Как да очистим организма от гъбички

 

Гъбичките са древна форма на живот и са постоянни спътници на човека днес. Във всеки кубически сантиметър въздух може да има до няколко хиляди спори плесен.
Заразяването става при контакт със заразен човек, с общодостъпни предмети, заразени със спори на гъбички – душ-кабини в басейни и бани, гребени, играчки и др., заразени хранителни продукти. Могат да се инфектират както деца, с още несъвършена имунна система, така и възрастни с отслабен от стрес, неправилно хранене и вредни навици имунитет.

Гъбичката прониква в организма и започва да потиска имунната система, да отнема ресурси, да завзема всички органи и системи, разпространявайки спорите си чрез кръвта и лимфата. Единствената й цел е да завладее територии и хранителни ресурси. Стратегията й е непрекъснатото размножаване.

Невероятно е, но е факт, че всяка гъбичка поотделно е клетка на свръхгъбата мицелия, която има разум, който й помага да победи във войната на видовете на земята.
Японският професор Тошуки Накагаки изучавал интелекта на плесенните гъбички Physarum polycephalum. В обикновени условя те се разрастват радиално, от център на окръжност към края й, с кръгла и симетрична мрежа. Но когато ученият сложил на входа на лабиринт парче плесен, а на изхода – парче рафинирана захар, гъбичката, почувствала захарта, веднага пуснала пипалата си. На всяко кръстовище нейните пипала се разделяли и тръгвали на път в различни направления. Ако някое от тях попадало в невъзможност да се разклони, то търсело други пътища. След няколко часа гъбичката открила пътя към захарта.

След това ученият взел малко парче от разраснала се колония от гъбички и го сложил в подобен лабиринт. Колонията пуснала две разклонения. Едното тръгнало по верния път и без нито една грешка стигнало до захарта, а второто се издигнало по стената на лабиринта до тавана му и стигнало до захарта по най-късия път.
Резултатите от изследванията Накагаки публикувал в Nature, едно от най-старите и авторитетни общонаучни списания.

Ако искаме да се спасим от гъбичките, трябва да знаем, че те са невероятно жизнеспособни, имат интелект и способност към бързо размножаване. Една гъбичка може да произведе десетки милиарди спори в един час.
Как да очистим организма си от гъбички

1. Коригиране на храненето. Намаляване или изключване от менюто на животински продукти. Това намалява възпалителния фактор в организма, повишава имунитета и му помага да се съпротивява на гъбичките. Изключват се също сладките газирани напитки и полуфабрикатите, продукти, които съдържат трансмазнини, усилватели на вкуса, консерванти и други химически съставки.

Препоръчителни храни: каши от семена – лен, амарант, киноа, чиа, елда; зеленчукови супи, задушени зеленчуци; салати от пресни зеленчуци с нерафинирани масла; пресни плодове.
Някои диетолози препоръчват по времето на очистването на организма от гъбички отказ и от сладките плодове.

2. Счуква се една чаена лъжичка карамфил и се изпива с вода преди всяко хранене.

3. Ако гъбичните поражения са на кожата, се вземат топли вани с хлебна сода. Четири пакетчета сода се заливат с осем литра гореща вода, разбърква се и се излива във вана с вода; престоят в нея до един час и половина. Ваните се вземат 3-7 пъти седмично. След ваната се взема душ и цялото тяло силно се потупва до почервеняване на кожата за активизиране на кръвообращението и лимфотока. Особено силно се потупват поразените от гъбички участъци.

4. След ваната със сода се изпиват 300-500 мл вода; на тялото се нанася кокосово или какаово масло. На поразените участъци се нанася смес от масла: за жени – кокосово масло и масло от чаено дърво – едно към едно, за мъже – кокосово масло и масло от карамфил – в съотношение едно към едно.

5. Ако гъбичките с по ноктите на краката, в чорапи се насипва една супена лъжица сода и с тях се изкарва нощта.

6. Очистване на червата веднъж седмично, по всякакъв начин.

7. След всяко очистване 24 часа не се яде, а се пият чайове от женшен, жълт кантарион, мащерка, жиловлек, вратига, салвия, брезови пъпки. Половин супена лъжица суха билка се залива с един литър вряла вода; сместа ври 15 минути; оставя се да изстине, прецежда се и се добавя в чая сокът на един лимон и мед на вкус. Чаят се употребява в неограничено количество.

8. Сутрин на гладно се изпива половин чаена лъжичка сода, разтворена в малко количество гореща вода, след това в сместа се добавя студена вода до пълна чаша и се изпива.

Евгений Кичигин, директор на център за здравословно лечение

Превод: PACПEP

Ако искате да научите повече за лечебните свойства на хлебната сода, която философът Елена Рьорих нарича „пепел от Божествения огън“, четете книгите на издателство „PACПEP“

СОДАТА Е ИСТИНСКИ ЕЛЕКСИР ЗА: 1. Профилактика и лечение на рак; 2. Лечение на алкохолизъм; 3. Отказване от пушене; 4. Лечение на всички видове наркомании и токсикомании; 5. Тя извежда от организма олово, кадмий, живак, талий, барий, бисмут и други тежки метали и радиоактивните изотопи; 6. Алкализира и разтваря всички вредни отложения в ставите, гръбначния стълб, камъните в черния дроб, бъбреците и жлъчния мехур; 7. Очиства организма от отровни вещества, които той произвежда при раздразнение, злоба, ненавист, завист, съмнение, недоволство и други вредни чувства и мисли на човека.

 

Дейвид Айк за гъбичките, рака и хлебната сода: Заговорът на кукловодите (ВИДЕО)

 

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

The Bulgarian Times

Фейсбук страница

Фейсбук група

The Bulgarian Times