ЕКСЛУЗИВНО ВИДЕО! Антикорупционният секретар на президента, “Кадровикът”, прибира тежък плик от тежко компрометиран ексшеф на Митници, известен като човек на Славчо Христов и Косьо Самоковеца

РАЗРЕШИХМЕ
НОВИТЕ НАЗНАЧЕНИЯ
В МИТНИЦИТЕ!?

11 май 2021 година президентът Румен Радев официално представя служебното правителство, начело с ген. Стефан Янев, което е негова лична отговорност. Като основни акценти на бъдещото управление на служебното правителство, избрано от Румен Радев и ръководено от Стефан Янев, са отбелязани „почтеност“, „прозрачност“, „връщане на държавността“.

Три дни по-късно, на 14 май т. г. служебният финансов министър Асен Василев отстранява дотогавашния шеф на Агенция Митници Георги Костов и на негово място назначава Павел Тонев. „Старо куче“, бивш шеф на Агенция Митници от правителството на Орешарски, избор учудил онези, които са очаквали крута промяна в Митниците, а не „подмяна“.

На 19 май т. г. в 15,54 часа bTV излиза с новина, че са сменени и заместник-шефовете на Агенция Митници и са назначени за тези постове Лъчезар Кръстев, Павел Геренски и Румен Данев със заповед на финансовия министър Асен Василев. От 16 часа до към 16,30 часа новината се разпространява из повечето медии.

Същият ден – 19 май т. г. и докато тече новината за новите зам-шефове на Агенция Митници се провежда знакова среща в столично заведение между двама души. Знакови.

Сайтът АФЕРА описва по-долу важните акценти по минути от срещата, тъй като три от видеата са дълги, а не бихме си позволили по никакъв начин да манипулираме видеата, или да монтираме по тях.

Видео 1

Точно в 15,33 часа в заведението влиза лицето Петко Петков.

Кой е Петко Петков.

Петко Петков е бивш шеф на Районната митническа дирекция (РМД) в София по време на управлението на Иван Костов. Под ръководството на Районната митническа дирекция (РМД) – София са ключовите управления – Кулата, Калотина, Горубляне, Суходол, Илиянци, аерогарата и Кремиковци.

На 27 януари 2001 г. „Капитал“ публикува следното за лицето Петко Петков:

Ротираха предизборно директорите на регионални митници: Шефът на агенция “Митници” постави под пряк контрол основни гранични бюра в страната

„….Ротация или корупция

За смяната на началника на Районната митническа дирекция София Петко Петков се заговори още в началото на годината. Петков отдавна е трън в очите на много хора, но винаги се е измъквал от уволнение. Той е главен герой в не една публикация за корупцията в митниците през последните три години. Неговите далавери бяха подробно описани и в скандалния ревизионен акт на ревизора от Държавен финансов контрол Емил Димитров и в редица журналистически разследвания. Твърди се, че Петко Петков е създал стройна система от полулегални контрабандни канали на редица стоки – като се започне от ядки и кафе и се стигне до вноса на бяла техника. Първият сигнал, че краката му се клатят, беше, когато полицаи заловиха девет тира контрабанда с пилешки бутчета на митница Самоков, която е на негово подчинение. Две седмици преди смяната на Петков неговият довереник, началникът на Районното митническо управление (РМУ) в Суходол Ивайло Янев, беше пратен на друга служба.

Името на Петков се споменава като обяснение на много далавери в софийския регион. А под шапката на Районната митническа дирекция (РМД) в София са възлови управления – Кулата, Калотина, Горубляне, Суходол, Илиянци, аерогарата и най-важното – Кремиковци, наричано с усмивка още “Първа частна митница” ЕООД. Легенди се разказват за покровителството над вносителите от Китай и от арабския свят, за вноса на битова техника през митница Суходол, където денкове, СD-плеъри и телевизори се обявяват като електрически косачки, за да се плащат ниски мита. Досега обаче нито едно разследване не е стигнало докрай. Петко Петков се смята за близък човек до премиерския приятел Славчо Христо от кръга “Олимп”.Съществуват подозрения, че точно оттам са тръгнали проблемите му. Според една от версиите той е уличен в некоректно отношение към “олимпийците” – недекларирани пред тях доходи и неизпълнени ангажименти…“

В средите на Агенция Митници навързват името на Петко Петков и с това на Косьо Самоковеца.

