Как Световната здравна организация се бори с несъществуваща пандемия

/

Преди десет години в Мексико се появиха заразени със свински грип. Световната здравна организация заби тревога и обяви пандемия. Преди да стане ясно, че няма пандемия и че страховете са силно преувеличени, западните страни успяха да похарчат в борбата с несъществуващата заплаха огромни пари.

Кой разду нарочно паниката, за да спечели милиарди?
И как тази „пандемия от свински грип“ повлия на днешния сценарий с ковид-19?

Светът и тогава, както сега, беше наплашен от заплахата от глобална пандемия от свински грип. За разлика от сега обаче, тогава ваксината беше разработена и внедрена в най-кратки срокове в немислими количества. След време се наложи германските власти да я изгорят.

Скот Рикард, офицер от резерва от Агенцията за национална сигурност в САЩ, пише: В случая със свинския грип Световната здравна организация и фармацевтичната индустрия по престъпен начин преувеличаваха мащабите на епидемията. Това беше едно от най-сериозните престъпления на века. За съжаление много страни се хванаха на тази въдица и купиха ваксини в огромни количества, които след това бяха принудени да унищожат…“

Скот Рикард разказва и за друго разследване, което провежда американското правителство след „пандемията от свински грип“. Световната здравна организация тогава препоръчва на всички страни да купят антигрипозния препарат на една известна швейцарска фармацевтична компания. Щатите харчат за ваксини два милиарда долара.

„Когато фармацевтичните компании наливат пари в световни организации, вие ще наблюдавате такъв вид корупция. За съжаление тази корупция е обусловена от главната „грижа за човечеството“ – жаждата за стръв. Известно е, че парите управляват света…“ – пише още Рикард.

Според устава си СЗО трябва да живее за сметка на задължителните вноски на държавите-членки, но тази сума е само 23%. Главната част от доходите – 77%, са доброволни вноски. Те постъпват от национални правителства, благотворителни фондове, неправителствени организации и от частния сектор. Последните три източника на финансиране повдигат въпросите за конфликт на интереси.

Миналата година Световната здравна организация получи от Китай доброволно пожертвувание от 85 хиляди долара, но китайските фармацевтични компании преведоха в бюджета на организацията милиони. Именно по тази причина Доналд Тръмп обвинява СЗО в сговор с Китай.

Според политическия наблюдател в британския „Таймс“ Майкъл Биньон като цяло СЗО е чиста и максимално прозрачна.

На 23 януари тази година, след първата конференция на СЗО, посветена на коронавируса, чиновниците в организацията заявиха, че заплаха няма, макар че точно в този момент Китай затвори в карантина свои градове. До обявяването на пандемията оставаха точно 50 дни.

Превод PACПEP

Филантропските практики на Гейтс – „жестоки“ и „аморални“! Как Бил Гейтс сложи ръка на Световната здравна организация

Световната здравна организация, Центърът за контрол на заболяванията и фондът на Бил Гейтс са осъдени за машинации с ваксини

Световната здравна организация – Инструмент в нечисти ръце! Разследвания разкриват, че СЗО участва в разработването на ваксини, с цел контролиране на раждаемостта и намаляване на числеността на населението

Вирусът на недоверието: Един милион души искат оставката на генералния директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус

Проф. д-р Сушари Бакди: Този театър с коронавируса беше задействан от Световната здравна организация (ВИДЕА)

Последно от БЪЛГАРИЯ