Ренате Холцайзен

Експерименталките за С0VID-19 са незаконни! Нарушават европейското законодателство

Ренате Холцайзен: „Ваксините за СОVID нарушават европейското законодателство“

Сента Депуйт:

Здравейте на всички, аз съм Сента Депуйт от Children’s Health Defense – Европа и днес съм с Ренате Холцайзен, която считам за адвокат номер едно, който води съдебни дела по въпроси, свързани с ваксините за СОVID, на ниво европейски институции. Ренате е с мен за две много важни съдебни дела срещу Европейската комисия и ще помолим хората от цяла Европа да участват. Тя е висококвалифициран адвокат в областта на икономическите и данъчните въпроси. Специализирала е и в областта на международното и европейското право. От началото на пандемията тя е на първа линия в защита на основните ни права. Затова е завела впечатляващ брой дела, свързани с ваксините за СОVID. Тя е от Южен Тирол, немскоговорящата част на Италия, така че основният ѝ език е немският, и често си сътрудничи с австрийски и немски колеги като Райнер Фулмих например. В заключение Ренате е член на консултативния съвет на Children’s Health Defense – Европа. И ние се гордеем, че си с нас.

Ренате, благодаря ти, че се присъедини към нас. Знам, че времето ти е много ценно. Преди да обясниш какво искаме да направим днес. Можеш ли първо да ни разкажеш малко за различните правни действия, които вече си предприела на европейско ниво? Благодаря.

Ренате Холцайзен:

Благодаря ти. За мен е удоволствие да бъда с теб днес. Значи вече сме подали 4 иска за отмяна съгласно член 263 от Договора за функционирането на Европейския съюз срещу решенията на Европейската комисия за условно разрешаване на четирите разрешени в момента така наречени ваксини за COVID-19, които всъщност са експериментални геннотерапевтични продукти. Установихме, че обсъжданията, предприети от Европейската комисия, са в коренно противоречие с европейското законодателство за условно разрешаване на лекарства и ваксини, ако те са ваксини, които, както знаем, са геннотерапевтични продукти. Те (решенията) трябва да бъдат взети в съответствие с европейския Регламент 507 от 2006 г. И едно от условията, определени от европейския законодател, е продуктът да гарантира положителен баланс между ползите и рисковете.

Първо, трябва да обясним, че тези вещества не са били изследвани и разрешени за предотвратяване на инфекция с вируса SARS-CoV-2. Те са били изследвани и разрешени само за ПРОФИЛАКТИКА на заболяването CОVID-19. И там вече виждаме много, не само неразбиране, но и истинска пропаганда, дезинформационна пропаганда от страна на институциите и европейските правителства. И това е много неприемливо обстоятелство. Виждаме го сега със законодателните актове, които са обявени в различни европейски страни като Франция и Италия по отношение на така наречения „Зелен паспорт“…

Сента Депуйт:

Да, аз просто ще се върна към този въпрос, защото казваш толкова много важни неща. Спомням си много ясно – публикувахме статия за този факт, че когато Европейската агенция по лекарствата (ЕМА), и вярвам, че все още го има това интервю, когато ЕМА издаде това условно разрешение, проведе пълно интервю с експертите и те казаха: „Не знаем дали ваксината ще предотврати предаването на инфекцията. Всъщност не е изследвана… Това не е посочено в данните. Нямаме представа за това“. Точно обратното, всички доказателства сочат, че във всички страни, в които е имало огромни кампании за ваксиниране – Израел, Великобритания и др. виждаме, че има нови варианти и не работи по трансмисията. Така че ти наистина посочваш ключовия елемент на измамата. Как Европейският съюз или различните държави продължават да се занимават с това? Наясно ли си дали те предоставят фалшиви доказателства, фалшиви данни, за да кажат изведнъж: „О, да, всъщност блокира трансмисията“.

