История на фармацевтичния картел

15 май 1911 г.

Върховният съд на САЩ намира Джон Рокфелер и неговия тръст за виновни за корупция, незаконни бизнес практики и рекет. В резултат на това решение целият тръст „Рокфелер Стандарт Ойл“, най-голямата световна корпорация за своето време, е била осъдена да бъде изпразнена. Рокфелер обаче вече е бил над Върховния съд и не се е интересувал от това решение.

1913 г.

За да разсее обществения и политически натиск върху него и други разбойнически барони, Рокфелер използва трик, наречен филантропия, при който незаконните печалби от неговите разбойнически практики в петролния бизнес се използват за стартиране на фондация Рокфелер. Това данъчно убежище е използвано за стратегическо превземане на сектора на здравеопазването в САЩ.
Фондация Рокфелер е била водещата организация за новото глобално бизнес начинание на Рокфелер и неговите съучастници. Това ново начинание се е наричало фармацевтичен инвестиционен бизнес. Даренията от фондация Рокфелер са отивали само за медицински училища и болници. Тези институции стават мисионери на нов род компании: производителите на патентовани, синтетични лекарства.
Това е било и времето, когато са открити първите витамини. Скоро обаче става ясно, че тези естествени молекули имат животоспасяващи ползи за здравето и че са в състояние да предотвратят много хронични състояния. Първите книги се появяват с изследвания, впоследствие изоставени, за ползите на витамините за здравето. Тези новооткрити молекули са имали само един недостатък: не е можело да се патентоват.
По този начин, в първите си години на съществуване, фармацевтичният инвестиционен бизнес вече е изправен пред смъртна заплаха: витамините и други микроелементи, насърчавани като програми за общественото здраве, биха попречили на развитието на всякакъв инвестиционен бизнес, базиран на патентовани лекарства. Следователно премахването на тази нежелана конкуренция от естествените микроелементи се превръща във въпрос на живота и смъртта за фармацевтичния бизнес.

1918 г.

Фондация Рокфелер използва епидемията от испански грип – и медиите (които тя вече контролира по това време) – за да започне лов на вещици за всички форми на лекарства, които не са обхванати от патентите й.
В рамките на следващите 15 години всички медицински училища в САЩ, повечето болници и Американската медицинска асоциация по същество стават пешки в шахматната дъска на стратегията на Рокфелер да подчини целия здравен сектор под монопола на своя фармацевтичен инвестиционен бизнес.
Преоблечена като „Майка Тереза“, фондация Рокфелер е използвана и за завладяване на чужди страни и цели континенти за фармацевтичния инвестиционен бизнес – точно както самият Рокфелер преди няколко десетилетия се е занимавал с бизнеса си с нефтохимически инвестиции.

1925 г.

От другата страна на Атлантическия океан, в Германия, първият химически/фармацевтичен картел е основан, за да се конкурира с търсенето на Рокфелер за контрол на световния пазар на лекарства. Воден от немските мултинационални компании Bayer, BASF и Hoechst, картела I.G. Farben е основан с общ брой служители над 80 000. Надпреварата за глобален контрол продължава.

29 ноември 1929 г.

Картелите Рокфелер (САЩ) и I.G. Farben (Германия) решават да разделят целия свят на дялови сфери – за същото престъпление Рокфелер беше осъден 18 години по-рано, когато тръста му раздели САЩ на „зони на интереси“.

1932-1933 г.

Картелът I.G. Farben също толкова ненаситен, решава вече да не бъде обвързан от ограниченията от 1929 г. Те подкрепят въстаналия немски политик, който обещава на I.G. Farben военно да завладее света за тях. С милиони долари като дарения за предизборната кампания този политик завзема властта в Германия, превръща германската демокрация в диктатура и спазва обещанието си да започне война за завладяване, война, която скоро става известна като Втората световна война.
Във всяка държава, в която нахлуеше вермахтът на Хитлер, първият акт беше да ограби химическата, нефтохимическата и фармацевтичната промишленост и да ги възложи – безплатно – на империята на I.G. Farben.

1942-1945 г.

За да циментира световното си лидерство с патентовани лекарства, картела I.G. Farben тества своите патентовани фармацевтични вещества върху затворниците в концентрационните лагери в Аушвиц, Дахау и много други обекти. Таксите за провеждане на тези нечовешки проучвания са били прехвърляни директно от банковите сметки на Bayer, Hoechst и BASF по банковите сметки на есесовците, които са управлявали концлагерите.

