Залезът на Америка

 

Гледах инагурацията на Джо Байдън и смятам, че Пакс Американа се движи по графика на Галтунг. Той е норвежки социолог, когото цитирах в книгата „Зад завесата: Големия брат“ и който, единствен, предвиди краха на Съветската империя. Според неговия график, залезът на Америка започва през 2020-та и през 2024-та тя вече няма да е суперсила.


Галтунг сравнява Тръмп със Солженицин и Сахаров, които са ускорили разпадането на Съветския съюз. И наистина, краят на иначе забележителния мандат на оранжерия човек бе твърде безславен. Той не потърси отговорност на хората, фалшифицирали, според него, изборите с помощта и в интерес на чужди сили, не амнистира Сноудън и Асандж, предаде всички, които му вярваха.


А неговият приемник, на макабрената церемония вчера, сервилно предавана от големите ни телевизии, до болка приличаше на Черненко. Този уморен, възрастен човек няма нито визията, нито енергията да обедини отново разделената страна. Затова ще я превърне в офис на транснационалния капитал, който го постави в Белия дом, и ще се опита да я завлече в блатото на „Голямото нулиране„.

Или, не дай Боже, ще я хвърли срещу Русия.

Източник: Калин Тодоров

ПО ТЕМАТА

През 2024 г. на Генералната асамблея в ООН ще бъде обявено възстановяването на СССР (ВИДЕА)

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

САЩ под чуждестранно управление – ода на Доналд Тръмп за Корпорацията

 

 

Последно от СВЯТ

The Bulgarian Times