Как работи конопеното масло, за да унищожи раковите клетки: Как да си направим домашно конопено масло – Направа, дозиране и прием

/

Как да направим конопено масло – методът на Рик Симпсън

За тези от вас, които са гледали документалният филм „Run from the Cure“ на Рик Симпсън, това трябва да отговори на всякакви въпроси относно приготвянето на ваше собствено конопено масло, не конопено масло от семки, което може да се купи в повечето био магазини.

Снимка на спринцовка с конопено масло. Написано е „Масло от Канабис – Чудодейна Натурална Медицина БЕЗ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ“

Внимание: Маслата, които продават дилърите може да бъдат много замърсени и понякога да съдържат много малко или даже никакъв Тетрахидроканабинол (ТХК). От личен опит ви казвам, че конопеното масло, което се продава от хора, които искат просто да вземат парите ви, трябва да се избягва ако е за медицинска употреба. Направете си ваше собствено масло или кажете на някой, на който имате доверие да направи много чисто, висококачествено масло.

Колко да се направи и да се консумира?

Половин килограм много сухи глави от коноп ще са нужни за направата на 60мл силно масло. Това количество масло ще излекува повечето сериозни видове рак; един човек може да консумира това количество в течението на 3 месеца. Маслото е много силно, затова лечението трябва да започне с малки дози. Капка масло ( около 0.5 до 1 милилитър ), колкото половин зърно ориз, консумирана 2-4 пъти на ден е добро начало. След четири или пет дена, започнете да увеличавате дневната доза постепенно. Докато минава време тялото започва все по-добре да понася и усвоява олиото и можете да консумирате повече. В случаи, в които хората изпитват голяма болка, аз препоръчвам тяхната доза да бъде бързо увеличена докато не спре болката. Висококачествено конопено масло ще облекчи болката, даже когато морфинът не помага. Маслото може също да се използва при сериозни наранявания за облекчение на болката за минути.

Ще ме опияни ли?

Ако се следва дозата описана горе, много хора ще могат да преминат през пълно лечение, без да почувстват нищо. Опиянението е шега, даже ако човек вземе прекалено много олио ефектът бързо ще отмине и няма да има поражения. Никой никога не е умирал от конопена медицина.

Ще се пристрастя ли?

Конопеното масло не кара тялото да иска още. То не води до пристрастяване. Напълно безвредно и ефективно лечение за практически всякакви заболявания.

Това същото ли е като олио от конопено семе?

Не! Това е конопено олио/масло, направено от цветята (главите) и малките листа от растението коноп. То е маслото, което се намира в самото растение. Магазините за полезна храна продават олио, което е направено от конопени семки. Макар и олиото от семки пак да е много полезно, то не съдържа достатъчно ТХК, за да има някакъв ефект върху раковите образования и други сериозни заболявания.

Конопът и марихуаната едно и също ли са?

Думата е една от 400те думи използвани да се опише канабисово или конопено растение (ганджа, джойнт, масе, макина и много други).

Всичките конопени растения ли са едни и същи?

Когато си купувате или отглеждате коноп, осигурете си сорт, който има възможно най-високо съдържание на ТХК. За да дадете енергия на някой страдащ от депресия, аз препоръчвам хубав сорт Сатива. За повечето други заболявания, строго препоръчвам да се използва Индика. Индиката успокоява човека, помага му да се релаксира и да спи спокойно. Разликата между Индика и Сатива може да прочетете тук.

Как да използвам конопеното масло?

Висококачествено конопено масло може да бъде изпареноизядено или използвано като мазило.

Къде мога да получа информация за направата на маслото?

Процесът на видеото може да бъде наречен груб, но маслото, което е произведено ще лекува рак. Реално погледнато, тази медицина трябва да бъде произведена в контролирана среда, използвайки дестилирана екипировка, за рекултивация на разтворителя и почистване на олиото. Повечето хора не разбират от дестилиране и нямат достъп до нужната екипировка. Това е причината да се показва такъв прост начин в документацията, за да може, който и да е да си направи маслото. Както и във видеото, ние отново напомняме, че този процес, ако направен грешно може да бъде опасен и не носим никаква отговорност ако тази образователна информация е използвана грешно.

Начинът за направа на конопено масло на Рик Симсън

Материали:

Аз обикновено работя с 500гр или повече високо качество коноп. Може да използвате и само една унция (28гр). Една унция ще ви даде 3 или 4 грама олио. Количеството олио произведено от всяка унция коноп ще зависи от сорта, но всеки вид ще има тази чудесна лечебна сила.

