„Историческа победа“: CHD спечели дело срещу Федералната комисия по далекосъобщенията относно безопасността на 5G мрежите

„Историческа победа“: CHD спечели дело срещу Федералната комисия по далекосъобщенията относно насоките за безопасността за 5G и безжичните мрежи

Апелативният съд на САЩ за окръг Колумбия постанови, че Федералната комисия по далекосъобщенията не е представила мотивирано обяснение за решението си, че настоящите ѝ насоки адекватно защитават от вредните въздействия от излагането на радиочестотно излъчване.

Днес организацията Children’s Health Defense (CHD) спечели историческото си дело срещу Федералната комисия по далекосъобщенията (FCC) – дело, в което се оспорва решението на агенцията да не преразгледа своите насоки за здраве и безопасност от 1996 г. (Radio Frequency Safety) по отношение на безжичните технологии, включително 5G.

Апелативният съд на САЩ за окръг Колумбия публикува решението си на 13 август. Съдът постанови, че FCC не е взела под внимание доказателствата за неблагоприятните ефекти на безжичните технологии върху здравето, когато е решила, че насоките за радиочестотни емисии от 1996 г. защитават здравето на населението.

В решението на съда се посочва:

„Случаят да бъде върнат на комисията, за да представи мотивирано обяснение за решението си, че нейните насоки защитават адекватно от вредните ефекти от излагането на радиочестотно лъчение…“

Председателят на Children’s Health Defense и адвокат по случая Робърт Ф. Кенеди-младши каза:

„Решението на съда разобличава FCC и FDA като агенции в плен, които са изоставили задължението си да защитават общественото здраве в полза на един-единствен кръстоносен поход за увеличаване на печалбите на телекомуникационната индустрия.“

Делото на CHD е обединено с друго подобно дело, заведено от Environmental Health Trust. Организациите са подали съвместни становища по делото.

Водещият адвокат на CHD по делото, Скот Маккълоу, адвокат по телекомуникации и административно право, който представлява вносителите на петицията по време на изслушването, заяви:

„Това е историческа победа. Федералната комисия по далекосъобщенията ще трябва да възобнови процедурата и за първи път да се изправи по смислен и отговорен начин срещу огромното количество научни и медицински доказателства, които показват, че настоящите насоки не защитават адекватно здравето и околната среда.“

В решението на съда се казва още:

„… Федералната комисия по далекосъобщенията напълно пропуска да признае, а още по-малко да отговори на коментарите относно въздействието на радиочестотната радиация върху околната среда… В документацията се съдържат съществени доказателства за потенциални вреди за околната среда.“

Вносителите на петицията по делото подадоха 11 000 страници с доказателства за вредата от 5G и безжичните технологии, които FCC пренебрегна, включително доказателства за вече съществуващо широко разпространено заболяване.

Адвокат Дафна Таховер, директор на проекта на Children’s Health Defense за 5G и вредите от безжичните мрежи, която инициира и води делото за CHD, заяви:

„FCC най-накрая ще трябва да признае огромното страдание на милионите хора, които вече са пострадали от безпрецедентния провал на FCC и FDA да защитят общественото здраве. Най-накрая истината излезе наяве. Надявам се, че след това решение Федералната комисия по далекосъобщенията ще постъпи правилно и ще спре по-нататъшното разгръщане на 5G.“

Решението на съда е взето с два на един гласа. Съдия Робърт Уилкинс е автор на становището на мнозинството. Съдия Патриша Милет се присъедини към него, а съдия Карен Хендерсън, която председателства състава, изрази несъгласие.

Президентът на CHD Мери Холанд заяви:

„Решението на Апелативния съд на САЩ по делото на Children’s Health Defense срещу Федералната комисия по далекосъобщенията затвърждава вярата ми в съдебната система. В тези хаотични дни съдилищата все още могат да се надяват на трезвомислещи решения в съответствие с върховенството на закона. Очаквам с нетърпение действията на FCC в съответствие с решението на съда.“

Това историческо дело е заведено от организацията Children’s Health Defense на 2 февруари 2020 г. Делото оспорва решението на агенцията да не преразгледа 25-годишните си насоки за радиочестотните емисии, които регулират радиацията, излъчвана от безжичните технологични устройства (като мобилни телефони и iPad) и инфраструктурата (клетъчни кули, Wi-Fi и смарт измервателни уреди), и да обнародва основани на биологични данни и доказателства насоки, които адекватно защитават общественото здраве.

През 1996 г. FCC прие насоки, които защитават потребителите само от неблагоприятни ефекти, възникващи при нива на излъчване, които предизвикват топлинни ефекти (промяна на температурата в тъканите), като пренебрегват съществените доказателства за дълбоки вреди от импулсно и модулирано радиочестотно излъчване при нетермични нива. Оттогава FCC не е преразгледала нито насоките си, нито доказателствата, въпреки ясните научни доказателства за вредата и нарастващия брой заболявания, свързани с радиочестотите.

