Ето как може да се разбере кой е създателят на Биткойн

Изпълнителният директор на IOHK и съоснователят на Eтериум, Чарлз Хоскинсън, предложи използването на „стилометрия“ като начин за стесняване на кръга за идентичността на създателя на Биткойн, Сатоши Накамото.

В интервю Хоскинсън обясни използването на стилометрията като метод за определяне на автора на бялата книга, включително кода на Биткойн . Хоскинсън каза, че процесът може да бъде използван за стесняване на кръга от възможности за самоличността на създателя на Биткойн, Сатоши Накамото, който остава най-голямата загадка на крипто пространството.

Той каза,

Можете да приложите стилометрични техники към този код и да го приложите към всички проекти с отворен код, които някога са били писани и има много голяма вероятност да намерите съответствие между този код и някой друг.

Подходът на Хоскинсън разчита на това, че оригиналният код на Биткойн е написан от един индивид, за разлика от групата, споделяща псевдонима Сатоши.

Съоснователят на Етериум предложи друг поглед върху произхода на Сатоши, като използва собственото си проучване на набора от умения на програмиста.

Хоскинсън каза, че Накамото вероятно е в петдесетте или шестдесетте си години и е получил образование в края на 80-те или началото на 90-те. Той твърди, че Накамото е академичен, а не професионален инженер, както се вижда от „прекалено академичния“ характер на кода на Биткойн.

Хоскинсън също успя да ограничи местоположението на Накамото, казвайки,

[Езикът на програмиране на Биткойн] се използва най-вече в педагогиката по компютърни науки, особено в Англия и в Източните Съединени щати през този период.

Cryptodnes. BG

Крейг Райт твърди, че той е Сатоши Накамото

 

Зловещо: Криптовалутата Биткойн е създадена от неизвестен изкуствен интелект за да завладее света ?

Предишна Статия

Microsoft искат да разработят криптовалута базирана на телесна топлина

Следваща Статия

Bank of Korea стартира тест на националната ѝ криптовалута

Последно от Новините на новото поколение

Don`t copy text!