1 – Сложете напълно изсъхналият материал (коноп) в пластмасова кофа.

2 – Овлажнете материала с разтворителя, който използвате. Може да използвате няколко. Ще ви трябват поне 3.8 л разтворител, за да извлечете ТХК от 500 гр сух материал. 500 мл разтворител трябва да е предостатъчно за 1 унция коноп.

3 – Сплескайте растителният материал използвайки пръчка дърво (без никакви химикали).

4 – Добавяйте разтворител докато материалът не е напълно покрит. Използвайте пръчката, за да разбърквате тревната маса. Докато го правите Тетрахидроканабинол (ТХК) се отделя от растителната маса и попада в разтворителя.

5 – Продължете да правите това 3 минути

6 – Налейте получената смес в друг съд. Дотук сте извлекли приблизително 80% от съдържанието на ТХК в растителната маса.

7 – Второ промиване – отново добавете разтворител и работете с него 3 минути, за да извлечете останалите 20%.

8 – Излейте сместа в съда, в който изляхте другата смес

9 – Изхвърлете вече използваната растителна маса

10 – Прецедете получената течност и я излейте в чист съд

11 – Преварете останалият разтворител. Забелязал съм, че с тенджера за ориз става най-добре. Тази, която имам аз има две настройки за топлина – силен и слаб – и може да побере 2.5 литра разтворител с олио.

12 – Добавете сместа от разтворител и олио в тенджерата докато тя не се напълни до 3/4.

Уверете се, че правите всичко това в помещение с хубава вентилация и сте сложили вентилатор да издухва газовете от изпарителя. Тези газове са силно възпламеняеми. Уверете се, че сте надалеч от червено горещи елементи, искри, цигари и всичко, което може да запали изпаренията.

13 – Сложете сместа да ври на силен огън.

14 – Продължавайте да добавяте сместа от разтворител и масло докато нивото на предишната смес се понижава.

Продължавайте да поддържате нивото на сместа едно и също .

15 – Когато сместа ви свърши добавете няколко капки вода, за да поддържате едно и също ниво. Количеството вода зависи от това, с какво количество материал е направена вашата смес. Ако аз правя олио от 500 гр висококачествени глави, обикновено добавям някъде 10 капки вода

16 – Когато е останал един инч (2,5 см) смес в тенджерата, сложете си ръкавиците, вземете тенджерата и леко разбъркайте сместа.

17 – Продължавайте да бъркате докато разтворителя не се изпари. Капките вода ще защитят олиото от прекалено висока температура. Когато разтворителя се изпари, намалете на нисък огън. Това спира опасността олиото да прегрее. За нула време температурата на олиото може да прехвърли 140 градуса Целзий.

18 – Сложете си ръкавиците и преместете тенджерата с олио от огъня.

19 – Бавно изсипете олиото в малък съд направен от неръждаема стомана.

20 – Сложете съда в дехидрататор или го сложете на топло място. Ще отнеме няколко часа водата и летливите терпени ще се изпарят от олиото.

21 – Излейте горещото олио в бутилка; или както е показано на видеото го изсмучете в пластмасова спринцовка. Ако го сложите в пластмасова спринцовка ще бъде много лесно да си определяте дозите.

Когато олиото се охлади, то ще има плътността на гъста грес. От някои сортове може да се получи много гъсто олио и може да имате проблеми, когато го изваждате от спринцовката. Ако това се случи, сложете спринцовката в топла вода за няколко минути, преди употреба.

За всеки, който ползва за първи път конопено масло като лекарство, ето няколко прости факта.

Конопеното масло ще намали вашето кръвно и ако вие сте на лекарства за кръвно, ще разберете, че тези лекарства вече не са нужни.

Аз не съм доктор и нямам правото да казвам, на който и да било, какво да прави. Лично, не бих се подложил на сегашните противоракови терапии предлагани от здравната система, не бих ползвал конопено масло заедно с химиотерапия. Какъв е смисълът да си правя мое собствено лекарство, което работи, за да си развалям здравето с медицински терапии, които представляват големи дози химична отрова?

От моя опит с пациенти, съм открил, че повечето фармацевтични компании вече не са нужни, след като човек може да ползва конопено масло. Конопеното масло работи без проблем с повечето натурални лекарства, но имам няколко сведения за пациенти, които са ползвали конопено масло заедно с антибиотици и те са имали проблеми със стомаха.

