Искат оставка и съд за Николай Младенов

В социалната мрежа Фейсбук набира скорост нова кауза, призоваваща активните българи да поискат оставка и съд за Министъра на външните работи на България Николай Младенов. В страницата, озаглавена “Оставка и съд за министър Николай Младенов”, се казва следното: “С действията си, Николай Младенов служи на чужди интереси и застрашава националната сигурност на България”.

Инициаторите се позовават и на последното изявление на министър Младенов, което гласи “Ако Иран удари Израел, удря България”, направено на 18 януари тази година.  Тогава Николай Младенов направи изненадващо посещение в Йерусалим, където се срещна с президента Шимон Перес и с премиера Бенямин Нетаняху, както и със съветника по въпросите на националната сигурност Яков Амидрор. Не остана скрито от обществеността и заявлението на министър Младенов, че той бил пътувал до Израел, за да “помогне на Иран и да спре ядреното въоръжаване без война”, но в прав текст добави, че “атаката срещу Израел е като атака срещу България”.  В същия ден израелската телевизия Канал 2 съобщи, че Младенов е занесъл доклада на българските служби около атентата в Бургас на израелските власти и лично го е предал на премиера на Израел Бенямин Нетаняху. Говорителката на външното ни министерство Весела Чернева опроверга информацията пред БНР.

Припомняме, че в Народното събрание това възбуди духовете на депутатите, които поискаха незабавно изслушване в парламента на министър Младенов. Мнозинството депутати, обаче, отхвърли предложението за изслушване на външния ни министър, макар израелската телевизия да твърдеше, че в доклада, предоставен на израелските власти, България “е посочила като виновна за атентата в Бургас организацията “Хизбулла”.

Според активисти от социалната мрежа Фейсбук, това създава много опасна ситуация за страната ни и накърнява българските национални интереси.

В страницата във Фейсбук, призоваваща за “Оставка и съд за Николай Младенов”, се споменава участието през 2011 и 2012 г. на Николай Младенов като почетен гост на AJC (Американски еврейски конгрес). Организацията е популярна в САЩ като привърженик на “ястребите” зад океана, които бяха в лагера срещу Барак Обама, и които настояваха Щатите да възприемат по-агресивна политика в подкрепа на Израел срещу Иран и Палестина.

В страницата във Фейсбук четем следното: “В речта си от 2011 г. Николай Младенов цитира Талмуда – пасаж от „мишна“ (повторение), който представлява устно предаван кодекс от закони за еврейския начин на живот. Мишната се разпространява като се заучава наизуст от талмудистите, за разлика от писмените закони – микра ( „това, което се чете“)”.

Като доказателство за каузата си, социалните активисти привеждат и изявленията на Кеворк Кеворкян, дадени в предаването на Мартин Карбовски, в което Кеворкян пита “колко пъти още ще вика в България Николай Младенов представителите на т.нар. “сирийска опозиция”?! “Може би следващия път той ще извика тук и някаква афганистанска опозиция. Бройте после колко пъти ще има атентати в Сараево”, попита тогава журналистът в национален ефир. Кеворк Кеворкян казва в предаването и следното: “Не харесвам външен министър, който играе еврейски танци на сватбата си. Младенов е най-големия опортюнист, той е срещу всичко – срещу комунизма, срещу Живков, макар да е от най-доверените хора на онзи режим. Как да реагира тогава един прост български човечец, който се пита: какво става, та нали той е от семейство на някогашните храненици?! Той е от розовите пантери, братко!”, заяви в предаването на Карбовски Кеворк Кеворкян.

Активистите откриват доказателства за каузата си и в предаването на Велизар Енчев. В предаването се показват няколко снимки от сватбата на Николай Младенов. Сватбената церемония на външния ни министър е затворена, скъпа и е проведена в Евксиноград. На снимката е видно, че Бойко Борисов “коронясва” Николай Младенов, а другия “коронясващ” е Светослав Спасов, съветник на Бойко Борисов по изотерика, който, според твърденията на Велизар Енчев, е подредил кабинета на Борисов, съобразно учението фън-шуй. Същият Спасов е настоящ посланик на България във Виена, става ясно от предаването. Светослав Спасов става за първи път депутат през 2001 г. от НДСВ. Телевизионното предаване твърди, че Николай Младенов е поканен от Американския еврейски комитет, заедно с още четирима “световни лидери”.

А ето и текст, разпространяван от същия този Американски еврейски комитет: “Чуйте от световните лидери! Присъединете се към панамския президент Рикардо Мартинели, който с голям кураж промени панамската външна политика по посока към Израел – германският министър на отбраната Карл Цюкерберг и израстващата звезда, българският министър Николай Младенов, един от най-доверените лица на Израел и на израелския народ”.