Ренате Холцайзен:

Да, трябва да сме много ясни. Имаме разрешение от Европейската комисия по положителния доклад на ЕМА и от официалната документация на Европейската комисия, която всеки може да погледне, отивайки на уебсайта на Регистъра на лекарствата за хуманна употреба, където можете да намерите в горната част веднага ваксините за СОVID-19 и като кликнете върху докладите, ще намерите всички обсъждания на Европейската комисия с приложените документи. И от тези документи и документите на ЕМА, които можете да намерите на уебсайта на ЕМА, ще видите, че Европейската комисия и ЕМА заявяват, че тези вещества са разрешени за превенция на заболяването. Обаче те никога не са декларирали разрешение за превенция на инфекцията, защото самата ЕМА заявява, че не е абсолютно доказано, че тези вещества действат за превенция на инфекцията. Поради това Европейската комисия не може да разреши тези 4 вещества, които са Cominarty (Pfizer/BioNtech), Moderna (сега наречена Spikevax), AstraZeneca (сега наречена Vaxzevria) и Janssen (Johnson & Johnson). Те не са разрешени за предотвратяване на заразяването с вируса и това е правно обвързващо.

Това е основата, правната основа, от която трябва да започнем, и затова всички тези „Зелени паспорти“ (COVID паспорти), които се отнасят до доказване на ваксинацията с едно от тези четири вещества: са НЕЗАКОННИ. Те не се основават на факти. Така че това законодателство се провали още преди да бъде внесено. И ние, юристите, сега работим по този въпрос, защото е ясно, че ще имаме абсолютно противоконституционна дискриминация между хората, които не са лекувани с тези експериментални вещества, и ваксинираните. И дори хората, които са били лекувани с тези вещества, не са били ваксинирани, за да се предпазят от инфекцията.

Сента Депуйт:

Да, и по този начин те оправдават всички тези мерки.

Ренате Холцайзен:

Да, ясно е, че ние имаме от самото начало абсолютно незаконна дискриминация. И смятам, че ако представим тези доказателства с документацията, правната документация на Европейската комисия и ЕМА пред съдилищата, законът за прокарване на Зеления (COVID) паспорт трябва да падне незабавно. А също и задължителната ваксинация. В Италия вече има задължителна ваксинация за здравните работници. И сега, от утре, ще подам стотици съдебни искове, за да поискам отмяната на временното отстраняване от работа, с което стотици здравни работници бяха отстранени от работа, без да получават заплата. В момента те нямат никакви приходи и това очевидно е абсолютно неприемлива ситуация.

Сента Депуйт:

И за съжаление виждаме, че подобни ситуации като в Италия, която е първопроходец, настъпват и във Франция. Сигурна съм, че си чувала за това. Сигурна съм, че и други страни ще ги последват.

Ренате Холцайзен:

Да. И всичко това се основава на манипулиране на фактите от страна на правителствата, дори на официалните документи на Европейската комисия и ЕМА, защото това е реалността. Нашите правителства обявяват лъжи. Те заявяват, че тези вещества са предназначени за предотвратяване на заразяването с вируса, въпреки че тези вещества не са разрешени за това.

Сента Депуйт:

Имам въпрос, тъй като и ти, и аз със сигурност осъзнаваме, че ролята на Европейския съюз е наистина ключова в този процес. Те са тези, които прокараха този закон за ускоряване, за да променят цялото законодателство и да получат дерогация за одобряване на генната технология. Те договориха всички тези лоши сделки за ваксините, без прозрачност, без гаранции. Те направиха това одобрение с почти никакви данни, създадоха огромен дълг за гражданите и т. н., СОVID паспорта. И след това играят на „доброто и лошото ченге“. Те са и тези, които на всеки пет минути, всеки ден, променят цветовите кодове на всяка държава в Европейския център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC). „О, можете да отидете. Уау, зелено е. Фантастично. Спрете сега , червено е!“

Знаеш, че те просто си играят с европейските граждани и европейските държави членки. Но не ми е известно, освен теб, дали има повече адвокати, които водят дела директно срещу Европейската комисия или институциите, или ЕМА, или Европейския център за превенция и контрол на заболяванията. Можеш ли да ми разкажеш повече за това. Има ли други, други действия? И защо би се насочила директно? Повечето биха казали: „Не, не, трябва да водим съдебни дела на национално ниво“.

Ренате Холцайзен:

Очевидно е, че трябва да направим и двете. Знаем, че поради юрисдикцията на Съда на Европейския съюз, тя намали много, според мен абсолютно твърде много, в нарушение на Европейската харта за основните права, активната легитимация на гражданите да подават искове за отмяна пред европейските съдилища… е в разрез с това, което е искал европейският законодател. Така че според мен имаме нужда от промяна в тази юрисдикция.

Спомням си думите на генералния адвокат Якобс, който направи много, много важна намеса по този въпрос. Той заяви: „Ако се върви в тази посока, за европейските граждани няма да остане реално право на защита.“ И ние сме в тази ситуация. Така че нашите действия за отмяна, за борба срещу това условие, разрешенията за тези експериментални вещества ще бъдат от решаващо значение за това дали Европейският съд ще основава решенията си на закона и на Хартата на основните права, или ние, европейските граждани, в крайна сметка ще бъдем оставени сами. Смятам, че това е много важен момент. И ако прочетете какво е казал генералният адвокат Якобс преди години, сегашното ни положение е точно такова, каквото е имал предвид той. Той каза: „Внимание! Развитието, което предприемате като съд, е да лишите гражданите от реална защита в съда“.

Сента Депуйт:

Това е…

Ренате Холцайзен:

Много интересна ситуация.

Сента Депуйт:

Мога ли да се върна към исковете, които подавате сега? И така, ако мога да обобщя, ти си завели дела за отмяна на четири различни ваксини, които са получили условно одобрение. Така започна някои действия, за които ние (Children’s Health Defense – Европа) вече помогнахме да се популяризират и да се намерят участници.

Можеш ли да обясниш? Значи трябва да заведеш съдебен иск, по едно дело за всяка ваксина. Вече го направи за Pfizer, Moderna и AstraZeneca. И за тях вече нямаме възможност, да се намесим. Но в последния случай – Johnson & Johnson – всички ние можем да участваме като встъпили страни от други държави.

Ренате Холцайзен:

Да, права си.

Сента Депуйт:

Кажи ни повече. Какво трябва да направим, за да се присъединим?

Ренате Холцайзен:

И така, граждани от целия Европейски съюз и преди всичко принадлежащи към категориите, които сега са изправени пред задължителна ваксинация, здравните работници, но и други. Мисля си за учителите, пилотите и работниците в системата на обществения транспорт – те могат да се намесят като поддръжници на италианските ищци. Предявих иск за отмяна на разрешението на Janssen (Johnson & Johnson) за италиански здравни работници. Така че сега френските, белгийските, германските и австрийските здравни работници и други европейски граждани могат да се намесят със своите адвокати, за да подкрепят действията на италианските здравни работници. Това е едното действие.

След това, през следващата седмица, ще подам и конкретна жалба за отмяна на решението на Европейската комисия относно условието за разрешение на Cominarty Pfizer/BioNtech за деца от 12-годишна възраст. Според нас това е престъпно деяние и трябва да поискаме от съдиите да отменят това разрешение. Защото това, което вече се прави с децата в целия Европейски съюз, е невероятно. Разполагаме и с това експериментално вещество. Знаем, че балансът между ползите и рисковете, особено за децата, никога не може да бъде положителен. Това е наистина негативно, защото децата нямат никакъв проблем с този вирус SARS-CоV-2, както показват фактите, но те поемат невероятни рискове от тази експериментална генна терапия. Така че е истинско престъпление сега да се ваксинират децата с тези вещества. И трябва да го спрем.

Сента Депуйт:

Имам два въпроса. Първият е, че ние от Children’s Health Defense, основната ни организация е в Съединените щати, наистина следим всичко, което се случва с FDA, CDC, защото това е наистина като че ли Съединените щати прокарват тези политики. И веднага след като нещо бъде одобрено от FDA, то се одобрява, повече или по-малко автоматично, от EMA. Сега виждам, че тенденцията се развива много бързо в Съединените щати. Последното, което чух, е, че искат да ваксинират бебета от 6-месечна възраст и дори говорят за ваксиниране на децата без съгласието на родителите или дори без тяхното информиране. Така че дори няма да разберете, че детето ви…, ако знаете, че се връща от училище и нещо се случи, дори няма да разберете, че то е ваксинирано. Така че смяташ ли, че тази политика наистина е, да кажем, прокарвана от САЩ? Защото знам, че Европейският център за превенция и контрол на заболяванията също взема много от тяхната информация, от тяхната наука, ако можем така да се изразим. Дали е подтикната от САЩ? Какво мислиш за това?