Всеки, който ще ползва тази информация за свой близък, го приветствам в света на истинската медицина. Отново, внимавайте като варите сместа. Изпаренията са запалими. Стойте далеч от нагорещени предмети, искри, цигари и други, защото може да запалите изпаренията.

Желая ви здраве и късмет.
С уважение,
Рик Симпсън.

Превод: konop.bg

Видео как да направим масло от коноп:

Направа, дозиране и прием на домашно конопено масло според Рик Симпсън

Информираността по отношение на канабиса като лечение и потенциален лек за рака бързо нараства през последните няколко години. Няколко изследвания през последното десетилетие ясно (недвусмислено) демонстрираха противотуморните ефекти на растението. Канабиноидите (всяка група сходни съединения, които включват канабинола и активните съставки на канабиса) активират канабиноидни рецептори в човешкото тяло. Самото човешко тяло произвежда съединения, наречени ендоканабиноиди и те играят много важна роля в много процеси вътре в тялото, за да помагат за създаването на здравословна среда в него.

След като лъчетерапията и химиотерапията са единствените две одобрени лечения за рак, важно е да позволим на хората да знаят, че съществуват и други възможности. Няма нищо лошо тези възможности да се проучват и да се намира още информация за тях, така че хората да могат да правят най-добрия възможен избор сами за себе си. Винаги е важно човек сам да прави собствено проучване.

Много хора използват това лечение, за да спомогнат лечението на рака, от който страдат. (В категория Медицинска марихуана на сайта ни ще откриете статии за хора, излекували се с помощта на масло от канабис. Освен това сме подготвили още статии за други случаи на излекуване от рак с помощта на това масло, които ще публикуваме периодично. – ЗВД).

И след като все повече хора узнават за лечебната сила на това растение, следващият въпрос е как се използва то?

Една явно доста популярна възможност е конопеното масло на Рик Симсън. Той е активист и защитник на медицинската марихуана, който предоставя на хората информация за лечебните свойства на лекарствата от конопено масло от доста време вече. Той черпи вдъхновението си от собствения си опит, с помощта, на който сам се излекува от метастазирал рак на кожата през 2003 година.

Ето рецептата на Рик Симсън за масло от канабис:

За да направите маслото от канабис на Рик Симпсън започнете с 30 г или 1 унция сушена билка. От 1 унция се извличат обикновено 3-4 грама масло, макар че количеството варира за различните сортове. Половин килограм сушен материал ще ви предостави 60 мл (две унции) висококачествено масло.

ВАЖНО: Следните указания са обобщени от уебсайта на Рик Симсън. МНОГО внимавайте докато дестилирате маслото, парите са изключително запалителни. ИЗБЯГВАЙТЕ пушене, искри, котлони на печката и нажежени до червено топлинни елементи. Нагласете вентилатор, който да издухва парите от тенджерата и правете маслото на добре проветриво (вентилирано) място по време на целия процес.

Купете и изсушете растенията. Купете най-качествените растения, които можете да си позволите. Колкото по-добро е качеството, толкова по-ефикасно ще е маслото. Непременно се уверете, че пъпките на растението са възможно най-сухи, преди да започнете. Понеже процесът е трудоемък, може би ще пожелаете да започнете с голямо количество – един фунт (454 грама) или повече – обаче, можете да използвате и само 30 грама (1 унция). Количеството масло, което ще извлечете варира при различните сортове; както вече казахме, 30 г (една унция) обикновено предоставят 3 или 4 грама масло. Когато купувате растенията, вземете сорт с най-високото съдържание на ТНС (тетрахидроканабинол, естествена съставка и основното психоактивно вещество в канабиса). Препоръчва се добър сорт Sativa, ако искате да енергизирате страдащ от депресия пациент. За повечето други заболявания, се препоръчва сорт Индика, който помага за релаксацията и стимулира отмората и съня.

