Жириновски: Две ракети и сбогом, Тереза Мей!

Жириновски заплаши Лондон с Балтийския флот: Две ракети и сбогом, Тереза Мей!

Кандидатът за президент и лидер на руската Либерално-демократическа партия (ЛДПР) Владимир Жириновски остро нападна Великобритания и премиера Тереза Мей в отговор на решението на Лондон да изгони 23 руски дипломати и да прекрати двустранните контакти на високо ниво. В предизборен дебат, предаван по телевизията „Россия 1“, той отсече „Достатъчни са две ракети и – сбогом, Тереза Мей!“.

„Външната политика – това е лицето на държавата. Не трябва да допускаме някой да ни обижда, да ни прави на глупаци, да ни заплашва, да ни лепи етикети и да ни предявява ултиматуми. Главнокомандващият да изпрати Балтийския флот към бреговете на Британия“, разпалено обясни Жириновски. Лондон официално обвини Русия за опита за отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му с бойното отровно вещество „Новичок“, разработено по време на Студената война в СССР.

Русия категорично отрича да е замесена в случая и твърди, че производството на „Новичок“ е прекратено отдавна, а всички налични количества са били унищожени. „И още нещо ще ви припомня. Хрушчов веднъж каза на британците: Достатъчни са ми две ракети и вашите острови ще престанат да съществуват“. И те си затвориха устите за 20 години напред“, категоричен бе Жириновски.

„Днес нас ни заплашват, поставят ни ултиматум. Някакъв беглец, предател, шпионин – някой го отровил и е виновна цяла Русия. Ние сме 150 милиона и те заплашват да ни бомбардират, плашат ни с кибератаки, да започнат война. Те са полудели. Тереза Мей, министър-председателката на Великобритания… Жена, която никога не е воювала, също като Тачър, която започна война за Фолкландските острови, а тази сега иска да започне война в Европа“, обясни ситуацията кандидатът за президент.

„Във всеки момент ние ще предприемем военен отговор. Обявява ултиматум, какъвто се обявява само пред война“, заяви още Жириновски. Той разкритикува още „гнилия Запад“, където на власт са партии на педофилите и даде пример с Холандия. „Във Франция бият с палки привържениците на традиционното семейство. Такава Европа ли ни е нужна?“, възкликна той, с което предизвика реплика на Ксения Собчак, че говори небивалици.

„Тези, които проповядват такива ценности на гнилия Запад у нас, трябва да бъдат изгонени. И всички, които отричат принадлежността на Крим към Русия, са държавни престъпници! Когато стана президент, всички ще отидете на съд!“, категоричен бе лидерът на ЛДПР.

Последно от СВЯТ

Фейсбук страница

The Bulgarian Times