Жириновски: Навални беше вербуван от САЩ преди 10 години

Навални нито е отровен, нито е бил в кома! Това е чиста провокация! Такъв сценарий беше използван и по отношение на Михаил Ходорковский.

Политикът Владимир Жириновский разказа пред радио „Комсомольская прадва“ как блогърът Навални бил вербуван от САЩ преди десет години.

Преди десет години Алексей Навални бил на стаж в Йелския университет; през 2010 г. бил поканен от ръководството му. Този университет подбира свои хора във всяка страна. Там „учиха“ също Саакашвили и Ющенко.

Същата ситуация беше и в Съветския съюз. Имаше тогава един Институт за обществени науки – хитро име. Там ние канехме всички млади активисти от Африка, Азия и дори от Европа. Обучавахме ги и в бъдеще някои от тях ставаха ръководители на тези страни.

Американците го възприеха от нас.“ – посочи Жириновский.
По-рано в ефира на радио „Комсомольская правда“ той посочи, че никой не е тровил Навални с бойното отровно вещество „Новичок“.
По неговите думи отравянето е разиграно.
Такъв сценарий беше използван с олигарха Михаил Ходорковский.

„Преди десет години в Страсбург присъствах на поредната сесия на парламентарната асамблея. Влязох в залата и всички чуждестранни депутати зашушукаха. Ходорковский, Ходорковский, Ходорковский! Дадоха им команда да вдигнат шум относно Ходорковский, че властта го притиска. Михаил е толкова беден, такъв добър и умен… Сега дадоха команда за Навални. Но тогава Ходорковский беше арестуван, а Навални никой не го арестува. Ама дайте да го направим полумъртъв, уж полумъртъв. Всъщност той е абсолютно здрав, никаква кома нямаше и това в чист вид е провокация, за да се изостри обстановката…“ – посочи Жириновский.

Руснаците пробутали на Великобритания фалшив „новичок“

Последно от СВЯТ

Фейсбук страница

The Bulgarian Times