Изберете разтворител. Вие ще използвате разтворителя, за да извлечете ТНС от растенията. Ще са ви нужни два галона (7.57 литра) разтворител за един фунт (454 грама) сушен канабис. Около 17 унции (500 милилитра) разтворител ще са повече от достатъчни, ако работите с една унция начален материал. Има много различни разтворители, които можете да опитате, като някои източници препоръчват алкохол от зърнени култури, и поставят изопропила на второ място. Някои източници не препоръчват употребата на нафта, други напротив, като самият Рик Симсън смята чистата нафта за най-добрият вариант. За да е разтворителят 100% ефикасен той трябва да е 100% чист, така че търсете чист алкохол, проба190, той може да е скъп и по-труден за намиране. Всички разтворители, включително алкохола са отровни по природа, така че е задължително да следвате инструкциите за направата на масло от канабис много внимателно. Не използвайте етер и бутан. Макар че етерът работи изключително добре в този процес, той е много летлив и е най-добре да се използва в лабораторни условия. Бутанът също е много летлив и предоставя по-малко ефикасен продукт. Проучете още и научете какви са разтворителите, които други хора използват успешно.

Стъпки:

1. Сложете напълно сухия материал (листа и пъпки) в пластмасов съд (кофа).

2. Овлажнете материала с разтворителя, който използвате. Можете да използвате много разтворители, както описахме по-горе, като чиста нафта, етер, бутан, 99% изопропилов алкохол или дори вода. За извличането на ТНС от 454 г (1 фунт) материал са необходими 7.57 л разтворител (2 галона), а за 30 г (1 унция) са необходими 500 мл.

3. Натрошете растителния материал като използвате пръчка от чисто, необработено дърво или друго подобно приспособление като дървена лъжица (друга възможност е да го смелите предварително в кухненски робот). Макар че материалът ще е овлажнен, той все пак ще е относително лесен за натрошаване, защото е много сух.

4. Продължете да трошите материала с пръчката, като добавяте разтворител докато растителният материал е напълно покрит и намокрен. Продължете да бъркате сместа още около три минути. Докато го бъркате,  the THC се разтваря от растителния материал в разтворителя.

5. Отлейте разтворителя от растителния материал в друг съд. В този момент вие сте извлекли от материала около 80% от съдържащия се в него THC.

6. Второ дестилиране: отново добавете разтворител в сместа и бъркайте още три минути за извличането на останалия THC.

7. Отлейте и тази смес от разтворител и масло в съда, в който е първата смес, сипана там преди това.

8. Изхвърлете два пъти използвания растителен материал.

9. Прецедете сместа от разтворител и масло през филтър за кафе в чист контейнер.

10. Дестилирайте разтворителя: райс кукър (оризоварка) ще дестилира разтворителя чудесно и ще побере 1.9 л (половин галон) от дестилата. ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: избягвайте повърхности на печки, нажежени до червено елементи, цигари и открит огън, понеже отделяните пари са изключително запалими.

11. Сипвайте от разтворителя в райс кукъра докато го напълните до около 3/4 и го включете на ВИСОКА степен на загряване. Непременно правете маслото на добре вентилирано място и включете вентилатор, който да издухва парите настрани. Продължете постепенно да доливате от сместа в кукъра докато сипете цялата течност.

12. Когато нивото в райскукъра се редуцира за последен път, добавете няколко капки (около 10 капки вода за всеки 454 г (1 фунт) сух материал. Това ще помогне за освобождаване на утайката на разтворителя и ще предпазва маслото от твърде висока топлина.

13. Когато в райскукъра има около 2.5 см (1 инч) от сместа разтворител-вода, сложете си кухненските ръкавици, вдигнете уреда и въртете съдържанието докато разтворителят е напълно дестилиран.

14. Когато разтворителя е дестилиран, намалете кукъра на НИСКА температура. Температурата на маслото в нито един момент не трябва да надвишава 290˚ F или 140˚ C .

15. Не сваляйте кухненските си ръкавици и извадете контейнера, в който е маслото от райскукъра. Внимателно налейте маслото в контейнер от неръждаема стомана.

16. Сложете контейнера от неръждаема стомана в дехидратор или го сложете върху нагревателна плоча (за кафеварка, например). Може да отнеме няколко часа, но водата и летливите терпени ще бъдат изпарени от маслото. Когато на повърхността вече няма никаква активност, маслото е готово за употреба.

17. Напълнете пластмасова спринцовка с маслото или използвайте какъвто и да било друг контейнер, който ви се струва подходящ. Със спринцовката лесно ще дозирате маслото. Когато маслото се охлади напълно, то ще има консистенцията на гъста грес.

