Картелът отвръща на удара

Може би се питате, защо на нашумялата тези дни млекопроизводител на фирма Ел Би Булгарикум са пропуснали да ѝ видят сметката и тя все още си е държавна?

Разбирачите в бранша много добре знаят, че тя продължава да бъде единствената на пазара, която гарантирано продава истинско българско кисело мляко, а не „йогурт с нишесте“. Най – вероятно, затова не във всички вериги то може да се намери, което си е част от нелоялната конкуренция в рамките на тукашния пишман капитализъм.

Аз не съм от този бранш, но по стечение на обстоятелствата, имам отдавнашна вътрешна информация от първа ръка, как фирмата беше спасена от талибаните на пазарния преход през 90-те години на миналия век. Спасиха я японците, които дълго време плащат коректно т.нар. роялти, сиреч плащат за правата да ползват щама на българското кисело мляко. Японците тогава ясно заявиха на нашенци, че ще търгуват само с държавна фирма. Така една от златните кокошки на социалистическата икономика не можа да отиде в ръцете на поредния кирчовец. Сега не съм навътре в скандала, който бучи около уволнението на директора, но интуицията ми подсказва, че след като не успяха преди повече от четвърт век, талибаните явно са дигнали отново мерника на Ел Би Булгарикум, която им боде очите, защото е читава и не съсипана.

Който е специалист и знае повече, нека ме опровергае.

Аз единствено мога да бия камбаната…

  • Д-р Свилен Георгиев 

СВЪРЗАНА ПУБЛИКАЦИЯ

СКАНДАЛНИЯТ СЛУЧАЙ с бруталното уволнение на ръководството на ЕЛ БИ БУЛГАРИКУМ разсъблече докрай Румен Радевото правителство. Уволнени, защото са намалили с 30 % цените на сиренето, кашкавала и млякото. Радев и Гълъбът му, дето ни каканижат колко са загрижени за ескалиращата инфлация. Радев и Гълъбът му, които ни хвърлиха прах в очите с групите за проверка на цените по магазините. ОчевАдно е, че това правителство е взело под своя закрила спекулата и брани със зъби галопиращата инфлация.
Няколко дни преди да го уволнят, шефът на ЕлБиБулгарикум в интервю е заявил, че търговските вериги слагат надценка 100 %.
Румен Радевото правителство в присъщата си роля на пудел на търговските вериги продължава войната си срещу българите.
ЕТО КАК чуждите търговски вериги изнасилват финансово родните производители;
Трябва да платят:
– такса „вход“ в търговската верига
– такса „логистика“ на самата верига
– такса „маркетинг“
– такса „промоции“
– такса „каталози“
И всичкото това безумие под одобрителния поглед на Радевото правителство, а и на всички досегашни правителства.
Вдигнатият юмрук се стоварва върху всеки, който пречи на мафията да печели.
УВОЛНЕНИЕТО на ръководството на единствената държавна млекопреработвателна компания ЕлБиБулгарикум е държавен бандитизъм. Уволнени и заплашени с полиция, защото са намалили с 30 % цената на млякото, сиренето и кашкавала. ДЪРЖАВЕН БАНДИТИЗЪМ ОТ ОВЛАСТЕНИ БАНДИТИ !!!
И КАКВО ОЩЕ СЕ ОКАЗВА натиск от министъра: Вместо ЕлБиБулгарикум да преработва мляко от местни производители (Видинско) се натрапва мляко от чужда държава, вкл. и сухо мляко. Войната на Радевото правителство срещу българските производители е факт.
ЦЕЛТА на саморазправата с ЕлБи Булгарикум е фалит и в крайна сметка приватизация от правителствени мафиоти. Държавен бандитизъм от служебното правителство на Второмандатния.
В България не може да се прави нищо, което засяга интересите на търговските вериги. Тия същите бандити, обединени в сдружението за „Модерна търговия“, т.е. шайка измамници, чието място е в Белене…👇

Уволниха директора на държавната „Eл Би Бyлгapиĸyм“, свалил цените на сиренето, кашкавала и млякото с 30%…

ПО ТЕМАТА

Кой и защо регистрира България като корпорация!? (ВИДЕО – БГ СУБ) ОБНОВЕНА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

1 000 000 българи наемат за 10 милиона лева 10 снайперисти

 

Последно от БЪЛГАРИЯ

„Който играе – печели/пичели….“

Най-лошата неграмотност е политическата „Най-лошата неграмотност е политическата неграмотност. Политически неграмотният не чува, не говори, не