Ренате Холцайзен:

Да, виждам, че тези органи за разрешаване на EMA и (други)… Те са в ръцете на фармацевтичното лоби или по-точно лобито са членовете на тези органи. Така че се намираме в много критична ситуация и затова ние, възрастните, трябва да защитим децата. Ние трябва да ги защитим… Ние, възрастните, трябва да блокираме това. Те зависят изцяло от помощта, която можем да им предоставим. И мога само да кажа, че въз основа на член 24 от Хартата на основните права на Европейския съюз нуждите и правата на децата са на първо място и стоят преди всичко останало. И това, че сега, дори в Европейския съюз, използваме деца като опитни зайчета, е невероятен скандал и моля всеки родител, всяка баба, всеки дядо, всеки чичо и леля да се замисли какво правим с децата. Не знаем какви са дългосрочните ефекти от тези вещества. Те не са били изследвани. Знаем какви са ефектите от тези вещества за много кратък период от време. Имаме хиляди, 11 000 смъртни случая само в Европа. И имаме стотици хиляди много тежки увреждания, причинени от тези вещества. И ние знаем, че това е само малка част от реалността, защото нямаме активна фармакологична бдителност. И това е едно от нарушенията на европейското законодателство. Абсолютно незаконно е да се инокулира експериментално вещество дори без активна фармакологична бдителност. Това е лудост. Но те знаят това и не искат никаква допълнителна фармакологична бдителност, защото ако имаше истинска фармакологична бдителност, щяхме да имаме поне 10 пъти повече данни.

Сента Депуйт:

Да, напълно съм наясно с това. Ренате, как можем да се присъединим? Нека се опитам да обясня какво можем да направим с нашите приятели от организацията Children’s Health Defense и след това ме поправи, ако греша. И така, какво могат да направят хората във всяка страна.

Подаваш документи на немски език. Хората ще трябва да подадат документи и на немски език. Затова ще трябва да преведем действието и след това формулярът, защото имаш формуляри за присъединяване на лица като встъпили страни. И някой във всяка страна ще трябва да намери адвокат, поне по един адвокат на всеки език.

Ренате Холцайзен:

Да. Бих казала, че това е най-лесният начин. Това не е много сложно, защото ние предоставяме превод на вече подадените искове. Действията вече са преведени на английски, италиански и мисля, че дори на френски. А формулярът за встъпилите лица подготвих в оригинал на немски език, тъй като те трябва да бъдат подадени на немски език, защото производството е на немски език. Но ние имаме всичко преведено. Така че адвокатът, който встъпва в делото, получава всичко подготвено от мен.

Сента Депуйт:

Кой трябва да подпише формуляра? Значи адвокатът ще попълни подробностите за хората, които трябва да кажат: „Добре, искам да участвам. Това е моето име, това са моите данни, моят документ за самоличност“.

Ренате Холцайзен:

Всеки адвокат очевидно се нуждае да бъде упълномощен от неговите клиенти.

Сента Депуйт:

И те (адвокатите) трябва да са регистрирани в e-Curia (онлайн адвокатска колегия на ЕС). Но ако разбирам, това е доста лесно.

Един въпрос, който хората искат да знаят: има ли разходи за присъединяване или финансови рискове?

Ренате Холцайзен:

Значи, на първо място, встъпилите страни само поддържат позицията на участниците (ищците) и не представят свои собствени аргументи. Така те не засилват нуждите от защита на другата страна, която е Европейската комисия, а може да бъде и фармацевтичен производител. Така че разходите са нулеви, тъй като те не засилват аргументите, представени пред съда, не би трябвало да има финансови рискове. Това е един от аргументите.

Искам да кажа и още нещо много важно, за да могат хората да разберат основанието на този иск за отмяна. На първо място, както казах, нямаме положителен баланс между риска и ползите. Друг много важен аргумент е, че не съществува реална липса на грижи (липса на лечение) за COVID-19.

И тук за пореден път можем да видим много лошата роля на ЕМА. Това е едно от условията, предвидени от европейския законодател за издаване на разрешение за фармацевтични продукти, които не са проучени във всичките им аспекти. Трябва да знаем, че за тези експериментални вещества не е имало дори предклинични проучвания. Не са правени изследвания върху животни, които са част от фундаменталните изследвания.

