ЕМА потвърди връзката на ваксината на AstraZeneca и тромбозите! България е поръчала най-много дози именно от тази ваксина – над 4,5 милиона! САЩ спират ваксината на Johnson & Johnson: Мозъчни тромбози! (ОБНОВЕНА)

Представител на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) съобщи, че има връзка между ваксината на AstraZeneca и образуването на кръвни съсиреци (тромби), макар че причината остава неясна, информира АФП.

Д-р Марко Кавалери, председател на работната група на Европейската агенция по лекарствата за COVID-19, съобщи в интервю за италианския вестник „Ил Месаджеро“, че „според мен сега можем да кажем, че е ясно, че има връзка с ваксината“, въпреки че остава неясно какво причинява такава реакция.

Той отбеляза, че връзката ще бъде потвърдена от агенцията през следващите часове.

Кавалери каза, че се опитват да разберат какво се случва.

„Сред ваксинираните има повече случаи на церебрални тромбози… сред младите хора от това, което очакваме“, добави той.

В средата на март Комитетът за оценка на риска в областта на фармакологичната бдителност (PRAC) към Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) реши, че ваксината на AstraZeneca е „безопасна и ефективна“ и ползите са по-големи от възможните рискове. Тогава бе съобщено, че ваксината не е свързана с увеличен общ риск от случаи на тромбоемболизъм или кръвни съсиреци.

Редица европейски държави временно спряха прилагането на ваксината заради случаи на тромбоемболизъм, а впоследствие повечето възобновиха прилагането на ваксината, но само при хора на възраст над 60 г.

Първи австрийските здравни власти спряха използването на партида, след като 49-годишна жена почина вследствие на множество тромбози 10 дни след поставяне на ваксината.

АФП

Марко Кавалери, ръководител на отдела за здравни заплахи и ваксинационна стратегия на Европейската агенция по лекарствата (EАЛ), потвърди, че съществува връзка между коронавирусната ваксина на британско-шведската компания AstraZeneca и образуването на кръвни съсиреци, съобщи ТАСС.

„Според мен сега можем да кажем, че очевидно има връзка с тази ваксина. Все още не знаем какво точно причинява тази реакция. Официално ще съобщим за съществуването на такава връзка през следващите няколко часа, но все още предстои да разберем как се случва това“, каза той във вторник в интервю за италианския вестник Il Messaggero.

По-рано ЕАЛ съобщи, че ваксината е безопасна и ефективна, а ползите надвишават рисковете. Европейската агенция проведе разследване след съобщенията за образуване на кръвни съсиреци при ваксинирани с AstraZeneca. Самата AstraZeneca актуализира информацията в инструкциите за употреба на коронавирусната ваксина, посочвайки потенциални усложнения, добавя ТАСС.

ТАСС

Представител на EMA заяви, че има връзка между ваксината на AstraZeneca и тромбозата, предаде АФП.

Висш служител в Европейската агенция по лекарствата заяви в интервю, публикувано днес, че има връзка между коронавирусната ваксина на AstraZeneca и кръвните съсиреци.

Ръководителят на EMA по въпроса за ваксините Марко Кавалери каза пред италианския вестник „Ил Месаджеро“: „Можем да го кажем вече – ясно е, че има връзка с ваксината, въпреки че не е ясно какво причинява подобна реакция“.

Той заяви, че връзката ще бъде потвърдена от агенцията в следващите часове.

АФП

Висш представител на ЕМА: Има връзка между ваксината на AstraZeneca и тромбозите,ВИДЕО

ДОПЪЛНЕНИЕ 

САЩ спират ваксината на Johnson & Johnson: Мозъчни тромбози!

Ваксинирането с препарата на Johnson & Johnson да бъде незабавно спряно, препоръчват американските здравни власти. Причината: поява на тежки мозъчни тромбози, каквито бяха регистрирани и след употребата на AstraZeneca.

Американските здравни власти препоръчват незабавно да се прекрати употребата на ваксината срещу коронавирус, произведена от Johnson & Johnson. В съвместна декларация на Американската агенция за контрол на храните и лекарствените средства FDA и Центърът за контрол над епидемиите CDC се казва, че са се появили 6 случая на иначе много редките синусови мозъчни тромбози след ваксиниране с препарата на американския фармацевтичен концерн.

До момента от тази ваксина са сложени над 6,8 млн. дози в САЩ. Шестте случая са се проявили след 6 до 13 дни от поставянето на инжекцията. В три от случаите се е стигнало и тромбоцитопения – т. е. недостиг на тромбоцити. Става дума за жени на възраст между 18 и 48 години.

Всички случаи ще бъдат проучени по-подробно, а дотогава се препоръчва като предпазна мярка ваксинациите да бъдат прекратени. От фармацевтичния концерн Johnson & Johnson заявяват, че засега не е доказана пряката причинна връзка между тежките странични ефекти и тяхната ваксина.

ДОПЪЛНЕНИЕ 1

«Днес, 11 юни, в България пристигнаха 57 600 дози от ваксината срещу COVID-19 на Oxford University/AstraZeneca. Вчера, 10 юни, в страната пристигнаха 12 000 дози от ваксината на производителя Johnson and Johnson. Доставените количества са разпределени към регионалните здравни инспекции в страната.»

