Епифизна жлеза

Информацията за Епифизата е една от най-големите тайни, която е укривана от хората векове наред. Тайната не е в това, че жлезата съществува в нас, а в нейната сила и функции.

Тази мъничка жлеза има формата на шишарка, която е много малка и тежи малко над 0.1 грам. Намира се дълбоко в мозъка между двете полукълба и над третата вентрикула на гръбначния стълб.

Епифизата е така нареченото „трето око“, чрез което мечтаем, сънуваме и си представяме, а след като е активирана напълно, е органът, който ни свързва с други измерения на реалността. Позволява ни да виждаме същества и събития от други измерения, позволява ни да правим астрални пътувания, да развиваме силни интуитивни и психически способности като ясновидство и телепатия, дори възможността да пътуваме във времето. Епифизната жлеза, най-енигматичният от ендокринните органи, отдавна представлява интерес за хората търсещи истината извън общоприетите норми.

Преди хилядолетия се е считало, че тя е клапа, която контролира потока на спомените навътре в съзнанието.

Не е трудно да се разбере защо е толкова укривана тайна, основна роля за това играе Църквата (религиите). Причината, да се пази тази информация в тайна от хората е, те да не успяват да открият и усвоят пълния си потенциал, за да могат да бъдат контролирани и манипулирани съзнанията им.

От какво се издържа църквата?

От монопола върху религиите. Сядането около масата, пренасянето в жертви на хора и животни, както и безСмислени молитви са единствения начин, по който е показвано на човечеството как да се свързва с Божественото в него, а в действителност Храмът (епифизата), чрез който можем да достигнем Божествената връзка, е във всеки един от нас.

Епифизната жлеза е наистина най-важната жлеза в нашия организъм, тя е органът на изключителната проницателност.

Епифизната жлеза, има няколко основно приети значения:

За католическата църква се е обособявала като Божията сила.

За масонството е визията на Циклоп. В рамките на египетската традиция е известна като окото на Хорус, също в свещената геометрия можем да видим, че окото на Хорус съответства точно на всички структури на мозъка.

В азиатския свят е известна като Третото око или центъра на ясновидството и интуицията.

В инициативната терминология е известна като „Райската врата“ и дори френският философ Рене Декарт казва, че епифизната жлеза е тази, която свързва тялото с духа.

Той я определя като „Седалището на душата „. Предположението му възниква, върху факта, че епифизната жлеза не се дублира дуално в тялото и също така вярва, че има изключително важно значение за живота на хората.

Хормонът Мелатонин, силен антиоксидант, който се произвежда от Епифизата е от ключово значение за всички функции и хормони в организма, чиито дефицит най-често се причинява от хронични безсъния и депресии. Мелатонинът е 5-метокси-N-ацетилтриптамин, производен на аминокиселината Триптофан, който също има и други важни функции в централната нервна система. Производството на Мелатонин от епифизната жлеза се стимулира от тъмнината и се инхибира от светлината. Фоточувствителните клетки в ретината засичат светлина и директно сигнализират на суперахиазмалното ядро (SCN), задвижвайки неговия ритъм с 24-часовия цикъл в природата.

Много експерти в мета-физиката, както и древни философи говорят за духовни практики в тъмнината, които спомагат за стимулирането на епифизната жлеза.

Мелатонинът, също така се съдържа в минимални количества в някои храни като овес, царевица, домати, картофи, ядки, ориз и череши и др.

В древните храмове на Шумерите и Вавилонците е съществувало ритуално преклонение пред епифизата и дори във Ватикана може и днес да видим паметник, който е с формата на епифиза, а по стените на пирамидите са изписвани множество символи и йероглифи, които описват явленията свързани с епифизната жлеза.

Епифизата отделя вещество наречено DMT (Диметилтриптамин), известно още като духовната молекула, която се освобождава във фазата на бързо движение на очите и когато сънуваме, тя е отговорна за визуализацията на образите в сънищата. Когато липсва светлина, епифизната жлеза произвежда хормоните Мелатонин и Серотонин.
Тя е свързана с регулирането на циклите на будност и сън, както и циклите на сезоните и служи за противодействие на ефектите от синдрома на разликата във времевите зони.

DMT е толкова мощен, че може да пренесе Съзнанието на човека през пътуването във времето и измеренията. Непосредствено преди смъртта се произвежда голямо количество DMT, поради което му се приписва способността да отведе съзнанието ни в по-високи измерения. Чрез DMT се постигат мистични и междуизмерни състояния, той е най-мощното халюциногенно и ентеогенно вещество в природата, както при хората, така и при всички растения и животни, има много дълбоки ефекти върху Съзнанието.

 

Епифизната жлеза се счита за една от най-важните в нашата нервната система. Тя е обвита в мистерия, но колкото повече хората я изследват, Осъзнават, че Епифизата по същество е една Духовна Антена. В продължение на много векове, третото око е приемано за начин да се достигат по-високи нива на Съзнание, докато все още човека пребивава във физическото си тяло.

Концепцията, че епифизната жлеза е „Седалището на душата“ и „Духовната врата към всички светове и измерения“ е важна за Осъзнаването на пълната й съществена функция. Преди да можете да достигнете до тази духовна врата, трябва да започнете практики за детоксикация и активацията на вашата Епифизна жлеза.

  • Източник: БиоНевроЕмоция – България

ПО ТЕМАТА

Всевиждащото око – Символ на могъществото на тайните общества

Хормоните: Секретният код на здравето

Какви тайни крие „Третото“ око

Разсекретен документ на ЦРУ доказва: Астралът не е мит!

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Сваляш си холестерина, ставаш зъл

 

Лъжата за холестерола

 

Учени: ГМО – храните пречат да се сприятеляваме и да обичаме

 

11 000 страници с доказателства по значително 5G дело срещу Федералната комисия по съобщенията (FCC) – (ДОКУМЕНТИ НА СВЕТОВНОИЗВЕСТНИ УЧЕНИ)

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница