Каква е връзката между Масоните и Уиндзорите

Много членове на кралското семейство във Великобритания са масони, макар че не го признават.

Експерти в тази област неведнъж са виждали масонски жестове при Уиндзорите в общуването и масонска символика на техни предмети.

Защо монарсите влизат в обществото на „свободните зидари“?

През 2008 г. придворните в Бъкингамския дворец публично обявиха, че имат намерение да създадат своя масонска ложа, в която може да влезе всеки мъж, който работи в двореца.

Елизабет II не посреща тази новина с радост. Тя забранява сбирките в двореца и да бъде използван кралският монограм в масонската символика.

Но връзката на кралската институция с масонството въобще не може да се скрие. Още повече че братовчедът на кралицата Кентският херцог е шеф и Велик Майстор в Обединената Велика ложа в Англия.

Масоните, или т.нар. свободни зидари, са тайно общество, възникнало през 18 век. Според някои теории обаче обществото е възникнало много по-рано, по времето на Ордена на тамплиерите.

Основната задача на масоните е усъвършенстване на човека и обществото като цяло.

В последните десетилетия около масоните се създаде ореолът на тайнственост. Самите масони твърдят, че влизат в „общност на тайни знания“. Те имат свои символи и жестове, познати само на тесен кръг от избрани. Има слухове, че масоните решават съдбата на цялото човечество, тъй като владеят умения, недостъпни за обикновените хора. В момента в света масоните са около четири милиона.

Връзката между кралското семейство и масоните

Голяма част от Уиндзорите са масони, но не всеки от тях го заявява на всеослушание. Възможно е, ако оповестят, че са масони, членовете на кралското семейство да си спечелят негодуванието на обществеността. Както казахме, специалисти в тази област неведнъж са забелязвали масонски жестове и символика сред кралските особи.

Британското кралско семейство е в основата на създаването на масонството. В Англия то е оформено институционално. Обединената Велика Ложа в Англия, начело на която от половин век е братовчедът на кралицата, се смята за най-древната масонска ложа в света. Днес тя обединява над седем хиляди различни ложи на земята.

Още в началото на създаването й за Велик майстор избирали някого от управляващата династия или от английската аристокрация.

През 1813 г. за Велик майстор бил избран Август Фредерик, който носел титлата Съсекски херцог – позната титла сред перовете в Обединеното кралство. Днес тя принадлежи на внука на кралицата – Хари, въпреки че той се отказа от кралските привилегии.

Първият човек с кралска кръв, който се присламчва към масоните е Уелският принц Фредерик – сега тази титла принадлежи на принц Чарлз, сина на Елизабет II.

След това в масонска ложа влиза брат му, а след време по стъпките на баща си тръгват и синовете му.

Принц Хенри през 1782 г. станал Велик майстор в Първата Велика ложа в Англия. За това време не били масони само двама души от управляващата династия – кралица Виктория и Елизабет II, и то защото жени нямат правото да влизат в масонска общност. Масони били само мъжете от кралския род, включително и съпругът на кралицата – Единбургският херцог. Еднозначно е масон принц Чарлз. А принц Уилям по-скоро е масон, а ако не е, скоро ще стане.

Въпреки благите намерения на масоните, от тях се пазят и ги осъждат, което предизвиква учудването и раздразнението сред членовете на братството.

Сър Дейвид Стъйпълз твърди, че масоните са дискриминирани и че членовете на братството незаслужено са заклеймявани.

У повечето хора масонството предизвиква уважение, защото масоните помагат на деца, отварят учебни заведения, харчат пари за благотворителност.

Принц Уилям при поздравяване използва масонски жестове, а кралицата може да бъде видяна в компанията на медицинска сестра, която има масонски символ на токата на колана си, а жените не би трябвало да са членове на масонски ложи.

Йерархията и жените масони

Би трябвало да се очаква, жените да пробиват навсякъде. Ако е забранено да членуват в масонска ложа, те ще създадат женско общество, в което дори кралицата може да бъде патрон.

Масоните имат три нива на членство в братството. Това са т.нар. степени. Най-ниската степен е ученик, средната е подмастор и висшата е майстор. Последната степен може да се разширява и да образува допълнителни степени. В заседанията, които провеждат учениците, присъстват и членове от висшите нива. В сбирките на майсторите учениците нямат правото да участват.

Кои стават масони днес?

Днес поколението на „свободните зидари“ доста се е променило. В братството влизат едри бизнесмени, политици, звезди от шоу-бизнеса, членове на кралското семейство. Зад закритите врати масоните не обсъждат политика и религия, за да не се пресичат интересите им.

Масонството днес е своеобразен клуб, който пропагандира всепоглъщаща любов и самоусъвършенстване; то прилича повече на секта.

Днес в ложите се събира световният елит, което значи, че там се въртят големи пари. Парите са власт, т.е. масоните се стремят към господство. Това е друг свят в нашия свят.

Всяка малка ложа действа със специалното разрешение на една от Великите ложи.

Великата Английска ложа обединява около 7 хиляди неголеми братства, включително и в чужбина. Тъй като най-могъщата масонска ложа се намира в Британия, излиза, че нейната власт се простира в целия свят.

Издателство PACПEP

Симеон Сакскобургготски 1990 (ВИДЕО) ОБНОВЕНА

 

 

ПО ТЕМАТА

Йерархията на Илюминати

 

Кралските семейства в Европа насилвали и убивали деца за развлечение

 

Защо убиха принцеса Даяна: Страшната истина за кралското семейство (ВИДЕА)

 

Лейди Гага: Принц Чарлз “не е човек“, а рептил

Путин: “Светът се управлява от Рептилии“

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Царете – дракони

 

САЩ под чуждестранно управление – ода на Доналд Тръмп за Корпорацията

 

Кралицата може да върне Британската колония САЩ обратно в общността

 

Истината за папата и Ватикана: Католическата църква притежава повече богатство, от която и да е банка, корпорация, тръст или правителство

 

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

The Bulgarian Times

Фейсбук страница