Епифизна жлеза – Какви тайни крие „Третото“ око

Епифизна жлеза

Информацията за Епифизата е една от най-големите тайни, която е укривана от хората векове наред. Тайната не е в това, че жлезата съществува в нас, а в нейната сила и функции.

Тази мъничка жлеза има формата на шишарка, която е много малка и тежи малко над 0.1 грам. Намира се дълбоко в мозъка между двете полукълба и над третата вентрикула на гръбначния стълб.

Епифизата е така нареченото „трето око“, чрез което мечтаем, сънуваме и си представяме, а след като е активирана напълно, е органът, който ни свързва с други измерения на реалността. Позволява ни да виждаме същества и събития от други измерения, позволява ни да правим астрални пътувания, да развиваме силни интуитивни и психически способности като ясновидство и телепатия, дори възможността да пътуваме във времето. Епифизната жлеза, най-енигматичният от ендокринните органи, отдавна представлява интерес за хората търсещи истината извън общоприетите норми.

Преди хилядолетия се е считало, че тя е клапа, която контролира потока на спомените навътре в съзнанието.

Не е трудно да се разбере защо е толкова укривана тайна, основна роля за това играе Църквата (религиите). Причината, да се пази тази информация в тайна от хората е, те да не успяват да открият и усвоят пълния си потенциал, за да могат да бъдат контролирани и манипулирани съзнанията им.

От какво се издържа църквата?

От монопола върху религиите. Сядането около масата, пренасянето в жертви на хора и животни, както и безСмислени молитви са единствения начин, по който е показвано на човечеството как да се свързва с Божественото в него, а в действителност Храмът (епифизата), чрез който можем да достигнем Божествената връзка, е във всеки един от нас.

Епифизната жлеза е наистина най-важната жлеза в нашия организъм, тя е органът на изключителната проницателност.

Епифизната жлеза, има няколко основно приети значения:

За католическата църква се е обособявала като Божията сила.

За масонството е визията на Циклоп. В рамките на египетската традиция е известна като окото на Хорус, също в свещената геометрия можем да видим, че окото на Хорус съответства точно на всички структури на мозъка.

В азиатския свят е известна като Третото око или центъра на ясновидството и интуицията.

В инициативната терминология е известна като „Райската врата“ и дори френският философ Рене Декарт казва, че епифизната жлеза е тази, която свързва тялото с духа.

Той я определя като „Седалището на душата „. Предположението му възниква, върху факта, че епифизната жлеза не се дублира дуално в тялото и също така вярва, че има изключително важно значение за живота на хората.

Хормонът Мелатонин, силен антиоксидант, който се произвежда от Епифизата е от ключово значение за всички функции и хормони в организма, чиито дефицит най-често се причинява от хронични безсъния и депресии. Мелатонинът е 5-метокси-N-ацетилтриптамин, производен на аминокиселината Триптофан, който също има и други важни функции в централната нервна система. Производството на Мелатонин от епифизната жлеза се стимулира от тъмнината и се инхибира от светлината. Фоточувствителните клетки в ретината засичат светлина и директно сигнализират на суперахиазмалното ядро (SCN), задвижвайки неговия ритъм с 24-часовия цикъл в природата.

Много експерти в мета-физиката, както и древни философи говорят за духовни практики в тъмнината, които спомагат за стимулирането на епифизната жлеза.

Мелатонинът, също така се съдържа в минимални количества в някои храни като овес, царевица, домати, картофи, ядки, ориз и череши и др.

В древните храмове на Шумерите и Вавилонците е съществувало ритуално преклонение пред епифизата и дори във Ватикана може и днес да видим паметник, който е с формата на епифиза, а по стените на пирамидите са изписвани множество символи и йероглифи, които описват явленията свързани с епифизната жлеза.

Епифизата отделя вещество наречено DMT (Диметилтриптамин), известно още като духовната молекула, която се освобождава във фазата на бързо движение на очите и когато сънуваме, тя е отговорна за визуализацията на образите в сънищата. Когато липсва светлина, епифизната жлеза произвежда хормоните Мелатонин и Серотонин.
Тя е свързана с регулирането на циклите на будност и сън, както и циклите на сезоните и служи за противодействие на ефектите от синдрома на разликата във времевите зони.

DMT е толкова мощен, че може да пренесе Съзнанието на човека през пътуването във времето и измеренията. Непосредствено преди смъртта се произвежда голямо количество DMT, поради което му се приписва способността да отведе съзнанието ни в по-високи измерения. Чрез DMT се постигат мистични и междуизмерни състояния, той е най-мощното халюциногенно и ентеогенно вещество в природата, както при хората, така и при всички растения и животни, има много дълбоки ефекти върху Съзнанието.