Следващият аргумент е открит в официалната страница на израелското духовно лице в Панама – Габриел Коен Енрикес. Ето какво казва Енрикес : “Беше предоставена възможност на Николай Младенов, външен министър на България, да изнесе доклад и да защити тезата си”. Под линка към гореописаното събитие е добавено, че “Николай Младенов е една много важна фигура за отбраната на Израел”.

Антон Тодоров, политолог, твърди, че Николай Младенов е извън юрисдикцията на България, макар да е български външен министър. Според Тодоров, “в началото на април 2012 г. парламента набързо приема споразумение с Израел за военно сътрудничество и то веднага е вкарано в употреба – израелски самолети започват да тренират в нашето небе. Николай Младенов не е служил в българската армия, а е бил тайно на военно обучение в Израел. Той предпочита, явно, да бъде представител на израелските национални интереси, на израелската държава”, твърди политологът. “Той е изредил поне четири партии в живота си до сега и винаги е бил на някакви позиции”, продължава Тодоров.

“Светът днес” припомня, че Светослав Спасов е бивш съветник на Бойко Борисов и постоянен представител на Република България във Виена при службата на Организацията на обединените нации /ООН/ и преговорите с Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/ и други международни организации.

Припомняме още, че Спасов, когато през ноември 1989 г. започва демократичната промяна, той основава в Шумен, където е роден, Алианс на свободните средношколци срещу комсомола и започва да пише стихове срещу Тодор Живков. Като депутат от НДСВ, Светослав Спасов се облича в царски доспехи, за да пресъздава славните битки във Велики Преслав, за да покаже къде е живял славният цар, на когото жълтият лидер е кръстен. А когато става ясно, че партията на Бойко Борисов ще вземе властта, Спасов става член на ГЕРБ.

Когато Спасов бе съветник на премиера, той заяви, че парламентът е в черна дупка – под него имало гробища и езера, а според народните вярвания там не бивало да има обществени сгради. Тогава съветникът твърдеше, че баба му е била врачка и той е наследил дарбата да гледа на ръка. Специализирал е в Държавния департамент на САЩ “Външна политика и държавна администрация”.

Припомняме още, че Антония Първанова също е изнасяла доклади и е участвала в работата на AJP. Тя е инициатор за учредяването на 15.02. 2012 г. на Еврейски парламент в Брюксел, в която инициатива активно участие има AJP.

Припомняме още, че през 1995 г. Николай Младенов завършва Университета за национално и световно стопанство, специалност „Международни отношения“. На следващата година защитава дипломна работа на тема „Израелските ядрени сили“ и получава магистърска степен по военни науки от Кралския колеж, Лондон.

Между 1996 и 1998 г. заема поста програмен директор на фондация „Отворено общество“, София. Според признание на самия Младенов в ефира на БНТ, по онова време участва в международна контрабанда на валута за централата на „Отворено общество“ в Белград.

Николай Младенов признава престъпление: Сорос (ВИДЕО)

Следва длъжност като програмен координатор в Социалния отдел за България на Световната банка. През 1999 основава Европейския институт в София и е негов директор до 2001. Народен представител от ОДС в 39-ото Народно събрание, както и парламентарен секретар до март 2002, заместник-председател на Комисията по европейска интеграция и член на комисията по външна политика, отбрана и сигурност.

На 12 март 2002 е избран за член на Националния изпълнителен съвет (НИС) на партия Съюз на демократичните сили. По-късно е назначен за говорител на партията. От 22 февруари 2004 е на поста заместник-председател на СДС, който напуска с оставката си от 16 август 2005 г.
От 2005 до 2007 работи като консултант на Световната банка, Международния републикански институт и Националния демократически институт в България, Афганистан, Йемен и други страни от Близкия изток. През 2006 е съветник към парламентарните комисии по отбрана и външна политика и сътрудничество с Иракския парламент.

Николай Младенов е в кандидатската листа на партия „ГЕРБ“ за изборите за членове на Европейския парламент (ЕП). Регистриран е под номер 3. Като депутат в ЕП Младенов е член на комисиите по вътрешен пазар и защита на потребителите, външна политика, подкомисията за сигурност и отбрана. Също така е първи заместник-председател на делегацията на ЕП за отношения с Ирак и член на делегациите за Израел и Афганистан.

След парламентарните избори през 2009 година спечелени от ГЕРБ, Младенов става министър на отбраната в правителството на Бойко Борисов. От 27 януари 2010 Николай Младенов заема поста външен министър на мястото на подалата оставка Румяна Желева.

Светът ДНЕС / The World Today

Последно от БЪЛГАРИЯ