Една частна болница, а другите? Обществените отговорности и примерът! Д-р Христо Мазнейков и частната болница „Света София“: готови за коронаболните с реорганизирани и разширени отделения

Една частна болница, а другите?
ОБЩЕСТВЕНИТЕ ОТГОВОРНОСТИ И ПРИМЕРЪТ!
Д-р Христо Мазнейков и частната болница „Света София“: готови за коронаболните с реорганизирани и разширени отделения

Във връзка с кризисната ситуация в страната, МБАЛ „Света София“, като отговорна институция, обяви готовността си да помогне за решаването на тежките проблеми в битката срещу COVID-19, съобщиха от болничното заведение.

Д-р Христо Мазнейков:
– Централната реанимация на болничния комплекс разполага с 10 нови легла и налични респиратори. Обособили сме етаж в новия корпус на МБАЛ „Света София“, който може да поеме тежко болни от COVID-19. Очакваме спешно да ни бъдат осигурени необходимите защитни облекла от Министерството на здравеопазването. Коронавирусната инфекция се лекува с интелигентност и всеотдайност!
Няма от какво да се страхуваме!
(цитатът е от прессъобщението на болницата).

В болницата са реорганизирали отделенията, осигурили са още 41 легла за пациенти, възстановяващи се от тежка COVID-19 инфекция и умерено тежки случаи.
Подготвят се да увеличат броя на леглата чрез допълнителна реорганизация с още 50.

В такива тежки времена веднага се вижда кой какъв е и колко струва. И доколко е лекар или е единствено търговец, прикрил се с Хипократовата клетва.

Засега останалите частни болници продължават да си мълчат и „пасуват“ въпреки отговорностите, които трябва да имат и носят към обществото.
Редица от тях не са предприели никакви мерки във връзка с евентуално лечение на болните от короначумата.

 Григор Лилов

Последно от БЪЛГАРИЯ

Власт и тайни: Почина ракета-носител на Бойко Борисов (ЦЕНЗУРИРАНА СТАТИЯ НА ГРИГОР ЛИЛОВ) Разкрития за една световна тайна: КОЙ КОНТРОЛИРА СЪДЪРЖАНИЕТО В ИНТЕРНЕТ – ФЕЙСБУК У НАС, В ЕВРОПА, В РУСИЯ И КЪДЕ ЛИ ОЩЕ НЕ?

Днес почти всички медии поместиха съобщение – нещо като жалейка за смъртта на ген. Кирил Войнов.

Да твърдиш, че строиш най-дългият двутръбен жп (и изобщо) тунел на Балканите и тази информация да идва от Министерството на транспорта на Република България и да няма нищо общо с реалността – безценно

Коментарът е излишен, но и нивото на бг медиите е такова, че не се намери един