Искове за отнемане на 278 299 803 лв., яхта, лодка, самолет и 31 имота на Божков внесе КПКОНПИ

КПКОНПИ прие решения за внасяне на искове за отнемане на незаконно придобито имущество в окръжни съдилища на обща стойност 406 547 219 лв.

В исковите молби са включени 36 недвижими имота и 7 моторни превозни средства. Това съобщиха от пресслужбата на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. 278 299 803. 33 лв. се претендират от Васил Божков по внесена искова молба в Софийски градски съд. Производството срещу него е започнало след повдигнати от прокуратурата обвинения за това, че в периода 2014-2020 г. е ръководел организирана престъпна група. Иска се отнемане на моторна яхта, моторна лодка и на Самолет „Bombardier”. От Васил Божков и свързани с него лица се претендират и 31 недвижими имота – апартаменти и прилежащи помещения в сгради в центъра на гр. София, апартамент в гр. Балчик, право на строеж на многофамилна жилищна сграда в гр. София, поземлени имоти и двуетажна къща в Р Гърция, недвижими имоти в гр. Париж, Р Франция.

19МИНУТИ

ПО ТЕМАТА

Корнелия Нинова собственик на хотелски комплекс за десетки милиони евро в Гърция? (ВИДЕА) ОБНОВЕНА

 

Who is who. Олигархът Васил Божков. Кой е той ? И защо изгърмя ?

 

Жената на Божков имала апартамент в Париж за 25 млн. евро, прокуратурата: Предметите на Божков да бъдат обявени за публично-държавна собственост

 

Истината за Васил Божков (ВИДЕО)

 

Последно от БЪЛГАРИЯ

Свободно, нещастник!

ПО ТЕМАТА Румен Сорос активира С0VID геноцидът в България! По план (ОБНОВЕНА) Какъв е планът, който