Как се манипулира с цифрите от медицинските проучвания?

Наскоро някой писа, че след като приключи тази scam-демия, общността, която ще има големи проблеми с доверието от страна на хората ще бъде медицинската.

Всъщност това може да стане много по-рано. Достатъчно е да видим как точно медицинската общност използва цифрите, когато съобщава резултати от медицински проучвания и хората тотално ще бъдат скандализирани.

За мнозина термините от медицинската професия и научната общност не са ясни и дори понякога погрешно се интерпретират. Да вземем термина „намаляване на риска“ или „относителен риск“ и да видим какво всъщност се крие зад него.

Нека си представим, че провеждаме научно проучване – примерно за превенция на инфаркт. Имаме лекарство и две групи – контролна и експериментална, като и двете групи се състоят от по 10 човека. Даваме лекарството на хората от експерименталната група, а на контролната плацебо и в продължение на две години ги проследяваме. В края на втората година имаме двама души от контролната група, които са получили инфаркт и един от експерименталната също.

Как точно ще бъде комуникирано това на обществеността? Имаме 20 човека разпределени в 2 групи и съответно трима от тях са получили инфаркт. В доклада, който ще бъде представен това ще бъде отразено по следния начин: имаме 33% ползи от използването на предложеното лекарство. Защо 33% ще попитате? Двама от контролната група и един от експерименталната – това са трима човека, два от три – това са 66% от контролната група, един от три – това е 33% от експерименталната група – и тогава имаме 66% – 33% = 33% . В доклада ще бъде отчетено, че намаляването на риска е с 33%. Да предположим сега, че вместо 20 човека направите този експеримент със 100. Тогава реално ще имаме 1% от хората с лекарство и 2% от тези, които са контролна група, но то отново ще бъде отчетено като 33% намаление на риска, защото едно плюс две е равно на три. И отново имаме 66% и 33% и разликата е 33%. Представете си, че вместо 100 човека направите експеримента с един милион. Един човек от 1 000 000, това е 0,000001%, което практически е абсолютно статистически незначително, но отново в доклада за намаляване на риска ще се посочи 33%. Това е абсолютно безсмислено както виждате няма нищо общо със статистиката, но медицинската наука го отчита така. Това е начинът, по който медицинската наука отчита ползите от лекарствата.

Дали не е удачно следващият път, когато разговаряте с вашия лекар да го попитате какво означава „намаляване на риска“ за дадено лекарство и дали той е наясно как точно се изчислява цифрата, която е посочена за намаляването?

Има още една величина, която е още по-интересна, когато говорим за медицински изпитвания и това са съобщенията за страничните ефекти. предположим, че двама от контролната група са получили странични ефекти и всичките десет от контролната група също. Как смятате тези цифри ще бъдат съобщени? Дали вярвате или не , но те се казват като абсолютни числа. С други думи, ако имаме милион, то тогава имаме 0,000012% странични ефекти, което очевидно е незначително, ако намалението на риска е 33%.

Това се нарича измама и ако искате да разберете дали вашия лекар е наясно с нея задължително го питайте дали може да ви обясни как точно се изчислява „намаляването на риска“ при проучвания за лекарства.

Ето защо в медицинските списания не се обяснява как точно е получено това число, което се посочва за намаляване на риска, защото ако го направят, то тогава излиза, че ви препоръчват нещо, което е базирано на цифри, които не означават нищо, тоест са статистически незначителни. Дали бихте убедили хората да вземат даден „наркотик“ (лекарство), ако им кажете, че сте го дали на един милион човека и сте подобрили ситуацията с 0,000001% ?

Наскоро излезе проучване на Moderna, в което се каза, че 90 човека от контролната група от 15000 са получили странични ефекти, но ние дори не знаем какво е било дадено на тази контролна група и нямаме представа какво е имало в разтвора. На тези хора от контролната група не са правени безсмислените PCR тестове, така, че по същество не е имало тест за вирус. На нас ни докладваха 0, 006% странични ефекти, което изглежда незначително, нали?

Масово хората мислят за ваксините като средство за предотвратяване на разболяването от вирус или пък предотвратяване на неговото предаване, но както виждаме контролната група не е била тествана дали го има. Ето защо Fauci (и не само той) каза, че дори да има ваксина, мерките като „носене на намордник“ и „социално дистанциране“ ще останат, защото ваксината НЕ предотвратява предаването на вируса. Излиза, че хората в контролната група имат странични ефекти, които нямат нищо общо с вируса.

Какви са резултатите от експерименталната група? Там от 15 000 симптоми получават пет човека, тоест това прави 0,0003% . Какви резултати ще бъдат обявени от проучването – 0,57%, което звучи смислено като резултат, нали? Тоест при употребата на ваксината имаме 0,57% намаляване на симптомите, ако се заразите от вируса.

Мисля, че стана ясно, че използването на „относителен риск“ при изпитанията се използва с цел манипулиране на общественото мнение и в действителност няма нищо общо с подобряване на вашето здраве.

  • Таня Тодорова, Оn А Real Case блог
 
Мащабната измама СОVID-19 продължава: SARS-СoV-2 – ъпгрейдната версия HIV.2! Изолат отново няма! На всеки трябва да е ясно и да знае, че никой-никога НЕ Е изолирал СОVID-19! 
 
Ханс Толзин предложи награда от 100 000 € в брой, ако някой предостави доказателство за съществуването на SARS-CoV вируса! Това беше направено н 22.03.2020. До момента никой още не е взел наградата? Как мислите, ЗАЩО?!
 
Твърдението, че вирусът на SARS-СОV-2 е съществува се базира всъщност на компютърно построен модел!
 
Вирусът не е изолиран, какво тогава има във ваксината!? 

Тръмп е последният президент на САЩ – пише в една много стара, мистериозна фантастична книга (КНИГА + ВИДЕО)

Организаторите на ковидгеноцида ги очаква наказателен съд! Съдебни дела срещу СЗО за престъпление срещу човечеството (ВИДЕО – БГ СУБ)

Организаторите на ковидгеноцида ги очаква наказателен съд! Съдебни дела срещу СЗО за престъпление срещу човечеството (ВИДЕО – БГ СУБ)

Италианското правителство призова за арест на Бил Гейтс (ВИДЕО – БГ СУБТИТРИ)

 

ПСР тестовете: Най-голямото престъпление срещу човечеството (ВИДЕО – БГ СУБ)

 

Когато тази ПЛАНдемия свърши, тези, които я организираха ще бъдат обвинени в измяна (предателство), измама и тероризъм

 

Ще отговаряте за корона-престъпленията! Германски вирусолози завеждат дело срещу корона-престъпниците, които сеят страх в света

 

Организаторите на ковидгеноцида ги очаква наказателен съд! Съдебни дела срещу СЗО за престъпление срещу човечеството (ВИДЕО – БГ СУБ)

 

Последно от СВЯТ

Виктор Орбан: «Всички глобалисти могат да вървят по дяволите, защото в Тексас дойдох аз!» (ЦЯЛАТА РЕЧ НА БЪЛГАРСКИ+ВИДЕО) Владимир Путин: «Западният глобалистки модел е обречен, всичко се движи в различна посока»

Виктор Орбан говори на Конференцията за консервативно политическо действие CPAC в Далас, Тексас (пълното изявление) (Излиза на

Фейсбук страница