Защо днешните мъже имат нисък тестостерон

Неотдавна медици откриха, че нивото на тестостерон при мъжете бързо пада

 

 

 Причината за това не са само вредните навици. Учени предупреждават, че рано или късно това може да доведе до загубата на способността на мъжете да имат потомство.

 

Тревожна тенденция

 

Тестостеронът е хормонът, който определя мъжката същност. С възрастта хормоналният фон на мъжете става нестабилен, което води до естествено снижаване на нивото му. В здравия организъм то е 240 до 950 ng/dL за мъже на възраст 19 години или по-възрастни.

 

Редица фактори водят до намаляване нивото на тестостерона: лоша екология, психологически проблеми, небалансирано хранене, наднормено тегло, обездвижване, използване на някои лекарства, действия на бактерии, злоупотреба с алкохол. При алкохола нещата с тестостерона са следните: при малки дози в началото той се повишава, след 20 минути бързо пада.

 

Учени от САЩ установили, че в последните десетилетия нивото на тестостерона в организма на мъжете бързо пада. В края на 80-те години мъже на възраст 65-69 години имат средно ниво на тестостерон 503 нанограма на децилитър, но около 2000 г. тази цифра пада до 423 нг/дл. В последните десетилетия нивото на хормона пада средно с 1% годишно.

 

Освен тестостерон в мъжкия организъм се съдържат и женски полови хормони – естрогени. Тяхното допустимо количество се координира от работата на всички органи и системи. Когато обаче естрогените се повишават, тестостеронът пада. Без естрогени мъжкият организъм не може да функционира нормално. Основният естроген естрадиолът е важен за работата на мозъка и изработването на сперматозоиди; той изпълнява ролята на оптимизатор на всичките полови функции при мъжете. Излишъкът му обаче предизвиква редица патологични промени в мъжкия организъм. Високите показатели на естрадиола бият по мъжкото либидо, намаляват сексуалното влечение, следва намаляване на мускулната маса, която се заменя с мастна тъкан; тялото на мъжа придобива формата на круша, намалява окосмеността на гърдите и лицето, гърдите започват да растат. Всичко това променя психоемоционалното състояние на мъжа; той става раздразнителен и избухлив, настроението му е нестабилно, често изпада като жените в истерия.

 

Увеличаването на мастната тъкан в тялото на мъжа предизвиква повишено ниво на естрадиола, тъй като тя съдържа ароматаза, която преработва тестостерона в естрогени.

 

Нивото на естрадиола се повишава с тестостероновата терапия – инжекциите със синтетичен тестостерон и естествената терапия с андроген. Тези видове лечение, които се използват за борба със затлъстяването, в западната медицина стават все по-популярни.

 

Хранителните продукти съдържат т.нар. естествени естрогени. Те се съдържат в кафето, кайсиите – пресни и сушени, соята, пълнозърнестите храни, ечемика, бирата.

 

Злоупотребата с тях, особено с бира, може да се отрази пагубно на мъжкия организъм.

 

Крайно вредни за тестостерона са генномодифицираните продукти. Експериментално е доказано, че гризачи, хранени с храна, богата на ГМО, губят способността си да се размножават. В това отношение човекът малко се различава от тях.

 

Установено е, че аналози на естрогени се съдържат в пестицидите, нитратите, някои дрехи, мебели, замърсяващи вещества.

 

Има и друга опасност. Мъжете постепенно губят мъжките си качества и започват да приемат начина на живот на жени. Това е следствие от спада на тестостерона и увеличаване на естрогените в организма им.

 

Коварните парабени

 

Редовно използваме душ гелове или кремове за загар и не се замисляме, че с тях получаваме порция от вредните химикали парабени; те са традиционни консерванти, използвани в производството на козметични продукти.

 

Изследователи от Калифорнийския университет в Бъркли установили, че парабените имитират естрогени и дори в малки количества могат да предизвикат онкологични заболявания. За мъжкия организъм парамените са убийци на тестостерона. Те присъстват в шампоани, сапуни, пасти за зъби, дезодоранти, кремове. Съдържат се и в някои хранителни продукти – кетчупи и сосове, в медикаменти, например сиропи за кашлица и мазила.

 

Думата „парабени“ не се съдържа в етикетите на тази продукция. Те се крият зад изразите „хидроксибензоена киселина“, „пропилпарабен“ и консерванта Е216.

 

Повече за хормоните ще научите от книгата на издателство PACПEP: „Хормоните: секретният код на здравето“

 

ПО ТЕМАТА

ЕС одобри използването на ГМО соя на Monsanto за храна на хора и животни: Вижте какво точно разрешиха от ЕК

 

ГМО, използвани като променящи гена супероръжия, биха могли да направят човечеството изчезнал вид

 

“Лепило за месо” – Как ни тровят (ВИДЕО)

 

“Лепило за месо” – Как ни тровят (ВИДЕО)

 

Съвременната храна е оръжие за масово унищожение

 

Химик: Всички лекарства са за намаляване на населението (ВИДЕО)

 

ВНИМАНИЕ! Бившият шеф на респираторните изследвания в Pfizer  д-р Майкъл Идън и бившия шеф на Департамента по обществено здраве там д-р Волфганг Водарг: Ваксината срещу СОVID-19 на Pfizer е стерилизация за жените 

 

Какво скриха от вас за ваксината на BioNTech & Pfizer! Проф. Джон Бел: СОVID-19 ваксините ще стерилизират 70% от населението (ВИДЕО – БГ СУБ + ПЕТИЦИЯ)

 

ID2020 и партньори стартират програма за предоставяне на цифров идентификатор с ваксини

 

Фондацията на Бил Гейтс обявява микрочип за контрол на населението (ВИДЕО)

 

Депопулацията чрез ПРИНУДИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ бе обявена от главния антихрист на планетата още през 2011 година!

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Цитат на деня: „Най-висшата проява на милост, която семейството може да окаже на децата си – е да го убие“

 

Нашествието на рептилиите, последната фаза на Новия световен ред! (ВИДЕО)

 

Жак-Ив Кусто: За да уравновесим световната популация трябва да елиминираме по 350 хиляди човека на ден

 

Тед Търнър: ,,Намаляване с 95% на население би било идеално“ (ВИДЕО – БГ СУБ)

 

Излишните хора (ВИДЕО)

 

Военният документ на НАСА за намаляване на населението (ВИДЕО С ДУБЛАЖ НА БЪЛГАРСКИ)

 

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Фейсбук страница