Обърнете внимание, че настоящата статия е информативна. Ефикасността на рецептата зависи в голяма степен от сортовете използвана марихуана, начина на приготвяне и вида разтворител. Направете собствено проучване, преди да започнете прилагането на рецептата, консултирайте се с експерти. За улеснение предоставяме инструкции на Рик Симсън за дозите и начина на приемане на маслото от канабис:

ИНСТРУКЦИИ ЗА ДОЗИТЕ

Обикновено на средния човек са необходими около 90 дни, за да погълне всичките 60 грама или 60 мл от лечебното масло. Препоръчвам хората да започват с три дози на ден в количества с размера на половин оризово зърно от дребнозърнест сух ориз. Пациентът трябва да взима тези дози на всеки 8 часа, рано сутринта, след това отново следобед и после той трябва да изпие последната доза за деня около час преди да си легне. Трябва също да отбележа, че когато пациентът започне да поглъща това масло, обикновено той няма да почувства действието на маслото, преди да е изминал около един час след изпиването на дозата, така че имайте предвид този факт. Дозата на начинаещия, която описвам би следвало да е равна на 1/4 капка.

След четири дни на тази доза, която трябва да се пие по три пъти на ден, повечето хора вече могат да повишат дозата, която пият като удвояват размера на дозата си на всеки четири дни. Като следват тази лесна процедура, много пациенти съобщават, че не се чувстват надрусани, реакция, която това масло може да причини. Но истината е, че няма двама души, които да са еднакви и ние всички имаме различна поносимост, така че някои ще са в състояние да повишат дозите си по-бързо от други. Всъщност, дори и някой да се надруса, това няма да му нареди по никакъв начин, ако маслото, което е погълнал е направено от седативните сортове Индика, които препоръчвам и ако самото масло е направено по правилния начин, посочен по-горе.

На средностатистическия човек са необходими от 3 до 5 седмици, за да достигне до точката, в която да може да поглъща по 1 грам или 1 мл на ден. След като веднъж достигнат до тази доза, те могат да продължат със същия темп, докато медицинските им проблеми бъдат поставени под контрол. Това означава, че след като пациентът свикне с употребата на маслото, всяка доза, която той поглъща ще е равна на 8 до 9 капки на всеки 8 часа, а в много случаи съм виждал пациенти, които нямат никакъв проблем да поглъщат далеч по-големи дози. Необходима е доза от приблизително размера на две зрънца късозърнест сушен ориз, равни на една капка, така че след като пациентът свикне с употребата на маслото, той всъщност поглъща дози, равняващи се на 16 до 18 зрънца ориз на доза.

В някои случаи съм виждал пациенти, които не се страхуват от този лек, да поглъщат всичките 60 грама за един месец и след като го направеха много от тях бяха обявявани за излекувани от рак.

Използването на метода, който описвам дава на тялото ви време за развие търпимост към това лекарство бавно и след като веднъж пациентът се пригоди към действието на маслото, повечето пациенти всъщност съобщават, че им е приятно да го пият.

Ние всички имаме различна търпимост към всяко лекарство и вашият ръст или тегло имат малко общо с търпимостта ви към конопеното масло и дори децата могат да пият същите дози като възрастните без никакви вредни последици.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА УПОТРЕБАТА НА ТОЗИ ЛЕК ПРИ ПИЕНЕ НА ДРУГИ ЛЕКАРСТВА

Когато започвате лечение с конопено масло трябва да знаете, че то ще снижи кръвното ви налягане, така че ако пиете лекарство за високо кръвно, твърде вероятно е повече да не се нуждаете от него. Често пациентите се опитват да продължат да взимат лекарството си за кръвно, но ако го пият заедно с маслото от канабис, комбинираното им действие може да свали кръвното им твърде много до опасни нива. Добра идея е за хората, които започват лечението с маслото да мерят кръвното си често и след това да намалят лекарствата си за кръвно с падането на нивата на кръвното им. В случай че пациентът вече страда от ниско кръвно, хора с този проблем са ми казвали, че ако просто пият вода, когато започнат да се чувстват зле, това им помага в известна степен. Хората с ниско кръвно налягане могат понякога да намерят за необходимо да пият дори по-малки дози от този лек и да повишават дозите си в съответствие с кръвното си налягане. Но понеже този лек наистина не представлява опасност, мисля, че телата им ще се нагодят към действието на маслото, след което те ще изпитват малка или никаква трудност при употребата му.

Диабетиците също трябва да знаят, че обикновено ще открият, че нуждата им от инсулин ще е снижена и тя може да падне дори до точка, в която те вече изобщо няма да се нуждаят от употребата му и същото се отнася и за употребата на повечето други фармацевтични лекарства. Диабетиците могат да страдат или от тип 1 или от тип 2, но без значение от кой тип диабет страдате, въпреки това е полезно да използвате това масло, защото то не само ще снижи необходимостта ви от инсулин, но и ще предпазва тялото ви от всички останали вреди, които диабетът може да причини.

ПОГЛЪЩАНЕ НА ДОЗАТА

Много хора днес предлагат пациентите да поставят дозата под езика си или да намазват венците си с нея. Въпреки че методи като този внасят лечебните канабиноиди в тялото на пациента, аз наистина не съм съгласен с тези методи, защото маслото често има лош вкус, който може да остане в устата доста дълго време. Мисля, че когато дозата просто се сложи в устата на пациента, това ще помогне на хората с инфекции на венците и с проблеми от този вид, но в повечето случаи вярвам, че дозите трябва просто да се гълтат. Правилно приготвеното масло е гъста, подобна на грес субстанция, така че когато гълтам дозата си аз просто я слагам върху пръста си и после я слагам върху зъбите си, след което пия студена вода и после използвам езика си, за да я поема от зъбите си и да я преглътна. Като използвам този метод обикновено поглъщам дозите си почти без да вкусвам маслото и мисля, че повечето пациенти биха предпочели да го пият по същия начин, но има и други лесни методи, които могат да се използват за избягване на лошия вкус.

Дозата на пациента може да се слага в парче хляб и хляба да се свие, за да скрие дозата и да се глътне от пациента подобно на хапче с вода. Друг метод за избягване на неприятния вкус е като се използват тънки филийки плод като банан. Ако маслото е направено както трябва, често то наистина няма неприятен остатъчен вкус, но описаните от мен по-горе методи ще помогнат на пациентите да поглъщат по-лесно дозите си. Важно е просто маслото да се поглъща по най-лесния и най-приятен начин от пациента.

Всичко най-хубаво,
Рик Симсън

Превод: konop.bg

Как работи конопеното олио, за да унищожи раковите клетки

Първо нека погледнем, какво държи раковите клетки живи, после ще се върнем назад и ще изследваме как канабиноидите КБД (канабидиол) и ТХК (тетрахидроканабинол) разкриват слабите места на раковите клетки.

Във всяка клетка има семейство взаимопревръщащи сфинголипиди, които специфично определят дали клетката ще живее или умре. Този профил на фактори се нарича „Сфингополипиден Реостат“. Ако ендогенният Церамид (сингализиращ метаболит на сфингополипиден-1-фосфат) е висок, смъртта на клетката е неизбежна. Ако Церамидът е нисък, клетката е силна и издръжлива.

Елементарно, когато ТХК се свърже с рецепторът за канабиноиди КБ1 или КБ2 в самата ракова клетка, той предизвиква увеличение в синтезата на Церамид, който води до смърт на клетката. Нормална здрава клетка не произвежда Церамид в присъствието на ТХК, следователно не е засегната от канабиноидите.

Раковата клетка умира, не заради цитотоксични химикали, а заради малка промяна  в митохондрията. Между повечето клетки има органели в цитоплазмата. Смисълът на митохондрията е да произвежда енергия за клетката. Щом Церамидът започне да се натрупва, включвайки Сфинголипидният Реостат, той увеличава пролускливоста към Цитохром Ц, важен протеин в енергийният синтез. Цитохром Ц бива избутан от митохондрията убивайки източникът на енергия на клетката. Церамидът също така причинява генотоксичен стрес в ядрото на раковите клетки произвеждайки протеин наречен П53, който спира обработката на Калций в митохондрията. Ако това не е достатъчно, Церамидът разрушава клетъчната лизозомата – храносмилателната система на клетката, която произвежда хранителни вещества за всички функции на клетката. Церамидът, и други сфингополиди, активно потискат пътищата в клетката, без да оставят никаква възможност на раковата клетка да оживее.

Най-важното в този процес е натрупването на Церамид в системата. Това означава приемане на терапевтични количества КБД и ТХК, непрестанно, в период на време, държейки метаболитно налягане на пътищата на раковата клетка.

