КАТО ПО УЧЕБНИК: Гордън Браун призова за съставяне на Глобално Правителство, което да се справи с коронавируса

Ето какво беше публикувано в The Guardian (Виж тук).

Поставям информацията едно към едно. И ако все още има хора, които спинкат сладко, нека не се оплакват утре от системата, просто ще изглеждат глупаци, каквито може би винаги са били!

Гордън Браун призова световните лидери да създадат временна форма на глобално управление за справяне с близнаците медицински и икономически кризи, причинени от пандемията Covid-19 .

„Колкото повече се намесвате, за да се справите с медицинската спешна ситуация, толкова повече излагате на риск икономиките“, казва Гордън Браун. 

Бившият премиер по труда, който беше в центъра на международните усилия за справяне с въздействието на краха на банките през 2008 г. , заяви, че има нужда от работна група, включваща световни лидери, здравни експерти и ръководители на международните организации, които биха имали изпълнителни правомощия да координират отговор на пандемията. Виртуалната среща на Г-20, председателствана от Саудитска Арабия, ще се проведе в четвъртък, но Браун каза, че би било за предпочитане да са включени също и Съвета за сигурност на ООН.

Нюйоркската фондова борса спря операциите на 20 март, след като двама души, които работят в сградата, бяха тествани положително за коронавирус

“Това не е нещо, с което може да се справи една държава”, каза той. „Трябва да има координиран глобален отговор.“

Браун каза, че настоящата криза е различна от тази, в която той е участвал през 2008 година. „Това беше икономически проблем, който имаше икономически причини и имаше икономическо решение.”

„Това е преди всичко спешна медицинска помощ и трябва да се предприемат съвместни действия за справяне с проблема. Но колкото повече се намесите, за да се справите с медицинската спешна помощ, толкова повече излагате на риск икономиката.”

По време на финансовата криза Браун убеди други световни лидери в необходимостта да спаси банките и след това беше домакин на среща на Г-20 в Лондон, която излезе със спасителен пакет от $ 1,1 т.

Въпреки политиката „Америка първа“ на Доналд Тръмп, той заяви, че все още е възможно да се получи подкрепа за спешен орган с изпълнителни правомощия.

Търговци на борсата в Ню Йорк през 2008 г

Браун каза, че предложената му глобална работна група ще се бори с кризата на два фронта. Трябва да има координирани усилия за намиране на ваксина и за организиране на производство, закупуване и предотвратяване на печалба.

През последните две седмици много държави обявиха икономически пакети, но Браун заяви, че една работна сила може: да гарантира, че усилията на централните банки са координирани; да предприеме стъпки за предотвратяване на рекордното излитане на капитали от развиващите се пазарни икономики; и съгласуват съвместен подход за използване на държавните разходи за стимулиране на растежа.

Браун каза, че е имало съпротива през 2008 г. да се използва G20 като средство за справяне с финансовата криза, но че трябва да е ясно на световните лидери, че няма възможност самостоятелният подход да проработи.

„Имаме нужда от някакъв работещ изпълнителен директор“, каза Браун. „Ако го правех отново, бих превърнал Г-20 в по-широка организация, тъй като при настоящите обстоятелства трябва да се вслушвате в най-засегнатите страни, в страните, които правят промяна, и в страните, в които има потенциал за огромен брой хора, които трябва да бъдат засегнати – като тези в Африка. ”

В Световната банка и Международния валутен фонд е необходимо увеличаване на финансовата им огнева мощ, за да се справят с последиците от кризата върху страните с ниски и средни доходи, каза той.

Източник: The Guardian
Превод: Петър Симеонов, UFOBG.COM – PeshakoffStudio

НОВ СВЕТОВЕН РЕД

ДЖОРДАН МАКСУЕЛ 1993 год и Завещанието на Джордж Оруел:

Джордан Максуел 1993 г. и Завещанието на Джордж Оруел (ВИДЕО – БГ СУБ)

 

Истината за Световната банка и ограбването на света

 

ООН – Инструментът на Елита. Истината за ООН (ВИДЕО)

Лисабонският договор е държавен преврат с отнемане на суверенитет. Скритите факти от Лисабонския договор (ВИДЕО)

 

Страшното е, че този филм е от 2007 година. А още по-страшното е, че казаното и показаното в него се случва с днешна дата:

ФИЛМ: Краят на играта: План за световно поробване (БГ-СУБ)

 

Равин Амнон Ицхак разкрива плана на ООН за Нов Световен Ред 2021 – 2030 (ВИДЕО – БГ СУБ)

 

Последно от СВЯТ