Интернет площадки, изтрили Тръмп в името на свободата на словото..

Интернет доставчик блокира достъпа до Twitter и Facebook по искане на своите клиенти заради цензура на действащия президент на САЩ Доналд Тръмп

Интернет доставчик от Северен Айдахо блокира достъпа до Twitter и Facebook по искане на своите клиенти

Според имейли, изпратени до клиенти през уикенда, Your T1 WIFI – който предоставя услуги в зоните Спокан и северната част на Айдахо – казва, че е получил телефонни обаждания от клиенти, след като тези уебсайтове са блокирали определени видове съдържание и са спрели акаунти, свързани с президента Доналд Тръмп.

„Забелязахме, че Twitter и Facebook са ангажирани с цензура на нашите клиенти и информация“, се казва в имейл до клиентите на Your T1 WIFI.

„През последните няколко дни получихме обаждания от клиенти, изразяващи загрижеността, че не искат тези сайтове да бъдат показани в интернет емисията им… и че не искат децата им да посещават тези сайтове“, се добавя в имейла. „Те биха могли да направят това сами, но някои нямат технически познания за това и би било много уморително да го направим вместо тях и би било скъпо да посетим всеки клиент, който иска това да се направи.“

Брет Финк, собственикът на Your T1 WIFI, каза пред Newsweek, че имейлите са автентични. Клиентите са поискали Twitter и Facebook да станат „недостъпни“ в домакинствата им, каза Финк.

Финк поясни пред KREM, че хората, които не са поискали блокирането, ще продължат да имат достъп до уебсайтовете.

„Имахме клиенти, които пожелаха да бъде блокиран достъпа им. За това се отнасяше имейлът, така че не, ние не блокираме никого, само тези, които са го поискали”, каза Финк, според станцията.

Компанията също така заяви, че не е съгласна с Facebook, Twitter, Google и други технологични компании, участващи в цензурирането.

„Нашата компания не смята, че уебсайт или сайт за социални мрежи имат правомощието да цензурират това, което виждате, и публикувате и да крие информация от вас, да ви пречи да виждате какво публикуват вашите приятели и семейство“, се казва в имейла от Your T1 WIFI, добавяйки : „Ние също не оправдаваме това, което Google, Amazon, Twitter, Facebook и Apple причиняват… на Parler, опитвайки се да използват сила, за да го подчинят.“

Представител на щатската прокуратура на Айдахо заяви, че няма юрисдикция да се приложат никакви закони, включително законите за неутралност на мрежата, по въпроса.

Американският съюз за граждански свободи (ACLU) предупреди, че се контролира властта от страна на технологичните компании, след като Facebook и Twitter спряха [акаунтите на] Тръмп.

Източник: The Epoch Times
Превод на български – Страничката „Монтагю Кийн“

 

Байдън: Изградихме най-голямата и всеобхватна организация за изборни измами в историята на американската политика (ВИДЕО – БГ СУБ) ОБНОВЕНА

 

Последно от СВЯТ

Войната в Украйна – кървав заговор срещу славяните: Крим, Хабад-Любавич, Небесен Йерусалим, Юдейски Преврат 2014, Хабад и Путин, Предателство в Кремъл, Постановъчна война. Операция „Z“ (Zion/ Цион)

Крим Днес предаването на Крим от РСФСР в състава на Украинска ССР през 1954 г. мнозина

The Bulgarian Times

Фейсбук страница