Тръмп регистрирал Патриотична Партия в САЩ

Екипът на Тръмп се отрече от новосформираната патриотична партия MAGA, той регистрира “Патриотична Партия“

Предизборният екип на Доналд Тръмп се отрече от всякаква принадлежност към новосформираната политическа комисия, наречена Патриотична партия MAGA.

„Ние не подкрепяме тези усилия, нямаме нищо общо с тях и знаем за това само от публичните репортажи“, каза съветникът на кампанията Джейсън Милър пред The Epoch Times на 25 януари чрез текстово съобщение.

“Доналд Дж. Тръмп за президент” (DJTFP), в различен доклад, подаден до Федералната избирателна комисия, заяви, че иска „да се отрече от дейността на комитета на име Патриотична партия“.

Националният комитет на Патриотичната партия MAGА подаде известие на организацията до комисията по-рано на 25 януари. Докато в декларацията се твърди, че екипът на Тръмп е свързан с новия комитет, екипът на Тръмп заяви, че не е разрешил подаването на формуляр, в който се твърди, че е участник в съвместни дейности за набиране на средства, не е сключвал споразумение с новия комитет за съвместно набиране на средства и не знае за дейността на Патриотичната партия.

MAGA, което обикновено означава „Да направим Америка отново велика“, беше лозунгът на кампанията на Тръмп.

„За да бъдем ясни: DJTFP няма връзка с Патриотичната партия, която не е упълномощена от г-н Тръмп или DJTFP“, каза екипът на Тръмп.

„DJTFP пуска това известие за отказ в публичния регистър поради загриженост за объркване сред обществеността, която може да бъде заблудена да вярва, че дейността на Патриотичната партия е разрешена от г-н Тръмп или DJTFP – или че има принос към тази неоторизирана комисия към DJTFP – когато това не е вярно.”

Длъжностни лица от Националния комитет на Патриотичната партия MAGA не отговориха веднага на молбата от The Epoch Times за коментар. Човек на име Джеймс Дейвис от Пунта Горда, Флорида, е посочен като касиер на комитета.

Откакто Тръмп си замина миналата седмица спекулации се развихриха дали ще се опита да създаде трета страна, която да оспори статуквото. Нова анкета показа, че хипотетична Патриотична партия, водена от Тръмп, ще бъде по-популярна сред избирателите, отколкото Републиканската партия.

Тръмп запази мълчание за плановете си сега, въпреки че съветниците му казаха, че той ще се включи в междинните избори през 2022 г. и може да обмисли кандидатстване за президент през 2024 г.

Превод на български – Страничката “Монтагю Кийн”

Тръмп е регистрирал Патриотична Партия в САЩ

Последно от СВЯТ

Фейсбук страница

The Bulgarian Times