През 2012 г. Службата за отчетност на правителството (GAO) на Конгреса (What GAO Does) публикува доклад (Exposure and Testing Requirements for Mobile Phones Should Be Reassessed), в който препоръчва на FCC да преразгледа своите насоки. В резултат на това през 2013 г. FCC публикува запитване (FCC Review of RF Exposure Policies), за да реши дали насоките трябва да бъдат преразгледани. Тя [ FCC] откри (досие 13-84), за да може обществеността да подаде коментари.

В подкрепа на новите правила бяха подадени хиляди коментари и научни доказателства от учени, медицински организации и лекари, както и стотици коментари от хора, които са се разболели от тази радиация. Въпреки това, на 4 декември 2019 г. Федералната комисия по далекосъобщенията приключи процедурата и публикува решението си, като потвърди адекватността на своите насоки, без да направи подходяща оценка на коментарите или доказателствата.

В иска, наречен Петиция за преразглеждане, се твърди, че решението на агенцията е произволно, капризно, не е основано на доказателства, представлява злоупотреба с правото на преценка и е в нарушение на Закона за административните процедури.

Към иска на CHD се присъединяват 9 индивидуални вносители. Сред вносителите на петицията са професор д-р Дейвид Карпентър, световноизвестен учен и експерт по обществено здраве, който е съавтор на BioInitiative Report (https://bioinitiative.org) – най-изчерпателният преглед на научните данни за радиочестотните ефекти; лекари, които виждат болестите, причинени от безжичната радиация, в своите клиники; и майка, чийто син е починал от мозъчен тумор, причинен от мобилен телефон.

Искът на организацията Children’s Health Defense е подаден в Апелативния съд на САЩ за Девети окръг. Той обаче е прехвърлен в Апелативния съд на САЩ за окръг Колумбия, където е присъединен към подобен иск, подаден от организациите Environmental Health Trust и Consumers for Safe Cell Phones. Основното изложение и изложението на отговора са подадени съвместно от всички вносители на петицията.

Източник: Children’s Health Defense
Превод на български – Страничката “Монтагю Кийн”

БЕЛЕЖКА НА РЕДАКТОРА

Въпреки стотици, а може би и хилядите статии на световноизвестни УЧЕНИ за вредата от 5G на 14.03.2020 г. управляващата “БГ“ ИЗМЕТ използвайки контролавируса и овчекоронодушната паника без никой да разбере тихомълком прокара и ИЗГЛАСУВА изграждането и поддръжката на 5G мрежата у нас, която НЯМА да изисква разрешение и НЯМА да подлежи на регулация в България!

Смъртоносната 5G мрежа ще се ползва за стерилизация, контрол на масите и депопулация. Има множество изследвания на учени, които доказват, че микровълновата радиация унищожава човешката репродукция.
5G мрежата е създадена в Израел, но е забранено да се ползва там!

ПО ТЕМАТА

11 000 страници с доказателства по значително 5G дело срещу Федералната комисия по съобщенията (FCC) – (ДОКУМЕНТИ НА СВЕТОВНОИЗВЕСТНИ УЧЕНИ)

Бивш сътрудник на СЗО разказва за главната цел на 5G (ВИДЕО С ДУБЛАЖ НА БЪЛГАРСКИ)

Военният документ на НАСА за намаляване на населението (ВИДЕО С ДУБЛАЖ НА БЪЛГАРСКИ)

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Клаус Шваб: Великото зануляване ще включва „сливане на физическата, цифровата и биологичната идентичност“

 

Чипираха ни като говеда ! (ВИДЕА)

 

SАRS-С0V-2, или всъщност отравяне с графенов оксид? Графеновите наночастици, свързани с нервните клетки, могат да се контролират с честотите на 3,4 и 5G мрежите! Наночастиците с графенов оксид и ПЛАНдeмиятa (ВИДЕО) ОБНОВЕНА: ВИДЕО-интервю с Керън Кингстън, бивш служител на Pfizer

 

ПЛAHдeмия кapтa

 

 

Последно от ЛЮБОПИТНО

Да, пътниците на инжектираните пилоти са застрашени! Предстоят съдебни искове срещу Федералната авиационна администрация, Федералните агенции и авиокомпаниите (УВРЕДЕНИ ОТ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИТЕ ИНЖЕКЦИОННИ ТЕЧНОСТИ ЗА «СОVID» ПИЛОТИ ГОВОРЯТ ОТКРИТО)

Увредени от “ваксини“те за СОVID пилоти, говорят открито В интервюта за The Defender пилотите, пострадали от

Фейсбук страница

The Bulgarian Times