Изборът!

Утре в парламента и на площада пред него ще се разбере кой управлява страната.

1. Дали е Кремъл, чийто конституционен патент за опазване на властта на Путин вече се изпробва от Лукашенко с проект за нова Конституция в Беларус и предстои опит да се приложи и у нас? (при свикване на Велико събрание кабинетът на Бойко Борисов ще управлява дотогава, докато не се изработи нова Конституция и докато тя се приеме).

2. Дали България се е завърнала в Средновековието на неграмотни и лишени от воля крепостни селяни или в нея вече съществува общество на свободни хора?

3. Дали на родните политици им стига акълът и куражът да вземат самостоятелно решение, водени вкл. от личните им интереси или докрай, изцяло и безрезервно са обикновени кукли на чужди конци?

4. Дали страната ни ще се превърне в огнище на геополитически спор между Русия и Запада, чието следствие ще е война и разпарчетосването на България?

5. Дали ние заедно с децата и внуците ни ще бъдем граждани на обичаща ни и обичана Родина или „немили-недраги” мигранти, тропащи за прием по портите в света?

*** Ситуацията е като тази при решението на „елита” ни за влизане в Първата световна война на страната на тези, които я загубиха.
*** Ситуацията е еднотипна като тази при решението на „елита” ни за влизане във Втората световна война на страната на загубилия я фашизъм.
*** Ситуацията е идентична като поставянето ни в състава на губещия комунистически лагер, макар и като подчинена държава и народ по времето на Студената война.

При всяка от тези войни България е плащала огромна, висока цена, вкл. със страданията на нейните граждани.
При новия геополитически сблъсък цената на погрешната позиция ще е една – изчезването на България.

Утрешният ден ще е избор на резултат от бъдещето – на резултат не в далечното бъдеще, а в близкото, което ще започне да идва само след няколко години.

  •  Григор Лилов

Последно от БЪЛГАРИЯ

Снимка на деня + ВИДЕО

СНИМКА НА ДЕНЯ   Интервю на хирурга, който смяташе, че неваксинираните трябва да се оставят да

Фейсбук страница