Защо френското село Дуомон и териториите около него се превърнаха в отчуждена зона

 

Защо вече сто години едно китно ъгълче в страната днес е оградено с бодлива тел

Франция е любима дестинация за туристите. Много нейни ъгълчета с архитектурата, историческите си паметници и природа приличат на приказка. Но има и места, които не отговарят на еталон за туристически рай. Например село Дуомон.

Преди 100 години това село било прекрасно ъгълче, но сега е „червена зона“, затворено за посещения. Селото и прилежащите територии са оградени с ограда, на която има надписи – предупреждения, за опасности при проникване в отчуждената зона. Това място напомня за Чернобилската авария, чиято сянка още тегне над Европа.

Онова, което се случва в Дуомон, е ръкотворно дело, резултат от целенасочени действия на хора. През 1916 г. това село е бойно поле на битката при Вердюн – най-кървавата, драматична и мащабна битка по времето на Първата световна война.

Тези земи не просто са разорени и опустошени от войната; те са отровени. Вината за това е на химическото оръжие, което масово се използва от всички страни в тази война.
Не се препоръчва селото да се посещава от странични хора, а само от учени еколози.

По последни данни, почвата край Дуомон е толкова отровена, че само арсенът надхвърля 300 пъти нормата. Дори напълно да се очисти тази местност, тя ще стане пригодна за живот след 300-700 години, прогнозират експерти. В местните водоеми също е забранено къпането.

Историята със село Дуомон и други подобни истории водят до забраната на химическото оръжие след Първата световна война.

Издателство PACПEP

Вижте на официалната страница за правителствени документи на американския Конгрес се намира “Закон за защита на космическото пространство“ – (Space Preservation Act of 2001, H.R. 2977). Обърнете специално внимание върху ФАКТА, че в член 7-ми – “Дефиниции“, подточка (В) – “Екзотични оръжия“,- (II),пише: химически следи – (chemtrails):

 

Последно от СВЯТ