11.06.2021 г., Министерство на здравеопазването 

Учени: “Направихме голяма грешка“! Ужасяващо проучване разкрива, че наночастиците с иРНК-ваксината се разпространяват из цялото тяло: мозъка, сърцето, черния дроб, яйчниците, тестисите и други! (ВИДЕА+PDF)

ПО ТЕМАТА

EMA: 5 274 умрели и 213 271 с поражения ОТ ВАКСИНИ в Европа 👉 https://bit.ly/3dzu3KK

СЪС или ОТ ваксини се умира? (БЪЛГАРСКО ВИДЕО) 👉https://bit.ly/2OWI64X

Вече официално: Аборти и болни бебета от ковид ваксините (БЪЛГАРСКО ВИДЕО) 👉https://bit.ly/3lM9Hlg

20 факта за ковид“ваксини“те, които трябва да знаете 👉 https://bit.ly/3d5MGpd

Когато д-р, биоинженер се изпусне в ефир 👉 https://bit.ly/3lKE3EL

Това е генна терапия, а не ваксина! СОVID „ваксини“те могат да разрушат милиони животи (ИНТЕРВЮ СЪС СВЕТОВНОИЗВЕСТНИ УЧЕНИ) 👉 https://bit.ly/2Qyu35P

Наночастици влизат в мозъка и предизвикат имунни реакции: Колко безопасни са наночастиците в СОVID ваксините (АНАЛИЗ НА Д-Р ДЖОУЗЕФ МЕРКОЛА) 👉 https://bit.ly/3d2VLiI

Проф. Долорес Кейхил – ваксинираните вече са законно GMO (Генетично Модифициран Организъм) ВИДЕО-БГ СУБ 👉 https://bit.ly/3lVYcYr

Клаус Шваб: “Великото зануляване ще включва „сливане на физическата, цифровата и биологичната идентичност“ 👉 https://bit.ly/39vc3Ab

Контролавирусът – част от пъзела The Great Reset (ВИДЕА-БГ СУБ) 👉 https://bit.ly/3fcmuMD

Вижте чипът във ваксината (ВИДЕО-БГ СУБ) 👉 https://bit.ly/31kuhzu

Моdеrnа: “Инжектираме ви с „операционна система“! 👉 https://bit.ly/3lOfdni

Стратегията за имунизация на СЗО: Целта е да бъде избита посредством ваксиниране голяма част от населението на Земята (ВИДЕО) 👉 https://bit.ly/3fc7pdL

Д-р Стефано Сколио, научен изследовател, кандидат за Нобелова награда за медицина 2018 г.: Вирусът СОVID-19 никога не е бил изолиран (ВИДЕО-БГ СУБ) 👉 https://bit.ly/2PrQZTG

Президентът на Швейцарската академия на науките проф. Марсел Танър: Няма изолат на СОVID-19 вируса! (ВИДЕО-БГ СУБ) 👉 https://bit.ly/39dZQzq

Мащабната измама СОVID-19 продължава: SARS-СoV-2 – ъпгрейдната версия HIV.2! Изолат отново няма! На всеки трябва да е ясно и да знае, че никой-никога НЕ Е изолирал СОVID-19! (ВИДЕО-БГ СУБ) 👉 https://bit.ly/3tRHU5x

Предлагат награда от 1 млн. долара за този, който докаже, че СОVID-19 наистина съществува! 👉 https://bit.ly/3fdapqs

Правителството на България призна, че вирусът SАRS-СОV-2 СОVID-19 не съществува! (ЗАПИТВАНЕ И ОТГОВОР КЪМ И ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО-ОФИЦИАЛНИ ДОКУМЕНТИ) 👉 https://bit.ly/3rnGNZI

КОВИД-1984 (ЕДНА НЕУДОБНА ИСТИНА) 👉 https://bit.ly/3tTlKjk

КОВИД-19 геноцидът на 2020 (ДОКУМЕНТ+ВИДЕО) 👉 https://bit.ly/39LRy2i

Учени: “Направихме голяма грешка“! Ужасяващо проучване разкрива, че наночастиците с иРНК-ваксината се разпространяват из цялото тяло: мозъка, сърцето, черния дроб, яйчниците, тестисите и други! (ВИДЕА+PDF)

Страница 5, точка XI: «което би довело до това, че ваксинираните жени по същество ще станат безплодни»

Проф. д-р Сушари Бакди: „Родителите доброволно позволяват децата им да бъдат убити, ако позволят да им се постави ваксината за СОVID“

• COV = Certificate of Vaccination (Сертификат за Ваксинация)

• ID = Identity (Документ за самоличност)

• 19 = A I, A for 1 and I for 9 = A I – Artificial Intelligence (Изкуствен Интелект)

Не е заради парите. Заради контрол е. Тотален контрол над нас и децата ни (ВИДЕО – БГ СУБ) 👉 https://bit.ly/2P417SV

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Последно от ЛЮБОПИТНО