Змиеносец – Тринайсетият знак в зодиака

За съществуването на 13-ата зодия – Змиеносец, спорят астролози в целия свят; в този спор са замесени дори експерти от NASA

Едни предлагат да се преработи зодиакалната карта, други настояват да се отчете съществуването на зодия Змиеносец, но нещата да се оставят както са, и всеки привежда аргументи в подкрепа на своята теза.

В зодиакалния кръг Змиеносец съответства на периода от 30 ноември до 17 декември, който астролози наричат „Изгорен път“. Това е много тежко време през годината, когато енергийните потоци влияят на всички хора без изключение. В този период хората или се пречистват чрез страдание, или се огъват под тежестта на проблемите и след това дълго се възстановяват. Според астролози от 30 ноември до 17 декември влияят едновременно три съзвездия – Скорпион, Змиеносец и Стрелец.

Характеристика на Змиеносец

Змиеносеца е изобразяван като човек с две змии – тъмна и светла. Първата има силата на Скорпион, а светлата наследява някои характеристики на Стрелец.

Прототип на Змиеносец е древногръцкият бог Асклепий, или Ескулап, богът лечител. Той се посветил на спасяването на хората от беди и общувал със змии.

Змиеносците са хора, които генерират енергия в себе си, затова представителите на този знак са силни духом хора. И колкото по-тежки са времената, толкова по-силни стават те. От борбата, болките и страданията Змиеносците черпят сила.

Те са готови всичко от себе си да дадат в служба на хората. Те ще помогнат на слабия и на силния, на умния, и на глупавия, на великодушния, и на подлия. Змиеносците не правят разлика между хората, всички те са достойни тяхното внимание. Но щом някой обиди Змиеносеца, го очаква жестока разправа. И той ще сдържи думата си.

Представителите на този знак са хора на действието. Лентяйството не е характерно за тях.

За приятели Змиеносците избират хора, които могат да поддържат техните авантюри, но при това да не ги засенчат.

Не търсят специално спътници в живота. По-скоро ще се поддадат на онзи, който реши да ги поведе след себе си. И винаги ще са верни на избраника си.

Мъжете Змиеносци

Мъжете Змиеносци са личности сложни, двойствени. Те или създават, или разрушават. Тези хора нямат намерение да изживяват тихо живота си.

Ако мъжът Змиеносец е решил да прави добро, той ще го върши с цялото си отдаване. Близките му ще страдат от неговата постоянна потопеност в някакви дела и заетост по спасяване на хора.

Мъжете Змиеносци са супермени, които се раздвояват между доброто и злото.

Понякога мъжете Змиеносци се отклоняват от правия път в ранна възраст и стават злодеи. Умни и рационални, те са голяма опасност за обществото. Но при правилен подход, могат да бъдат вкарани в релси.

В любовта мъжете Змиеносци са стабилни. На избраницата си са верни цял живот.

Жените Змиеносци

Жените Змиеносци имат железен характер. Те са наясно накъде вървят, какво искат от живота и от хората.

Жените Змиеносци често нямат приятели, защото трезвият им ум се възприема като бездушие, а любовта към себе си – като високомерие.

Мъжете, в чиито мрежи попадне жена Змиеносец, могат да бъдат сигурни в нейната вярност и че тя ще им даде много.

Жените Змиеносци обичат да бъдат център на вниманието и да флиртуват, но поради своята природна честност, много рядко са способни на предателство.

Съзвездието Змиеносец

Съзвездието Змиеносец е голямо екваториално съзвездие, което пресича еклиптиката – големия кръг на небесната сфера, по който се вижда видимото от Земята годишно движение на Слънцето по отношение на звездите. Лежи на юг от съзвездието Херкулес; най-ярката му звезда е Рас Алхар. Слънцето се намира в Змиеносец от 30 ноември до 17 декември. Най-добре съзвездието се вижда през юни.

Гръцкият мит за съзвездието Змиеносец

Митът разказва за великия Асклепий, бога на лечителството, сина на Аполон и нимфата Коронида. След като убил жена си заради измяна, Аполон предал новородения Асклепий да се възпитава при мъдрия кентавър Хирон, който бил познавач на медицината.

След като пораснал, Асклепий бил обхванат от дръзката идея да възкресява мъртви; заради това Зевс се разгневил, поразил го с мълния и го разположил на небето.

 

Издателство PACПEP

 

Най-интелигентните Знаци на Зодиака

 

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Чипс с вкус на путка

 Произвежда се от компанията Chazz от Литва От там казват, че продават продукта заради липсата на