Какъв е по народност Сталин: Грузинец, осетинец, арменец, евреин или руснак

Версията, че Йосиф В. Сталин не е грузинец, се тиражира отдавна. Приписват му осетински, руски, еврейски и дори арменски произход.

Осетинската версия

Много историци често тиражират версията за южноосетинския произход на Сталин и го причисляват към рода Дзургаеви. Преди революцията към голяма част от осетинските фамилии се добавяло грузинското окончание, особено след провеждане на обряда кръщение. Част от осетинците, които дълго време живеели в сговор с грузинците, искали техните фамилии да имат окончанието – швили, и властите не пречели на това. Това била политиката на Тбилиси за погрузинчване на други народи.
Според тази версия бащата на Сталин – Висарион Дзургаев, бил преселник от Осетия. Прадедите му изначално произхождали от Северна Осетия, след това мигрирали в Южна Осети и в края на краищата се озовали в Грузия. Сосо – както наричали Йосиф родителите му, е съкращение от осетинското име Сослан.
В своята книга внучката на Сталин не отрича, че има осетински корени.

Има и документално потвърдени факти, че Сталин владеел прекрасно осетински език и общувал без затруднения с осетинеца генерал Плиев. Генерал Тюленев в мемоарите си също споменава този факт.
Резултатът от експертизата на ДНК на вожда и негов внук еднозначно показва наличието на осетински генотип.

Евреин ли е Сталин?

Някои историци, които изучават биографията на Сталин, смятат че всички версии, които отричат грузинския му произход, са се появили, за да скрият еврейските му корени. Това се отнася за осетинската, арменската и руската версия за произхода на вожда.

С какво е свързано това предположение?

Първо, в грузински език няма никаква дума, която да прилича на фамилията Джугашвили. В превод от осетински обаче първата част на фамилията означава „евреин“. И тъй като окончанието „швили“ означава „син“, то дословно Джугашвили се превежда като „син на евреин“.

На Кавказ винаги са живеели много народи и един от тях са планинските евреи. Те владеели много занаяти, един от които бил обущарството. Както е известно, бащата на Сталин бил обущар. А и името Йосиф крайно рядко давали на деца с грузински произход.

Историците привеждат и други аргументи в полза на версията за еврейския произход на Сталин: майка му работела в дома на богат евреин. Жителите на малкото градче Гори разпространявали слуховете, че бащата на Сталин е именно евреинът. След това той често приемал този човек в Кремъл през 20-те и 30-те години.

Слухове разказват, че баща на Йосиф Висарионович е пътешественикът разузнавач Пржевалски; двамата не само си приличат визуално, но и Пржевалски помагал материално на семейството на Сталин.

Сталин – арменец?

Съществуват няколко теории, които поддържат арменския произход на вожда. Това е работата на майка му в дома на богатия арменски индустриалец Аделханов. Слуховете разказват, че след като младата грузинка забременяла от него, арменецът намерил във фабриката си за обувки нейния мъж, платил му големи пари, за да не се разгласява събитието.

В биографията на Сталин – една от най-значимите политически фигури през ХХ век, има много загадки. Ако искате да научите повече за тази противоречива и нееднозначна личност, четете книгата на издателство PACПEP – „СТАЛИН: САТРАП, ШАМАН ИЛИ ГЕНИЙ“

ОЩЕ ЗА СТАЛИН

Ротшилд операция “Червената Симфония“

Помним! На днешната дата в неравностоен въздушен бой с врага, геройски умира Капитан Димитър Списаревски, като сваля с въздушен таран американски четиримоторен бомбардировач! Поклон пред героя! По време на АНГЛО-АМЕРИКАНСКИТЕ БОМБАРДИРОВКИ над София загиват 4208 цивилни! (Подвигът на Списаревски – ВИДЕО)

Маршал Дмитрий Язов – последният министър на отбраната в СССР за чудовищните лъжи и истината за Сталин

Маркс и неговите прогнози за 21 век

Марксизмът като проект на Илюминатите

Войната на Сталин за неутрализирането на клана на могъщите човекоподобни нехора – “първите илюминати“, и против троцкизма. Тайният орден на Лев Троцки

Защо беше убит Берия ? Истината за Лаврентий Берия е съвсем друга

За какво беше убит Сталин

https://thebulgariantimes.com/__trashed/

На 14 юни 1928 г. е роден Че Гевара. Тази песен е в негова памет (ВИДЕО)

Сталин не бил грузинец

Документални свидетелства за обявената война от България на САЩ и Англия на 13 декември 1941 г.

Убийци с маски на професори

Интересни факти от живота на Йосив В. Сталин

10-те Сталински удара срещу несправедливостта

Маркс и неговите прогнози за 21 век

Антикомунист №1 на всички времена: Йосиф Висарионович Сталин

Защо Сталин заповядал на Григорий Булатов 20 години да мълчи, че той е забил Знамето на победата над Райхстага

Сталин тайно доживял дните си в Тибет?

„Стига ми само един патрон“. Как Йоахим фон Рибентроп искал да убие Сталин

Защо Сталин изселил евреите на Далечния изток

Неизвестният син на Сталин

Шест неизвестни факта за Сталин

Защо Маркс ненавиждал Русия и руснаците

Разсекретени архиви на ЦРУ за Михаил Горбачов

Защо Британия беше против Нюрнберг

Ким Филби: Агентът на Сталин на служба на Нейно величество

Убит ли е Сталин, или умира от естествена смърт

Нашата професия е да издаваме книги – издаваме книги за сметка на автора

Помним! На днешната дата в неравностоен въздушен бой с врага, геройски умира Капитан Димитър Списаревски, като сваля с въздушен таран американски четиримоторен бомбардировач! Поклон пред героя! По време на АНГЛО-АМЕРИКАНСКИТЕ БОМБАРДИРОВКИ над София загиват 4208 цивилни! (Подвигът на Списаревски – ВИДЕО)

Какъв е бил истинският Сталин и какво добро е направил за Русия

Защо беше убит Берия ? Истината за Лаврентий Берия е съвсем друга

Максим Литвинов – човекът, когото уважавал и от когото се страхувал Сталин

През 1945 г. Германия капитулира два пъти

Това е човекът спрял пълното унищожение на Русия през ХХ век

Последно от СВЯТ

Калифорния фалира!

Калифорния фалира! Щатът е един от първите в Америка, който официално декларира, че отказва да плати