Жертви по време на първия полет до Луната

 

Историята показва, че пробивът в една или друга сфера в живота, не минава без жертви. А в лунната надпревара те са много.

Преди половин век НАСА трескаво се готви за кацане на Луната в надпреварата със Съветския съюз. Щатите излизат победители, но на много скъпа цена. Не става дума само за пари. Астронавти, наземни бригади и работници в НАСА, десетки летци-изпитатели – много голяма част от тях загива, преди Нил Армстронг да направи прочутата си крачка по прашната повърхност на спътника на Земята.

Начело в този списък са летците изпитатели. Ховард Лили е първият пилот инженер в НАСА и четвъртият човек, който преодолява звуковата бариера в небето над пустинята Мохаве в Калифорния. Но на 3 май 1948 г. компресорът на двигателя на неговия Douglas D-558-1 излиза от строя и самолетът се разбива. Лили е първият пилот в НАСА, който загива при изпълнение на служебните си задължения.

След един месец капитан Глен Едвардс и четирима членове на екипажа загиват по времето на изпитания на „Летящото крило“, след което летателната база в Калифорния е преименувана на база на ВВС „Едуардс“.

През цялата 1952 г. загиват още седем летци изпитатели, излитайки всеки месец на изпитания от базата „Едуардс“.

През 60-те години, когато е даден стартът на космическата програма, много летци изпитатели от НАСА влизат в отряда астронавти. Други попадат в отряда, съчетавайки опита от пилотирането и научното образование. Като Нил Армстронг, чието първо пътешествие в Космоса едва не завършва с катастрофа.

След критичния срив на борда Армстронг и пилотът Дейвид Скот започват неконтролирано въртене в Космоса. С всички сили мъчейки се да не загуби съзнание, Армстронг успява да възстанови контрола и благополучно се приземява.

Теодор Фриман, член на първата група от 14 астронавти в „Аполон“, загива през октомври 1964 г., когато ято гъски попада в двигателя на учебния самолет Т-38, недалеч от Хюстън.

През февруари 1966 г. астронавтите Елиът Си и Чарлз Басет катастрофират в лошо време, летейки до Ламберт Филд в Сент Луис.

Най-ужасната катастрофа се случва, когато астронавтите от „Аполон-1“още не са се отлепили от Земята. Хас Грис, Ед Уайт и Роджър Чафи загиват в резултат от пожар в кабината на 27 януари 1967 г. по времето на предстартови изпитания в космическия център „Кенеди“.

След тази катастрофа НАСА се сблъсква със съпротивата на Конгреса и обществеността; притискат я отвсякъде. Всички се съмняват дали си струва мисията до Луната след толкова човешки жертви, а и огромни пари.

Конгресът разследва пожара на „Аполон-1“; лидерът на движението за граждански права преподобният Джеймс Абернати оглавява протеста сред населението против отделянето на средства за космическата програма.

По това време Армстронг, Олдрин и Майкъл Колинс вече се подготвят за програмата „Аполон-11“ през юли 1969 г. И астронавтите, и инженерите в НАСА са убедени, че мисията до Луната ще бъде успешна.

По материали от чуждестранната преса
Превод: Издателство PACПEP

ПО ТЕМАТА

Защо, стъпвайки на Луната, Apмcтpoнг казва : Уcпex, мистър Гopcĸи?

 

Извънземните управляват света (ВИДЕA)

 

Извънземните управляват света (ВИДЕA)

 

Д-р Кен Джонстън: НАСА манипулира снимки, за да скрие факта, че има НЛО на Луната (ВИДЕО)

 

Д-р Кен Джонстън: НАСА манипулира снимки, за да скрие факта, че има НЛО на Луната (ВИДЕО)

 

НАСА публикува стотици снимки с НЛО, заснети на Луната (ВИДЕО)

 

НЛО на Луната – американски космически кораб, създаден по извънземни технологии (ВИДЕО)

 

Документите ТЕРА: Скритата история на планетата Земя (КНИГА)

 

Извънземната Мона Лиза, открита на Луната от Аполо 20 (ВИДЕО)

 

Извънземната Мона Лиза, открита на Луната от Аполо 20 (ВИДЕО)

 

Земята е ферма за хора, произвеждащи нискочестотна енергия за негативни същества

 

Астронавтите, които твърдят, че са видели НЛО и извънземни, успешно преминаха акустичен тест на най-новия детектор на лъжата (ВИДЕО)

 

Шокиращо: Пентагонът е използвал „Mайката на всички бомби“ срещу древните гиганти, скрити в Афганистан!?

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

„Ние всички знаем, че извънземни посещават Земята. Това, което не знаем е откъде те идват и каква е тяхната цел?“

– Едгър Мичъл, астронавт от Аполо 14


„Питате ме за НЛО и аз ви заявявам публично, че те не са наше творение, а на някоя друга цивилизация. . .цивилизация много по развита от нашата.“

– Юджийн Сърнън, Командир на мисията Аполо 17 за LA TIMES, 1973 година


„Моята позиция относно извънземните е съобразена с официалната позиция и не мога да ги коментирам. Обаче лично мога да ви убедя, че ние не сме сами!“

– Чарлс Кармада, астронавт и инженер към НАСА


„По време на моята работа в Конгреса, като Вице-Президент и Президент, направих няколко допитвания за предоставяне на информация свързана с НЛО. Официалните власти при всяко мое допитване отказваха да ми предоставят каквато и да е информация.“

– Джерълд Форд, бивш американски президент, 17 март 1998 г.


“Ние срещнахме там една цивилизация, много по-мощна и развита от нашата“.

Човекът създал програмата “Аполо“- Пол Браун, малко преди да бъде убит,(разболян от Рак) – през 1972 г., след приключването на програмата, Браун е отстранен от НАСА.


„Смятам, че хората имат право да знаят истината и съм сигурен, че за в бъдеще на властите ще им се наложи да говорят открито за присъствието на извънземните сред нас.“

– Пол Хелиър (Бивш министър на отбраната на Канада)


Въпрос на Сара Макклендън (официален репортер към Белия Дом) към Бил Клинтън:

„Защо нищо не се прави за разкриването на НЛО?“

Бил Клинтън:

„Сара, има правителство вътре в самото правителство и аз не мога да го контролирам.“

 

Най-строго пазената тайна на НАСА (ВИДЕО)

Последно от ЕКЗОПОЛИТИКА

Атлантида (ВТОРА ЧАСТ)

ПЪРВА ЧАСТ С ПРЕДИСЛОВИЕ ВИЖТЕ ТУК 👇 Атлантида (ПЪРВА ЧАСТ) Атлантида (ВТОРА ЧАСТ) От Крис Томас

«Какво се случва?» ДОКЛАДЪТ UAP | Пентагонът ще отвори официален офис за изследване на НЛО (доклади). След доклад от юни, в който правителството на САЩ призна, че не може да обясни повечето неидентифицирани въздушни явления, Министерството на отбраната заяви, че ще увеличи усилията си, създавайки официален офис за изучаване на подобни събития. В памет на Проф. Лъчезар Филипов (ОСМА ЧАСТ-ВИДЕО)

  ВИДЕО   СПОДЕЛЕТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница