Израел и Мароко установяват дипломатически отношения

 

Американският президент Доналд Тръмп обяви в серия от постинги по туитър, че „двама големи приятели на САЩ са решили да установят пълни дипломатически отношения“. Той обяснява и причината за това. Тръмп уточнява, че Мароко признава САЩ през 1777 г. /тя е първата ислямска държава, която прави това/. Според него това напълно съответства на признаването на мароканския суверенитет от Вашингтон върху оспорваната от Рабат територия на Западна Сахара. Американският президент счита, че виждането на Мароко за автономия върху тази територия е справедливо и трайно решение на дълготрайната криза.

Мароко следва ОАЕ, Бахрейн и Судан, които решиха да установят дипломатически отношения с еврейската държава през последните няколко месеца.

  • The Foreign Insider

Последно от СВЯТ

Виктор Орбан: «Всички глобалисти могат да вървят по дяволите, защото в Тексас дойдох аз!» (ЦЯЛАТА РЕЧ НА БЪЛГАРСКИ+ВИДЕО) Владимир Путин: «Западният глобалистки модел е обречен, всичко се движи в различна посока»

Виктор Орбан говори на Конференцията за консервативно политическо действие CPAC в Далас, Тексас (пълното изявление) (Излиза на

Фейсбук страница