1945 г.

Планът на I.G. Farben да поеме контрола върху световните пазари на петрол и лекарства се проваля. САЩ и другите съюзнически сили спечелват Втората световна война. Въпреки това много американски и съюзнически войници са загубили живота си по време на конфликта, а наградата на съюзниците е малка в сравнение с наградите на другите. Корпоративните акции на губещите, I.G. Фарбен, отиват в тръста на Рокфелер (САЩ) и Ротшилд/Джей Пи Морган (САЩ).

1947 г.

В Нюрнберг се е състоял трибунал за военни престъпления, на който 24 ръководители от Bayer, BASF, Hoechst и други ръководители на картела I.G. Farben са били съдени за престъпления срещу човечеството. Тези престъпления са включвали: водене на агресивни войни, установяване на робство и извършване на масови убийства. В последната си пледоария главният прокурор на САЩ Телфорд Тейлър обобщава престъпленията, извършени от тези корпоративни престъпници, със следните думи: „Без I.G. Farben, Втората световна война нямаше да е възможна”.
Удивителното е, че истинските виновници за смъртта на 60 милиона души във Втората световна война – ръководителите на I.G. Farben – получават най-леките присъди. Дори онези ръководители, пряко отговорни за престъпленията в Аушвиц получават само максимум дванадесет години затвор. Изненадани ли сте? Не би трябвало да сте.
До 1944 г. Нелсън Рокфелер вече е влязъл в изпълнителната власт на правителството на САЩ. Той стартира като заместник-държавен секретар и се озовава няколко години по-късно като специален съветник на президента Труман по специалните въпроси. С други думи, в критичните моменти на 20 век интересите на Рокфелер са се заели пряко. Те решиха следвоенната форма на света и разпределението на неговото богатство.
Като такива, под влияние на Държавния департамент на САЩ, присъдите в Нюрнберг срещу мениджърите на I.G. Farben лесно могат да бъдат обяснени. В замяна на придобиването на корпоративните акции на I.G. Farben и по този начин глобалния контрол върху бизнеса с петрол и синтетични лекарства, Нелсън Рокфелер се погрижва истинските виновници за Втората световна война да не бъдат обесени. Всъщност и както ще видим, те са били нужни.

1949 г.

Основана е Федерална република Германия. Това беше първият път в историята, когато конституцията и обществото на индустриализирана нация могат да бъдат планирани и моделирани като крепост на фармацевтичния инвестиционен бизнес – трансатлантически аванпост на интересите на Рокфелер.
Само за няколко години осъдените в Нюрнберг мениджъри на I.G. Farben биват освободени от затвора и върнати на предишните си позиции като заинтересовани страни от интересите на Рокфелер. Фриц Тер Меер, например, осъден на дванадесет години затвор за престъпленията си в Аушвиц, отново е председател на борда на най-голямата фармацевтична мултинационална компания “Байер” до 1963 г.!

1945-1949 г.

Ролята на братята Рокфелер не се е ограничавала само до поемането на глобалните монополи на нефтения и лекарствения бизнес. Те също така е трябвало да създадат политическата рамка за процъфтяването на тези предприятия. По тази причина под тяхно влияние през 1945 г. в Сан Франциско е създадена Организацията на обединените нации (ООН). За да овладеят политическия контрол над света след войната, три държави – водещите държави е износът на синтетични лекарства – са имали думата, а 200 други нации са превърнати в обикновени зрители.
Създадени като организации, за които се твърди, че обслужват благосъстоянието на хората по света, спомагателните организации на ООН, като Световната здравна организация (СЗО) и Световната търговска организация (СТО), скоро се оказват, че не са нищо повече от политически оръжия на глобалните петролни и лекарствени интереси.

1963 г.

