес изведнъж и изневиделица патриотарите възроптаха срещу неизпълняваната коалиционна програма и как ще разтурят коалицията.
Присетиха се – в подходящия момент, за да мине номерът с поредното обществено ограбване – олигархичен подарък.

СТИГА!

Не станаха ли много годините, през които се тропа тази блъф-игра?
И кога Запада ще реагира по-твърдо на този шантаж, понеже България живее с негови пари, понеже негови пари има в Българската банка за развитие (ББР).
Има и китайски, понеже в ББР досега Пекин е налял над 1.5 млрд. долара по взаимно споразумение с Кремъл. Цената за дадените такива договорки от родните властово-олигархични хубавци е напълването на личното им ковчеже в частната им банка Фибанк, а оттам – на офшорните им сметки чрез посредници-олигарси.

Затова онзи ден президентът Радев се срещна с китайския посланик. Благовидно пред публиката беше обявено, че е обсъждан съвместен инвестиционен център.
Затова вчера разни парламентаристи и министър Теменужка Петкова се присетиха за АЕЦ Белене”, че трябва да се строи. С китайски пари (Русия ги попривърши) и с руско оборудване.
Затова миналата седмица „Трансбулгаргаз” обяви, че ще вземе заем за 400 млн. евро, за да довърши Сръбски Газпромов поток, понеже той е за Сърбия, макар и наричан у нас „Балкански поток”. (тамошната газова мрежа е собственост на „Газпром”).
Китайски заем, претакан през руски банки ще бъде срещу залог от българска страна за стотина милиона долара и собствеността върху тръбата. Собствеността, понеже при капацитет за 15 млрд кубометра Белград потребява само 4 млрд. и няма как инвестицията да се изплати по друг начин освен чрез собствеността. Честито ви! – близо 2 милиарда родни пари, насочени за чужди интереси.

Затова, заради скандала с Фибанк олигархът Васил Божков изгради поредно алиби на Бойко Борисов за подкрепата му за завършилата образованието си в спецруската „снайперистска” школа Мая Манолова. И пусна някакви си разменени есемеси във връзка с протеклите местни избори. За убедителност на аферата Борисов ги опроверга. И забрави спомените си как той и ГЕРБ е помагал на Мая Манолова да стане омбудсман.

Ако не беше Запада, който остро реагира на тогавашните ми разкрития, сега възпитаницата на кодовата абревиатура в Москва ИМ, МИ и т.н. щеше да е кмет на София със заявка за премиер, за да може Борисов да се втренчи в президентското кресло.
Затова…

Аман от театъра, който по руска поръчка се разиграва, само и само Запада да не спре парите за България! Защото крайният им бенефициент са руски олигарски и Кремъл.

Аман от театъра Радев и БСП – все по-антиевропейски и антизападни, за да се докаже, че ГЕРБ и Борисов са без алтернатива и без тях не може!
Аман от театъра Власт и Прокуратура – Васил Божков!
С никаква мафия не се бориш, ако не й вземеш парите. А засега дори пукната стотинка на Божков не е блокирана с изключение на колекцията му – колкото за парлама пред публиката.

Аман от наглостта на шантажа – и към българите, и към европейските и атлантически партньори на страната ни.
А Запада?
Затова ще му напомня, че и царят уж беше „свой“, ама се оказа „чужд“. И уж си беше гарантирал като „свой” Иван Костов, ама в стратегическия момент на голямата истина се оказа, че „своят” всъщност е бил „чужд”.

Не желая да се завръщаме към онези моменти, когато съдбата на България беше увиснала на тънък косъм да повтори югославската трагедия. Говоря като участник в тогавашните събития. Затова пиша толкова остро сега.
Ако не се спрете, ще ви спрат!
Не се съмнявайте в това!

  • Григор Лилов

https://thebulgariantimes.com/%d0%93%d1%80%d0%b8%d0%b3%d0%be%d1%80-%d0%9b%d0%b8%d0%bb%d0%be%d0%b2-%d0%9f%d0%bb%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bd%d0%b0-%d0%a2%d0%be%d0%b4%d0%be%d1%80-%d0%96%d0%b8%d0%b2%d0%ba%d0%be/

Последно от БЪЛГАРИЯ