Илон Мъск – Мошеник или гений

 

Около Илън Мъск са оформени два лагера. Лагерът на хейтърите го смятат за мошеник, а лагерът на феновете – за гений на столетието.

Много изобретения на Мъск ще останат в историята. Компанията SpaceX съществува от 15 години, но е далеч напред в разработването на технологиите. Корпорацията произвежда космическа техника, строи най-съвременните ракети и двигатели за ракети. Корабът Dragon вече доставя продукция за МКС; извършени са над 34 успешни изстрелвания на Falcon, затова SpaceX не може да се нарече мошеническа компания, защото американското правителство и НАСА едва ли ще поддържат някой случаен. Корпорацията се труди всеки ден и мисли за бъдещето на човечеството. Затова някои хора се съмняват в успеха на Мъск и с лекота го наричат мошеник.

Мъск не е просто предприемач, който влага пари в компанията и чака максимална печалба. Той е главен инженер в нея, контролира и участва в процеса на разработването на технологиите. Мъск активно участва в живота на кадрите; лично разговаря с новите служители.

Затова не може да се нарече мошеник, защото печалбата даже не го интересува. Той дори не патентова своите изобретения; дори се радва, ако някой предложи по-добра технология.

Мъск изцяло се посвещава на работата си; работи по 17 часа на ден; не вземал отпуск над 20 години.

Малко хора обаче вярват, че американецът е изобретил нещо сам и приписват всичко на мошеничеството му.

Издателство PACПEP

Как мечтите за научна фантастика на Илон Мъск се превръщат в нашия жив кошмар

 

Последно от СВЯТ

Виктор Орбан: «Всички глобалисти могат да вървят по дяволите, защото в Тексас дойдох аз!» (ЦЯЛАТА РЕЧ НА БЪЛГАРСКИ+ВИДЕО) Владимир Путин: «Западният глобалистки модел е обречен, всичко се движи в различна посока»

Виктор Орбан говори на Конференцията за консервативно политическо действие CPAC в Далас, Тексас (пълното изявление) (Излиза на

Фейсбук страница