Според Регламент 507 на Европейския съюз от 2006 г. това е възможно само ако има реална липса на терапия на дадено заболяване. Знаем, че особено в Европейския съюз, но също и в САЩ, се блокират много добри терапии, основани на продукти като ивермектин например. И ние знаем, че особено ивермектинът действа много добре. И видяхме, че преди два месеца ЕМА отново блокира употребата на ивермектин в Европейския съюз. Това е лошата игра, която те играят. И това е един от основните аргументи, които изтъкваме в този иск за отмяна. Заявяваме: „Не виждаме ползите от тези вещества. Рисковете са огромни, огромни. Дори не можете да изчислите баланса, защото не знаете всички рискове. Знаем, че в краткосрочен план съществуват много високи рискове, а за всичко останало дори не знаем. Така че не сме в състояние дори да направим равносметка. Затова тези разрешения трябва да бъдат незабавно анулирани“.

Сента Депуйт:

Позволи ми да те прекъсна тук, защото спомена много важни неща. Имаме съдебно дело в Белгия точно по тази причина, срещу разрешаването на ваксините, тъй като има налични лечения.

Преди няколко дни направихме интервю с д-р Тес Лоури за Деня на ивермектина, защото има много лекари, които искат да имат право да предписват. Така че ти наистина засягаш много, много важен елемент тук.

Исках да попитам: знаеш ли кой всъщност отговаря за тези препоръки на ниво ЕМА? Знаем ли дали те следват съветите на САЩ, някои проучвания, погрешни проучвания или на СЗО? Можем ли в някакъв момент да открием индивидуалната отговорност и да кажем: „Това лице наистина е отговорно за манипулирането на данните или за укриването им?“

За ивермектина чух, че първият доклад е бил много добър, а после в последния момент, например във Франция, някои ключови фигури просто са се появили и са добавили малки изречения от рода на: „Е, все още не е окончателно. Не можем да разрешим. Липсват данни“ или нещо подобно. Можем ли да направим нещо повече по въпроса. Можем ли да съдим тези лица?

Ренате Холцайзен:

Абсолютно! Мисля, че трябва да направим същото като Индийската адвокатска камара. След като подадем този пети иск за отмяна във връзка с конкретното положение на нашите дечица, трябва да помислим и за конкретен иск за обезщетение. В съответствие с член 265 трябва да заведем дело пред Общия съд на Европейския съюз срещу Европейската комисия и ЕМА, защото блокират използването на тези много ефективни и полезни лекарства като ивермектин. Мисля, че вече разполагаме с достатъчно факти, за да сезираме по този начин Общия съд на Европейския съюз. Защото това е единственият начин, по който те могат да продължат да прилагат тези високорискови експериментални вещества върху цялото население. И виждаме последствията. Ние повече не сме в демократични системи, а правителствата въвеждат задължителна т. нар. ваксинация с тези експериментални продукти за „генна терапия“. Затова сега трябва да вземем предвид и европейските органи (организации или агенции) пред съда с искане за обезщетение за вреди. А щетите са огромни, не само преките щети по отношение на живота и здравето на хората, но и в пряка връзка с огромните икономически щети. Така че сега трябва да работим и върху това.

Сента Депуйт:

Много се радвам, че го казваш. И искам да напомня на всички – а може би искаш да коментираш – относно факта, че някои хора, например Doctors For Covid Ethics или други лекари или експерти, са изпратили известия за отговорност на служителите в ЕМА, до различни здравни агенции и до членовете на Европейския парламент. Знаем, че може да няма незабавен ефект, но не могат да кажат: „Не сме знаели“. Спомням си много добре през декември 2019 г. , бях на срещата на върха на СЗО, срещата на върха за безопасност на ваксините, а след това имахме един човек от здравната агенция на Филипините, д-р Кенет Хартиган-Го, който наистина обясни цялата история по време на кризата с денга. Това е една подобна ситуация. Те са направили спешно одобрение, защото това е било пандемия (епидемия), а след това се превръща в задължителна ваксинация и тогава е имало много жертви.

И така, първо лекарите са мълчали, защото са се страхували да говорят. След това започнали да се появяват и смъртни случаи. Хората излезли по улиците и спрели кампанията. В крайна сметка 32 души са били изправени пред наказателен съд, включително той, хора от Sanofi, хора от агенциите, които са одобрили (ваксината), знаете, филипинската FDA и т. н. Така че, разбира се, те биха могли да кажат: „Не знаехме за рисковете“.

И особено, защото има специфични рискове от въвеждането на ваксина по време на пандемия, които са били повдигнати още преди започването на ваксинацията. Спомняш ли си, че преди година всички казваха: „О, ваксината за COVID може да бъде опасна, защото може да доведе до влошаване на заболяването и т. н.“ След това те бързо подписаха всички тези договори, освобождаващи фармацевтичната индустрия от всякаква отговорност, тъй като рискът беше толкова голям и след това очевидно са забравили този аргумент. Така че, когато изпращаме известия за отговорност, това ще бъде ли от полза в този случай, за да не могат да кажат после: „Ние не знаехме“.

Ренате Холцайзен:

Абсолютно. Абсолютно. Лично аз изпратих известие на 20 декември, само един ден преди Европейската комисия да разреши първото от тези четири вещества Cominarty Pfizer/BioNtech винаги от името на група италиански здравни работници… до Европейската комисия, до президента, до комисаря по здравеопазването и много други представители на европейските държави, но също и на Световната здравна организация. Така че те не могат да кажат, че не са знаели какво са направили.

И след това, очевидно, уведомленията, изпратени от организацията Doctors For Covid Ethics, които са много точни по отношение на научната основа и поставят много ясни въпроси към ЕМА. И ЕМА не даде никакъв отговор на този въпрос. Така че е напълно ясно, че служителите, отговорните лица в EMA, са поели лична отговорност за всички (бъдещи) разходи за вреди, причинени от тези разрешения и продължаването на разрешаването на тези вещества. Правният принцип е много ясен.

Сента Депуйт: Да се надяваме, че ще проработи. И последно, спомена за икономиката, особено след като тя също е част от опита ти. В нашия консултативен съвет работим и с Катрин Остин-Фитс. И тя току-що направи доклад, наречен „Пренастройване на директния режим“, в който наистина показва как цялата реакция на пандемията от финансова гледна точка вече е била на място, за да се придвижи напред с агендата, защото бяхме в икономическа криза и колапс още преди пандемията.

Разбира се, сега можем да обвиним за всичко пандемията. Наистина препоръчвам на всички да прочетат този доклад. Тя започва да идентифицира и някои от ключовите играчи. Така че наистина се надявам ти, Катрин (Остин-Фитс), Райнер (Фюлмих), Боби Кенеди и всички да предприемете действия, защото това са наистина международни действия. Знам, че в Международния трибунал в Хага вече е подаден иск от френски адвокати и организации, за да се покаже наистина и индивидуалната отговорност на СЗО с Тедрос (Адханом), например, и президента Макрон. Франция също има голяма роля за това. Така че, знаеш ли, наистина очаквам с нетърпение да разпространявам посланието и да участвам. А ти наистина си един от моите герои.

Ренате Холцайзен: Мисля, че истинските герои са отделните граждани, които се сблъскват със ситуацията на фронта, противопоставяйки се на това, което се случва. За мен това са истинските герои. Казвам на всеки лекар, на всеки здравен работник, който идва при мен, да търси помощ и ми благодари, винаги им изказвам дълбоката си благодарност, защото без тях ние, адвокатите, няма да можем да поставим тези много, много важни неща за нашето бъдеще и фундаментални въпроси пред съдилищата.

Сента Депуйт: Благодаря ти много, Ренате, и ще се видим скоро. Желая ти много успехи във всичко това. Благодаря ти много.

Източник: Children’s Health Defense
Превод на български – Страничката “Монтагю Кийн”

Декларация за напускане на България от ЕС!

ПО ТЕМАТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

ОЩЕ МНОГО ПО ТЕМАТА ТУК

Който желае може да се присъедини към групата 👉ПОСЛЕДНИЯТ НЕВАКСИНИРАН👈

Последно от ЛЮБОПИТНО

The Bulgarian Times

Фейсбук страница