Китай осъди партиен секретар на смърт, имал шкафове с пари и златни кюлчета (ВИДЕО)

/

Осъдиха на смърт бивш партиен секретар в Китай заради корупция

Бившият секретар на партиен комитет и председател на съвета на директорите на китайската инвестиционна компания China Huarong („Чайна Хуажун“) Лай Сяомин беше осъден на смърт днес по обвинение в „корупция и многоженство“, предадоха Франс прес и ТАСС, като цитират изявление на съда. Лай е бил признат за виновен в получаването на 215 милиона евро подкупи. Той е опитал да получи още 13 милиона евро. Съдът в северния град Тяндзин сметна, че размерът на подкупите е „изключително голям, обстоятелствата са изключително тежки“, а действията на обвиняемия – изключително злонамерени.

Лай Сяомин е бил признат за виновен и в многоженство, защото „е живял дълго с други жени“ извън брака си и е имал незаконни деца от тях.

През януари миналата година Лай направи признания, които бяха излъчени по централната китайска телевизия. Тогава бяха показани и снимки на апартамент в Пекин, за който се смята, че принадлежал на Лай. В него е имало сейфове и шкафове, пълни с пари в брой. Лай Сяомин уверява, че „не е похарчил и един цент“. „Не посмях да ги харча“, твърдеше той. Показани бяха и луксозни автомобили и златни кюлчета, които обвиняемият е приемал като подкуп.

По решение на съда активите му бяха конфискувани в полза на държавата, а присвоените с измама средства – да се върнат на пострадалите. Съдът нареди също смъртната присъда да се приведе в изпълнение.

След идването на президента Си Цзинпин на власт през 2012 г. Китай започна мащабна кампания срещу корупцията. Оттогава бяха санкционирани над милион и половина кадри на Китайската комунистическа партия. Правозащитните организации обаче порицават практиката на излъчваните по телевизията самопризнания, които според тях често са изтръгнати със сила.

China Huarong е една от най-големите китайски инвестиционни компании, занимаващи се с управление на капитали.

ВИДЕО

 

ПО ТЕМАТА

Челен опит: 10 000 държавни служители разстреляни за корупция за последните 16 години в Китай

 

Челен опит: Китай въведе смъртно наказание за корупция, започват се масови екзекуции на корумпирани служители (ВИДЕО)

 

Челен опит | За нашите чиновници това щеше да е като лош сън! Как президентът на Буркина Фасо изкорени корупцията ? (ВИДЕО)

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Истински са снимките на Борисов с 1 млн. евро в чекмеджето

 

“На гости у баце“ – Скандално видео с нови пачки в чекмеджето на Бойко Борисов! (ВИДЕО)

 

Бобоков: Борисов лъже, че не е имало злато и пари в шкафчето! Той е абсолютен лъжец и манипулатор! Страх го е да не му се върне това, което е причинил на много хора (ВИДЕО) ОБНОВЕНА

 

Най-скъпият път в света – в България! 1 милиард и 300 милиона за 28 километра! Пощенска кутия за милиарди – до поискване от държавната „Автомагистрали“, – ресурси: 3 багера, 1 булдозер и … 20 счетоводители, оправящи милиардите

 

Григор Лилов бесен: Борисов е разпределил над 400 милиарда лева! За 10 години корупцията е бръкнала в джоба ни със 100 милиарда!

 

Челен опит | За нашите чиновници това щеше да е като лош сън! Как президентът на Буркина Фасо изкорени корупцията ? (ВИДЕО)

Последни от ВИДЕО

Задава ли се принудителна ваксинация за българските граждани? • Премиерът е получил задача да бъдат ваксинирани 80% от медиците и 70% от пенсионерите • Ще бъде ли отровена с радиоактивни вещества водата в Добруджа? • Кой иска да печели за сметка на нашето здраве? • Продължават да ни зариват с боклуци • Кога ще се намеси българската държава? • Достоверни ли са тестовете за Ковид 19? (ПРЕМЪЛЧАНИ ИСТИНИ, 23.01.2021 – ВИДЕО)