От името на интересите на Рокфелер правителството на фармацевтичната безумна република Германия оглавява едно от най-скандалните усилия, полагани някога в рамките на Организацията на обединените нации. Под претекста за защита на потребителите тя започва четиринадесетгодишен кръстоносен поход, за да забрани витаминните терапии и други естествени, непатентовани здравни подходи във всички страни членки на ООН. Целта е била просто да се забрани всичката конкуренция за многомилиардния бизнес с патентовани лекарства. Планът е бил прост: копиране за целия свят това, което вече е било постигнато в Америка през 1920-те години – монопол върху здравеопазването за инвестиционния бизнес с патентовани лекарства.
Тъй като пазарът на фармацевтичния инвестиционен бизнес зависи от продължаващото съществуване на болести, лекарствата, които е разработвал, не са били предназначени за предотвратяване, излекуване или изкореняване на болестта. По този начин целта на глобалната стратегия е била да се монополизира здравето на милиарди хора с хапчета, които почти прикриват симптомите, но почти никога не се справят с първопричината за заболяването. Лишаването на милиарди хора от достъп до животоспасяваща информация за здравните ползи от естествените здравни подходи, като в същото време се създава монопол с до голяма степен неефективни и често токсични патентовани лекарства, причиняващи заболявания и смърт в геноцидни пропорции.
Тази епидемия от ненужна инвалидност и смърт от фармацевтичния бизнес с болести е без аналог в историята.
Линус Полинг и другите изтъкнати учени заслужават признание за това, че са държали отворена вратата на знанията за здравословните ползи на витамините и другите ефективни естествени здравни подходи. Ако не бяха те, днес вече щяхме да живеем в здравен затвор, охраняван от пазителите на фармацевтичния бизнес с болести в медицината, политиката и медиите.

За допълнителна информация относно историята на картела, препоръчваме следните източници:
Книгата “Rockefeller Medicine Men: Medicine and Capitalism in America” от E. Richard Brown
Сайта Profit Over Life, съдържащ официалните записи от следвоенния Нюрнбергски процес за военните престъпления срещу I.G. Farben.

Превод на български – Страничката “Монтагю Кийн”
Източник: https://www.dr-rath-foundation.org/2007/05/the-history-of-the-pharma-cartel

ПО ТЕМАТА

Фармацевтичният КАБАЛ, – FDA като гръб на Фармафията! Задкулисието на одобренията за ваксини: как туморни ракови клетки попаднаха във ваксините (ОБНОВЕНА)

 

 

БАЙЕР признава медикамент заразява с вируса на СПИН (ВИДЕО)

 

Правителството в сянка и коронавирус – UNITAID, Gilead Sciences & WuXi AppTech

 

План за тотален контрол: Планът на Рокфелер за глобална пандемия от 2010 г. (ВИДЕО – БГ СУБ)

 

Тъмните тайни на Рокфелер

 

Вирусът Зика е биологическо оръжие на Рокфелер

 

Безпрецедентно! Международният комитет на лекарите – Против принудителното ваксиниране

 

Коронавирусният театър на марионетките

 

COVID 19 не е роден в Китай, а от лудите господари на парите!

 

Какво представлява Световната Здравна Организация (СЗО) и кой я издържа / финансира? Психологичната операция “Коронавирус“ е поръчана от акционерите на Федералния резерв на САЩ

 

Какви тайни крие Билдербергският клуб

 

Световната здравна организация – Инструмент в нечисти ръце! Разследвания разкриват, че СЗО участва в разработването на ваксини, с цел контролиране на раждаемостта и намаляване на числеността на населението

 

Ваксината – спасение или оръжие? Зад СОVID-19 се крие сянката на Бил Гейтс! Искат ли “Господарите на парите” да наложат властта си над света, чрез всеобща тайна чипизация

 

Дейвид Айк: ,,Световната конспирация коронавирус променя играта“ (ВИДЕО – БГ СУБТИТРИ)

 

ООН – Инструментът на Елита. Истината за ООН (ВИДЕО)

 

Историческо интервю с Аарън Русо: Рокфелер (ВИДЕО-БГ СУБ)

 

Всичко, което НЕ трябваше да знаете за ваксините

 

Бил Гейтс и Нелсън Рокфелер са братовчеди

 

Излишните хора (ВИДЕО)

 

Последно от ЛЮБОПИТНО

Кърмата на приелите експерименталната инжекционна течност съдържа биологично оръжие, а кърмените бебета са заплашени от «внезапна неочаквана смърт»

Кърмата на „ваксинираните“ с иРНК инжекции съдържат биологичното оръжие, а кърмените бебета показват симптоми на обичайните

Фейсбук страница