Как да различим настинката, алергията, короначумата? Алергии и астма – рискови ли са, доколко и какво да правим

/

Полезна информация от Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.
Как можем да разграничим сенозната треска / поленовата алергия, свързана с респираторните симптоми, и инфекцията COVID-19?

Много хора с COVID-19 имат леки грипоподобни симптоми, които са доста често срещани и трябва да бъдат разграничени от подобни симптоми, причинени от обикновени вируси на настинка, и от алергични симптоми през пролетта.

Следващата таблица представя сравнение на най-честите симптоми и на трите състояния според тяхната честота.
Пояснение: повечето плюсчета означават по-чести и по-срещани симптоми.

Алергиите, включително леката алергична астма, не са идентифицирани като основен рисков фактор за инфекция на SARS-CoV-2 или за по-неблагоприятен резултат в наличните досега проучвания. Умерената до тежка астма от друга страна, при която пациентите се нуждаят от лечение ежедневно, е включена в хроничните белодробни състояния, които предразполагат към тежко заболяване.

Деца и възрастни на лекарства за поддържащо лечение на алергии (напр. Левкотриенови инхибитори, инхалаторни кортикостероиди и / или бронходилататори) трябва да продължат лечението си, както е предписано от техния лекар и не трябва да преустановят приема на лекарства поради опасения от COVID-19.

Европейският център ползва данните на правителствата за ситуацията, така че не може да ни каже нещо по-различно за България от онова, с което ни лъжат у нас.
Затова за лъжите на властта и действителния брой мъртви от Короначумата у нас виж поста ЕПИДЕМИЯ И СТАТИСТИЧЕСКИ ИГРИ.

Григор Лилов

Последно от БЪЛГАРИЯ

Някога чували ли сте по-логични и систематизирани аргументи: д-р Тодоров срещу българския министър на здравепогазването (ВИДЕО) Поздравления за д-р Пламен Пасков, разобличил мафията в центъра на тяхната бърлога (ВИДЕО) Костадин Костадинов: Показахме, че ние българите сме достоен народ

Тези видеа трябва да се преведе на английски, френски и немски и излъчат по цял свят. Малко

Ивановден е!

Честит Ивановден! Честит празник на всички именици! Ивановците в България са над 300 хиляди! Да са

The Bulgarian Times

Фейсбук страница

Фейсбук група

The Bulgarian Times