В края на 2010 година името на Петко Петков се повява в новината: „Гласят човек на Елена Костова за шеф в митниците“. Тогава бившият шеф на Районна митническа инспекция-София Петко Петков е спряган за едни от новите заместници на директора на Агенция “Митници” Ваньо Танев.

Пак тогава е отбелязано, че: „За последно името на Петко Петков изскочи в анализа на справка на ДАНС от 2008 г. , в която той бе посочен като митничаря, разпъвал чадър над контрабандните канали. Името му е включено и в няколко справки на МВР през последните 15 години. През това време в медиите се появяват и десетки публикации, разкриващи серии от злоупотреби, направени от Петков.  Един от най-големите скандали с него избухна през 2000 г., когато на пресконференция журналистът Васил Петев пита Петко Петков за десетките му пътувания само за няколко месеца с над 15 автомобила до съседна Гърция. Митническият шеф избягва въпроса, а само след час журналистът е уволнен от Нова телевизия. По-късно става ясно, че лично Петков се е обадил на тогавашния собственик на медията с молба журналистът да бъде уволнен. Скандалът обаче избухва и става ясно, че Петков е придружавал специално привилегировани тирове, влизащи и излизащи от България. През това време дъщеря му завършва фотография в Париж и се хвали пред приятелки, че разполага с две безлимитни златни кредитни карти, издадени в САЩ. Синът ум пък получава шеметни подаръци от баща си. Едва навършил 20 години, татко му купува чисто нов джип. На Петков принадлежи и идеята за откриване на митнически пункт в гората до Самоков през 1999 г., като така реално се създава потенциален център на контрабандата у нас.“

На 5 април 2001 година в. Сега излиза с разследване за фирмата „Бултранс моторс“, която с дейната помощ на услужливи митничари си спестила акцизи и мита за близо 1 600 000 лева. Отново забъркано е името на Петко Петков.

Когато Ваньо Танов е назначен за шеф на Агенция Митници, в медиите е публикувано и скандално писмо на възмутени митничари, че Танов реанимира скандални лица, между които е посочено: „Сред най-скандалните „герои” от миналото изпъкват и предизвикват възмущение имената на: – Петко Костадинов Петков – държавен експерт в дирекция „Последващ контрол”, бивш директор на Районно митническо управление – София“.

Това е краткото описание на лицето Петко Петков, което видяхте да влиза в заведението на видео 1.

Видео 2

Точно в 16,30 часа в заведението, където вече го чака Петко Петков, влиза Пламен Узунов.

Кой е Пламен Узунов.

Пламен Узунов е секретар по правни въпроси и антикорупция на Президента на Република България Румен Радев.

От 1993 до 2015 година работи в МВР Пловдив. От 2015 г. насам е хоноруван преподавател „Криминалистика“ и „Оперативно-издирвателна дейност“ във Висшия университет по сигурност и икономика в Пловдив.

Бивш министър на вътрешните работи е в служебното правителство на Огнян Герджиков, назначено от Румен Радев. Един от най-слабите вътрешни министри, които сме имали. Назначен е за секретар по правни въпроси и антикорупция на президента на Република България с указ №  122 от 09 май 2017 г.

Месеци преди да бъде назначен за секретар по антикорупция, АФЕРА разкри в свое разследване от  07.03.2017  грандиозен скандал с началника на кабинета на Пламен Узунов, като вътрешен служебен министър:

ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ С ШЕФ КАБИНЕТА НА МВР МИНИСТЪРА И ФИРМАТА МУ „OVERSEAS SECURITY PRODUCTIONS“ & С ШЕФА НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ, ПРОТЕЖЕ НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ

През 2020 година Пламен Узунов бе главно действащо лице в скандала, избухнал с кореспонденция между секретаря по правните въпроси на президента Румен Радев и бивш министър на МВР – Пламен Узунов и обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков, като прокуратурата обяви, че Узунов се разследва за търговия с влияние.

След съставянето на сегашното служебно правителство обществена тайна е, че именно цялото кадруване в МВР и службите минава през Пламен Узунов / с втори „кадрови отговарящ“ Николай Копринков/. Дотук кадровите „смени“ в МВР са не само рехави и безлични, но и напълно неадекватни и всичките, обслужващи ГЕРБ.

