ЕС стартира „дигитален портфейл“ в последната стъпка към „безкешовото общество“! Великото зануляване и парите в брой (БЪЛГАРСКО ВИДЕО)

/

Зеленият дигитален сертификат, финансовият преврат и глобалната агенда в ЕС

Робърт Ф. Кенеди-младши зове! Предприемете действия: Спрете Зеления паспорт на ЕС

Въпреки опасенията за нарушаване на неприкосновеността на личния живот с помощта на „ваксиналните паспорти“, които Европа изисква от пътниците, ЕС продължава с плановете си за въвеждане на „дигитален портфейл“, който ще носи дигитални копия на шофьорската книжка и кредитните карти (подобно на Apple Pay), тъй като Европа продължава да се отказва от парите в брой.

Според Financial Times ЕС се готви да представи плановете си за общоблоковия „дигитален портфейл“ в сряда. Продуктът е резултат от описаните от Брюксел искания от няколко държави ЕС да създаде цифров инструмент за достъп до важни документи и други продукти и услуги чрез смартфон (EU set to unveil digital wallet fit for post-Covid life ).

Дигиталният портфейл би могъл да съхранява данни за плащания и пароли и да позволява на гражданите от всички 27 държави да влизат в уебсайтове на местните власти, да плащат сметки за комунални услуги или дори да търгуват, използвайки една-единствена разпознаваема самоличност.

Подобно на други приложения за смартфони, достъпът до дигиталните портфейли ще се осъществява чрез сканиране на пръстови отпечатъци и/или ретината. Той може да служи и като хранилище, в което потребителите могат да съхраняват официални документи, като например шофьорска книжка. Използването на портфейла няма да е задължително, но гражданите на ЕС, които решат да се регистрират, ще се възползват от изключително сигурна цифрова екосистема и по-голяма гъвкавост, които са идеални за живота след пандемията.

„Новият дигитален документ за самоличност ще даде на всеки европеец ключа към неговия дигитален двойник“, заяви в реч по-рано тази година Тиери Бретон, комисар на ЕС, отговарящ за цифровата политика.

Според Файненшъл Таймс длъжностните лица на ЕС планират да забранят на компаниите да използват данните, получени от тези „дигитални паспорти“, за маркетингови или други търговски цели. Брюксел води дискусии с държавите-членки, за да предостави насоки за техническите стандарти за въвеждането на дигиталния портфейл, който се очаква да започне да функционира напълно след около година.

За момента дигиталният портфейл на ЕС се определя като „прост, сигурен и ще защитава хората онлайн“. „Хората ще могат да решават и колко информация да предоставят, докато Google и други не ви позволяват да решавате какво да предоставяте.“

Засега интересът към програмата е ограничен, като само 19 държави-членки са се заели да въведат дигиталните портфейли за своите граждани и не всички от тях са кръстосано съвместими. Регулаторните органи обаче се надяват, че повишаването на „дигиталната грамотност“, предизвикано от пандемията, ще помогне за популяризирането на „дигиталния портфейл“.

Превод на български – Страничката “Монтагю Кийн”
Източник: Дейвид Айк

Великото зануляване и парите в брой

Води ли се война срещу физическите пари? В този епизод Стопанина и Светльо опитват да отговорят на този въпрос, който е свързан и с по-всеобхватен щурм за цифровизацията на всичко възможно. Тази тенденция не е от днес и вчера… и не изглежда да приключи скоро.

И в България, и в останалия свят наблюдатели са категорични, че пандемията е пЛандемия, а зад нейния параван се прокарват икономически и политически процеси, които нямаше да бъдат толкова лесно прокарани без това, което наричат здравна криза. Всъщност Клаус Шваб от Световния икономически форум признава в книгата си от миналата година, че ковид създава перфектните условия за прокарването на тъй нареченото Велико зануляване, Глобалното рестартиране или както там го наричат под още десетина имена: План 2030 на ООН или добрия стар „Ново-нормален“ световен ред.

Една от неговите характеристики, както се очертава, е премахването на парите в брой. Имаме ли основание да смятаме, че „войната срещу кеша“ представлява и успоредна война срещу основни човешки права?

Иван Стаменов — Стопанина 

ВИДЕО

 

Прибирайте се, емигранти! (БЪЛГАРСКО ВИДЕО)

 

Електронният концлагер и безкешовото общество: Глобалистите ни обещаха забрана за интернет, тотален онлайн контрол и цифрово евро (ВИДЕА)

 

ПО ТЕМАТА

СОVID-19, начало на Новия Трансхуманистичен Световен Ред

Още ли смятате, че планът да ни превърнат в дигитални овце е „теория на конспирацията“. Да помислим върху следните твърдения

Ваксините: Троянският кон за глобалното възприемане на нанотехнологиите (ВИДЕО)

Китай прилага “цивилизационен кодекс“ за да разшири контрола (ОБНОВЕНА) Китай официално узакони Системата за социален рейтинг

Дигиталната “желязна завеса” се спуска

Следваща стъпка в проследяването на данни от правителствата е “Интернет на нещата“

Клаус Шваб: Великото зануляване ще включва „сливане на физическата, цифровата и биологичната идентичност“

Добре дошли в глобо-концлагера

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

• COV = Certificate of Vaccination (Сертификат за Ваксинация)
• ID = Identity (Документ за самоличност)
• 19 = A I, A for 1 and I for 9 = A I – Artificial Intelligence (Изкуствен Интелект)

  • Или национален документ за самоличност със сертификат за ваксинация и следене чрез ИИ

Не е заради парите. Заради контрол е. Тотален контрол над нас и децата ни (ВИДЕО – БГ СУБ)

Още една “конспирация“ стана реалност

ВНИМАНИЕ – Конспирацията свърши! Имплантиран идентификатор за „Ваксинационен пакет“: Парламентът на Германия е ратифицирал цифровата „Програма ID2020“ на Бил Гейтс

Планът на ООН за Нов Световен Ред 2021 – 2030 (ВИДЕО – БГ СУБ)

0,04%! Запомнете тази цифра! Ковце набийте си това число в кухите кратуни! (ВИДЕА)

Последно от ВИДЕО

Защо беше убит Пьотър Гаряев? Вълнова (квантова) генетика. Генетично оръжие. Генетични ваксини, РНК-убиец с квантово активиране. «СОVID-19» – квантов вирус. Квантова защита (ВИДЕА)

Вълнова (квантова) генетика Известният френски имунолог доктор Жак Бенвенист (1935-2004г.) изследвал електромагнитното излъчване на живата клетка.