Как работи този път? Защо тялото приема прост растителен ензим и го използва за ефикасно лечение на множество различни  физиологични системи? Тази ендоканабиноидна система съществува във всеки животински живот, в очакване на неговият ендоканабиноиден активатор. Това е интересно. Нашата собствена ендоканабиноидна система покрива всички клетки и нерви; тя е доставчикът на информация течаща по нашата имунна система и централна нервна система. Тя отговаря за опазването на нервите, и малко променя самата имунна система. Тя е главната система за управление поддържаща нашата хемостаза; нашето здраве.

Само от любопитство, как стават работите на клетъчно ниво и къде нашето тяло произвежда ендоканабиноидите? Тук виждаме, че ендоканабиноидите имат свой произход от нервните клетки точно в синапсът. Когато тялото се афектира чрез заболяване или нараняване то директно изпраща информация до ендоканабиноидната система и казва на имунната система да подпомогне лечението. Ако тези хомеостатични системи са отслабени, не трябва да се изненадваме, че екзоканабиноидите са терапевтични. Те помагат на тялото по най-натуралният възможен начин.

За да видим как работи това да визуализираме канабиноидът като триизмерна молекула, където една част от молекулата е нагласена да се впише в нервът или клетъчният рецептор на имунната система точно като ключ в ключалка. Има поне две места с ендоканабиноидни рецептори, КБ1 (централна нервна система) и КБ2 (имунитет). Обикновено КБ1 активира сигнализацията на централната нервна система, и КБ2 активира имунната система, но е много по-сложно от това. ТХК и анандамидът активират и двете места за рецептори. Други канабиноиди активират единият или другият рецептор. Среди видовете канабис, канабис сатива се обръща към рецепторът КБ1, а канабис индика се обръща към КБ2. Което означава, че сативата е по-нервоактивна, а индиката е по-имуноактивна. Другият фактор е, че сативата има повече ТХК (тетрахидроканабинол) и индиката има повече КБД (канабидиол).

Знае се, че ТХК и КБД са биометични към анандамида, което означава, че тялото може да използва и двете взаимозаменяемо. Следователно, когато стресът, нараняването или заболяването изискват повече ендогеннен анандамид от колкото произвежда тялото, тогава неговите мимични екзоканабиноиди се активират. Ако стресът е преходен, и лечението му може да бъде преходно. Ако изискването е попълнено, както се случва при ракът, тогава лечението трябва да предостави постоянно налягане на модулативният агент на хомеостатичните системи.

Обикновенно КБД се привлича от плътно опакованите КБ2 рецептори в далака, месторождението на имунната система на тялото. От там, имунните клетки търсят и унищожават ракови клетки. Интересното е това, че е доказано как ТХК и КБД канабниноиди имат силите да убият ракови клетки директно, без да минават през имунни посредници. ТХК и КБД влизат през пътя на липоксигеназата и директно потискат растежа на тумора. Също така е открито, че КБД потиска обратното захващане на анандамита. От тук разбираме, че канабидиола помага на тялото да задържи собствените си натурални ендоканабиноиди потискайки ензимът, който разлага анандамида.

Това малко изследване леко докосва няколко съществени концепта. Най-накрая искам да ви оставя с уважението към природата, която е създала перфектното лекарство, което чудесно се вписва в нашата имунна система от рецептори и сигнализиращи метаболити, които ще предоставят бърз и пълен имунен отговор за системният интегритет и метаболичен хомеостат.

– Денис Хил
Превод: konop.bg

СВЪРЗАНА ПУБЛИКАЦИЯ

Рик Симпсън – Природният отговор за рака (КНИГА) Отбягване от лечението – историята на Рик Симпсън (ВИДЕО – БГ СУБ)

 

ПО ТЕМАТА

Конопът: Забраненото лекарство! Излекуван – История за Канабиса от Дейвид Триплет (ВИДЕО – БГ СУБ)

Ракът – забранените лекарства (ФИЛМ – БГ СУБ)

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

САЩ признаха, че канабисът убива ракови клетки (ВИДЕА)

 

Последно от ВИДЕО

Останки на нечовешки същества са извадени от катастрофирал извънземен космически кораб! НОВИНАТА НА ХИЛЯДОЛЕТИЕТО: Военни официално докладваха пред Конгреса на САЩ, че знаят точните разположения на НЛО обекти притежавани от правителството на САЩ (ВИДЕО)

  Военни официално докладваха пред Конгреса на САЩ, че знаят точните разположения на НЛО обекти притежавани