Една частна болница, а другите? Обществените отговорности и примерът! Д-р Христо Мазнейков и частната болница „Света София“: готови за коронаболните с реорганизирани и разширени отделения

Една частна болница, а другите?
ОБЩЕСТВЕНИТЕ ОТГОВОРНОСТИ И ПРИМЕРЪТ!
Д-р Христо Мазнейков и частната болница „Света София“: готови за коронаболните с реорганизирани и разширени отделения

Във връзка с кризисната ситуация в страната, МБАЛ „Света София“, като отговорна институция, обяви готовността си да помогне за решаването на тежките проблеми в битката срещу COVID-19, съобщиха от болничното заведение.

Д-р Христо Мазнейков:
– Централната реанимация на болничния комплекс разполага с 10 нови легла и налични респиратори. Обособили сме етаж в новия корпус на МБАЛ „Света София“, който може да поеме тежко болни от COVID-19. Очакваме спешно да ни бъдат осигурени необходимите защитни облекла от Министерството на здравеопазването. Коронавирусната инфекция се лекува с интелигентност и всеотдайност!
Няма от какво да се страхуваме!
(цитатът е от прессъобщението на болницата).

В болницата са реорганизирали отделенията, осигурили са още 41 легла за пациенти, възстановяващи се от тежка COVID-19 инфекция и умерено тежки случаи.
Подготвят се да увеличат броя на леглата чрез допълнителна реорганизация с още 50.

В такива тежки времена веднага се вижда кой какъв е и колко струва. И доколко е лекар или е единствено търговец, прикрил се с Хипократовата клетва.

Засега останалите частни болници продължават да си мълчат и „пасуват“ въпреки отговорностите, които трябва да имат и носят към обществото.
Редица от тях не са предприели никакви мерки във връзка с евентуално лечение на болните от короначумата.

 Григор Лилов

Последно от БЪЛГАРИЯ