/

Експлозията в Бейрут: Най-малко 78 души са загинали и 4000 са ранени (ШОКИРАЩО ВИДЕО)

Инцидентът е станал на пристанището в града, близо до българското консулство


78 души са загинали и 4000 са ранени при опустошителна експлозия в столицата на Ливан Бейрут. Взривът се случи на пристанището в града, близо до консулството на България.

По информация на дипломатическата ни мисия няма пострадали сред служителите в посолството. От консулството ни нямат данни и за пострадали българи.

Съюзници и противници на Ливан отдадоха почит на жертвите на масовата и смъртоносна експлозия в Бейрут, като се изляха съболезнования и предложения за помощ, пише CNN.

В региона страните от Персийския залив бяха едни от първите, които реагираха, като Катар обеща да изпрати полеви болници за подкрепа на медиците.

Владетелят на Катар Емир шейх Таим бин Хамад Ал Тани пожела „бързо възстановяване на ранените“, докато вицепрезидентът на Обединените арабски емирства и владетелят на Дубай, шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум написа в Туитър: „Нашите съболезнования на любимите хора в Ливан“.

Египет изрази „дълбока загриженост“ за последиците, а шефът на Арабската лига Ахмед Абулгейт изказа съболезнования, подчертавайки „важността на откриването на истината за експлозиите“.

И необичайно съседният Израел предлага хуманитарна помощ – на страна, с която технически все още са във война.

„Министърът на отбраната Бени Ганц и министърът на външните работи Габи Ашкенази, от името на държавата Израел, предложиха на ливанското правителство – чрез международни посредници – медицинска и хуманитарна помощ, както и незабавна спешна помощ“, се казва в съобщение.

Йорданският външен министър Айман Сафади заяви, че Аман е готов да предостави всякаква помощ, необходима на Ливан, докато Иран заяви, че е „напълно готов да предостави помощ по всякакъв начин“

Правителствата по целия свят предлагат подкрепа, включително Великобритания, Франция, Австралия, САЩ, Канада и Израел.
Телевизия Евроком

https://youtu.be/CtuQEhTVxyw

 

ВИДЕО на деня: за излъчване по Нова ТВ, БТВ, БНТ и други анали

 

Предишна Статия

Марк Дютру: Чудовището от Белгия (СТАТИЯ + ВИДЕО)

Следваща Статия

Божков отговаря на въпроса: ''Подкрепяте ли президента Радев?'' (ВИДЕО)

Последно от ВИДЕО

Don`t copy text!