От публикуваните тук видеа става очевадно и че Пламен Узунов кадрува и в Агенция Митници.

Видео 3

В 15,33 ч. Петко Петков влиза в заведението, носейки книжен плик в ръка.

Сядайки го слага на земята до себе си, отляво.

В 15,36 ч. Петко Петков иска от сервитьорката бял лист, тя откъсва от тефтера си и му дава чист бял лист.

В 15,37 ч. Петко Петков вади два телефона и ги ползва, гледа в телефона си, записва нещо на листа.

15,39 слага изписания от него лист вляво на масата точно над книжния плик, който е в краката му.

Говори по телефона и чака Пламен Узунов.

Видео 4

16,30 ч. в заведението влиза секретарят по антикорупция и правни въпроси Пламен Узунов.

16,31ч. 59 сек., след като Пламен Узунов поръчва, първото, което се случва в срещата им е, че Петко Петков посочва и попипва книжния плик, който е до краката му на земята, а Пламен Узунов утвърдително кима.

16,32 ч. 32 сек. Пламен Узунов става от масата и заедно със своя телефон, взима от Петко Петков двата му телефона и занася трите телефона на около пет метра от масата, слагайки ги върху шкаф в заведението.

16,36 ч. Петко взима изписаното от него бяло листче, което бе поставил отляво, и го плъзга към Пламен Узунов. Пламен Узунов чете, пита нещо Петко Петков, разговарят.

16,38 ч. Пламен Узунов прибира листчето в портфейла си.

16,47 ч. телефона на Пламен Узунов звъни, той става от масата, отива до шкафа и там говори и чете в телефона си. След което се връща на масата и разговора продължава.

16,53 ч. Пламен Узунов отново става от масата и отива до телефона си, който е върху отдалечения шкаф от масата, който звъни и говори. Пак го оставя на шкафа и се връща на масата при Петко Петков.

17, 01 ч. Петко Петков с химикалка започва да пише нещо на нов лист. Докато Петко Петков пише, Пламен Узунов отива до шкафа и взима телефона си, този път за първи път от началото на срещата, връщайки се с него на масата. Сядайки до масата, набира номер, а Петко Петков му подава изписания от него лист. Пламен Узунов поема листа и започва да говори пред Петко Петков по телефона, гледайки и държейки в ръката си листа подаден му от Петко Петков.

Видео 5

Пламен Узунов говори дълго по телефона с някого пред Петко Петков, като очевидно Петко трябва да чуе разговора след подаването на листа към Пламен Узунов.

После двамата продължават разговора си.

В 17,08 ч. Пламен Узунов сгъва второто листче на три части, дадено му от Петко Петков и го слага в джоба на сакото си.

Става и се ръкува с Петко Петков.

17,08 ч. 53 сек. След ръкуването с Петко Петков, вместо да се обърне и да тръгне, Пламен Узунов поглежда към ъгъла на масата, в който долу на земята е книжният плик до крака на Петко Петков и прави подканящ жест.

17,08 ч. 59 сек. Петко Петков се навежда, взима за дръжките плика и го подава на Пламен Узунов. Пламен Узунов поема книжния плик отдолу, не за дръжките, пликът му натежава очевидно и ръката на Пламен Узунов се залюлява. Нетърпеливо Пламен Узунов поглежда какво точно има в плика, усмихва се и тръгва към изхода на заведението.

Точно като при „оперативна среща“ Петко Петков не тръгва заедно с Пламен Узунов, а остава сам на масата.

В 17,09 ч. става от масата, отива до близкия шкаф, където Пламен Узунов е оставил двата му телефона в началото на срещата, и си взима телефоните. Връща се до масата, сяда, допушва цигарата си, вика сервитьорката.

В 17, 09 ч. 53 сек. Петко Петков си измива ръцете с дезинфектант поставен на масата. Много усърдно си измива ръцете.

17,12 ч. Петко Петков плаща сметката и изчаква рестото.

В 17,14 ч. Петко Петков напуска заведението без хартиен плик, с който е дошъл и си тръгва с празни ръце.

Източник: АФЕРА

Последно от БЪЛГАРИЯ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница