Електронният концлагер: Компания назначи хуманоиден робот с изкуствен интелект за изпълнителен директор; Дигитален прокурор предявява обвинения…

Китайска компания назначи хуманоиден робот с изкуствен интелект за изпълнителен директор

Базираната в Китай компания за мобилни игри NetDragon Websoft обяви, че „г-жа Танг Ю“, виртуален хуманоиден робот, задвижван от изкуствен интелект (ИИ), е назначена за ротационен изпълнителен директор на нейното водещо дъщерно дружество Fujian NetDragon Websoft.

Назначението на практика е прецедент в използването на този вид технология за трансформиране на корпоративното управление и е скок в оперативната ефективност на ново ниво.

Танг Ю ще рационализира потока от процеси, ще повиши качеството на работните задачи и ще подобри скоростта им на изпълнение. Поддържаният от изкуствения интелект женски бот ще служи и като център за данни в реално време и аналитичен инструмент в подкрепа на рационалното вземане на решения в ежедневните операции, както и за създаване на възможност за по-ефективна система за управление на риска.

Очаква се първият виртуален главен изпълнителен директор да играе решаваща роля в развитието на талантите в компанията и да осигури справедливо и ефективно работно възнаграждение за всички служители. Засега не е разкрита друга информация за хуманоидния робот.

Назначението подчертава стратегията на Дружеството „AI + управление“ и представлява важен етап за компанията към превръщането му в „Metaverse организация“.

„Вярваме, че изкуствения интелект е бъдещето на корпоративния мениджмънт, а назначаването на г-жа Танг Ю представлява нашия ангажимент наистина да приемем използването на ИИ, за да трансформираме начина, по който управляваме бизнеса си, и в крайна сметка да стимулираме бъдещия си стратегически растеж“, заяви д-р Дежиан Лиу, председател на NetDragon.

„В перспектива ще продължим да разширяваме алгоритмите, които стоят зад Танг Ю, за да изградим отворен, интерактивен и изключително прозрачен модел на управление, докато постепенно се трансформираме в работна общност, базирана на метавселена, което ще ни позволи да привлечем много по-широка база от таланти по целия свят и ще ни постави в позиция да постигнем по-големи цели.“

Основана през 1999 г., NetDragon Websoft е един от най-авторитетните и известни разработчици на онлайн игри в Китай. Компанията има история на успешни игрови заглавия, сред които Eudemons Online, Heroes Evolved, Conquer Online и Under Oath. С цел да предостави истински интегрирани решения за смесено обучение на всяко училище по света, дружеството наскоро започна да разширява дейността си в областта на онлайн обучението въз основа на визията на ръководството за създаване на най-голямата глобална общност за онлайн обучение.

  • ГЛАСОВЕ

Дигитален прокурор в Китай предявява обвинения

Създаден е дигитален прокурор, който предявява обвинения с 97% точност. Засега изкуственият интелект само помага на прокурора, но окончателното решение остава за човека. Очакванията са, че в близко бъдеще той ще издава справедливи присъди вместо човека. Реални ли са тези очаквания?

Въоръжен с изкуствен интелект, компютърният мозък може да обвинява хората в престъпления с над 97 процента точност.

Антиутопичната машина може да открие инакомислие и заговори срещу държавата и да предложи присъди на предполагаеми престъпници, като по този начин изключи живия прокурор от процеса.

Някои адвокати се опасяват, че системата може да бъде използвана от Китайската комунистическа партия като оръжие срещу инакомислещите, а истинските прокурори са загрижени кой ще поеме отговорност за решенията на компютъра.

Програмата може да отправя обвинения въз основа на словесното описание на случая. Електронният прокурор е създаден и тестван от народната прокуратура на окръг Шанхай Пудонг, най-голямата и натоварена окръжна прокуратура в Китай.

Според водещия разработчик на проекта, професор Ши Йонг, изкуственият интелект ще помогне за облекчаване на натоварването на прокурорите и ще им позволи да се съсредоточат само върху по-сложни случаи. Системата може да работи на стандартен настолен компютър и да прави обвинения въз основа на 1000 референтни думи и характеристики от генерирано от хора текстово описание на случай, пише South China Morning Post.

Между 2015 г. и 2020 г. изкуственият прокурор е бил обучен по 17 000 реални случая и сега е в състояние да идентифицира и преследва осем от най-често срещаните престъпления в района на Шанхай-Пудонг. Те включват „провокиране на трудности“, термин, използван за потушаване на несъгласието в Китай, както и измами с кредитни карти, хазартни престъпления, опасно шофиране, кражба, измама, умишлено нараняване и възпрепятстване на правосъдие.

Според китайците електронният прокурор ще бъде доразвит, след което той ще може да разпознава повече видове престъпления и да повдига няколко обвинения срещу един заподозрян. Редица технологии с изкуствен интелект вече се използват от правоприлагащите органи, но това е първият път, когато те ще бъдат използвани за повдигане на обвинения.

В Германия, например, разпознаването на изображения и цифровата криминалистика се използват за подпомагане на случаите, докато в Китай инструмент, известен като System 206, се използва за оценка на доказателства, оценка на потенциалната опасност на заподозрян и определяне на условията за арест.

Във всички тези случаи обаче електронните системи не участват в процеса на вземане на решения. Някои адвокати са недоволни от включването на електронен прокурор в процеса. И така, анонимен прокурор в Гуанджоу твърди, че е загрижен за новата технология.

„Точността от 97 процента може да е висока от технологична гледна точка, но винаги ще има шанс за грешка“, казва той.

Кой ще поеме отговорност, когато се случи? Прокурор, машина или разработчик на алгоритъм? Според него много прокурори няма да искат компютрите да им пречат на работата.

„Изкуственият интелект може да помогне за откриване на грешка, но не може да замени човека при вземането на решение“, казва прокурорът.

Китайското правителство все повече разчита на изкуствения интелект, за да увеличи ефективността на държавната машина. Така в страната вече има програми за борба с корупцията и засилване на държавния контрол.

  • ГЛАСОВЕ

ПО ТЕМАТА

https://thebulgariantimes.com/%d0%9a%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%b9-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bb%d0%b0%d0%b3%d0%b0-%d1%86%d0%b8%d0%b2%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b5%d0%bd-%d0%ba%d0%be%d0%b4%d0%b5%d0%ba%d1%81/

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Поглед в бъдещето (ВИДЕО)

 

Последно от ЛЮБОПИТНО

Българин получи една година ЗАТВОР при строг режим и 10 000 лева глоба заради «нарушаване на СОVID мерките» през ПЛАНдемията: Клаус Шваб ПУБЛИЧНО ПРИЗНА, че планира да приложи ПРИНУДИТЕЛНИ блокировки в китайски стил по ЦЕЛИЯ СВЯТ по време на следващата ПЛАНдемия, която той ОЧАКВА да се случи СКОРО (ВИДЕО)

  Мъж получи една година ЗАТВОР заради «нарушаване на СОVID мерките» през ПЛАНдемията   «Присъда от