Епифизната жлеза се счита за една от най-важните в нашата нервната система. Тя е обвита в мистерия, но колкото повече хората я изследват, Осъзнават, че Епифизата по същество е една Духовна Антена. В продължение на много векове, третото око е приемано за начин да се достигат по-високи нива на Съзнание, докато все още човека пребивава във физическото си тяло.

Концепцията, че епифизната жлеза е „Седалището на душата“ и „Духовната врата към всички светове и измерения“ е важна за Осъзнаването на пълната й съществена функция. Преди да можете да достигнете до тази духовна врата, трябва да започнете практики за детоксикация и активацията на вашата Епифизна жлеза.

  • БиоНевроЕмоция – България

Какви тайни крие „Третото“ око

Легенди разказват, че третото око било смятано за орган на човешката биоенергия (телепатия) и че то може да предава мисли на разстояние, да лекува, да влияе на гравитацията. Изследователи предполагат, че атлантите и лемурийците можели с един поглед да преместват огромни каменни блокове и да строят монументални съоръжения. Възможно е чрез третото си око те да са се настройвали на честотата на полето на камъка и го завъртали така, че да противодейства на гравитацията.

Официалната наука отъждествява третото око с епифизата (пинеалната жлеза, която има формата на шишарка, разположена в междинния мозък, между двете мозъчни полукълба); тя е последната открита жлеза в ендокринната система на човека; според окултните разбирания тази жлеза възприема енергията от Космоса…

Антични философи вярвали, че третото око свързва хората с висшите сили. Те били убедени, че благодарение на него избрани получават способност за ясновидство, други – тънка интуиция.

Леонардо да Винчи, който сериозно се занимавал с анатомия и препарирал трупове, твърдял, че в човешката глава има свързани с очите специални сферични зони. Една от тях е „камерата на здравия смисъл“; тя е място, което обитава душата, и отговаря за общуването с Бог.

На Изток по времето на сакрални обреди между веждите и досега рисуват око или точка, която имитира око, през което минава сноп космическа енергия.

Главата на Буда често е украсявана със скъпоценни камъни в областта между веждите. Трето око е открито дори у Големия сфинкс в Египет.

Вероятно с помощта на това червено-кафяво зрънце – на епифизата, разположено дълбоко в нашия мозък, ние четем чужди мисли.

Епифизата е удивително подвижна; тя може да се върти подобно на око и да улавя светлината.

Според учени при рептилиите подобен орган улавя електромагнитното излъчване и ултразвука.

Епифизата е своеобразен биологичен часовник в нашия организъм; тя ръководи смяната на сън и бодърстване; от нея зависи продължителността на живота ни. Хормоните, които тя произвежда, отговарят за подмладяване на клетките в организма.

Според източната философия третото око има и друго предназначение: да вижда миналото и бъдещето, да приема информация от Космоса, да изпраща мисли на огромни разстояния.

Учените се опитват да изучат епифизата като орган на телепатията.

Третото око, шесто чувство, свръхчувствителни способности – всичкото това символизира интуицията, специалното свойство на човешкото съзнание да вижда невидимото, да познава непознаваемото, да чувства на разстояние или извън времето. Тази способност се развила още при древния човек, който, за да оцелее, трябвало отрано да предвиди опасността, да избегне среща с див звяр и природен капан. С времето при повечето хора това качество се притъпило.

Една легенда

Тя разказва, че някога, много отдавна, всички хора – мъже и жени, умеели да използват третото си око. По тези времена боговете ходели по земята и живеели сред хората. У хората се родила илюзията, че те самите не са по-малко велики от боговете и пожелали да ги убият. Хората не разбирали, че онова, което те виждат, боговете виждат по-добре от тях, и усетили намеренията им. За наказание боговете затворили третото им око. Оттогава, в течение на много векове, способността за ясновидство останала при малцина. Онези, които я получавали при раждането си, можели да я развиват и засилват благодарение на трепанация на черепа.

Из книгата на издателство PACПEP “Третото око“
Третото око? Какво представлява то и как можете да го отворите, ще научите от тази книга.

СВЪРЗАНА ПУБЛИКАЦИИЯ

Активиране на третото око (ВИДЕО – БГ СУБ)

 

ПО ТЕМАТА

Всевиждащото око – Символ на могъществото на тайните общества

Хормоните: Секретният код на здравето

Разсекретен документ на ЦРУ доказва: Астралът не е мит!

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Сваляш си холестерина, ставаш зъл

Лъжата за холестерола

Учени: ГМО – храните пречат да се сприятеляваме и да обичаме

11 000 страници с доказателства по значително 5G дело срещу Федералната комисия по съобщенията (FCC) – (ДОКУМЕНТИ НА СВЕТОВНОИЗВЕСТНИ УЧЕНИ)

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