Китай прилага „цивилизационен кодекс“ за да разшири контрола

„Местното управление на китайската провинция Дзянсу е стартирало нова система, която комбинира здравната кодова програма със социалната кредитна система на партията, за да създаде това, което наричат „цивилизационен кодекс“. Тази нова система дава на хората цивилизационен резултат, който ги класира на различни нива и след това се използва от правителството, за да прецени кой получава приоритет или кой трябва да бъде подложен на ограничения или наказания. Изглежда, че сега системата функционира като разширена версия на съществуващата система за социален кредит.

Понастоящем е разгърната в Суджоу, който е най-големият град в провинцията и ще бъде приложена за всеки на възраст над 18 години.

За момента има две активни категории за измерване на хората, базирани на система за класиране от 1000 точки, които се удържат на база на действията ви.

Първата категория е цивилизован трафик индекс, който включва списък с потенциални пътни нарушения и ако хората правят нарушения, губят точки. Например, ако преминете на червено, губите 50 точки; ако пиете и шофирате, можете да загубите 100 точки.

Втората категория е доброволски индекс, при който хората могат да печелят граждански точки, като извършват работа на доброволски начала, по 2 точки за всяка.

Сега за третата категория, която все още не е стартирана, се нарича „индекс на други граждански актове“, който включва оценка на хората въз основа на сортирането им на боклука, начин им на хранене, тяхното общо поведение, интернет активност им и други категории. Тази програма вече предизвиква голям шум сред местните жители. Сега какво виждаме тук?

Доброволен труд. Какво означава това? Ако вършите доброволческа работа, получавате две точки от Китайската комунистическа партия (ККП). Тя използва доброволческия труд, за да разшири собствените си системи за социален мониторинг. Доброволческата работа в Китай не е нещо като събиране на боклук по улиците. Не е, например, доброволчество в местния център за рециклиране. Доброволческата работа в Китай при ККП означава неща като, например, участие в програми за потискане на религиите, участие в програми за докладване на съседите ви за присъединяване към протести. Този вид доброволческа работа означава да участваш в злоупотребите на ККП срещу собствените й граждани. Освен това има ирония по отношение на това, защото това, което прави ККП тук, като категоризира хората според различни нива, е да изгражда нова класова система. Казват, че са комунисти, нали? Изучават комунистически текстове. Те се наричат китайската комунистическа партия. Ако сте член на партията, който трябва да бъдете, ако сте от средното до високото ниво на страната, от вас се изисква да се присъедините към ежеседмични учебни сесии на комунистически текстове, за да платите партийните си вноски. Те твърдят, че са комунисти, но изграждат своя собствена класова система.

Те често започват да практикуват това, за което твърдят, че се противопоставят. Те стават това, което мразят. ККП изгражда своя собствена класова система, базирана на това колко внимателно хората следват капризите на тази партия. Това също е свързано с по-голям проблем.

Партията сега с това унищожава долните нива на обществения ред. Тя е унищожила елементите на вътрешна сдържаност, които идват от традиционната култура и традиционните вярвания. Сега що се отнася до традиционните общества, има два вида ред. Ако погледнете назад към Древен Китай, например, нямало е правителство под окръжното ниво, окръжният магистрат е бил най-ниската категория на управлението. Под нивото на окръга е имало система на управление отдолу-нагоре, която са гилдиите на братски организации, семейни сдружения и т.н. Така че в собственото си домакинство е имало тази форма на социален ред и хората са имали също религия. Китай, например, е била една от малкото страни в света, в която повечето религии са живеели в хармония помежду си, включително християнството, католицизмът, будизмът, даоизмът и конфуцианството.

И така, когато става въпрос за това, какво се е случило? Китайската комунистическа партия, когато поема властта, унищожава религиозната база. Тя убива много свещеници. Унищожава много храмове и унищожава тези системи на вътрешно ограничаване, произтичащи от религията и традиционния морал чрез културната революция. Те са се стремели да унищожат цялата традиционна китайска култура. Например, ако сте имали цветя пред къщата си, можете да бъдете наречен „десен“ и да бъдете наказан за това. Ако вярвахте в религия, можеше да ви обвинят, че вярвате в суеверие. Ако вярвахте в конфуцианството, различните идеи за самоограничаване, ще бъдете обвинени, че държите стари идеи.

Социалният контрол, социалният ред произтича от две различни неща. Първо, от това, че хората се ограничават по естествен начин и второ, от тоталитарния режим, който може да разшири контрола си, но той работи само докато хората се страхуват достатъчно от режима. Ако загубят контрола върху страха, цялата система на социална стабилност се разпада.

В Китай в момента ККП все още преследва религията и когато става въпрос за хората, които не следват волята на партията, повече не се страхуват от нея, основните форми на социален контрол в страната са неуспешни. Сега виждаме, че тя компенсира това, опитвайки се да стане по-тоталитарна, като създаде изкуствена кармична система, когато добрите дела са възнаградени и злите дела са наказани. ККП изгражда високо технологична кармична система, където може да възнагради хората за присъединяване към комунистическата партия и да ги накаже, ако не го направят.

Междувременно местното управление в китайската провинция Шанси сега завзема домовете на хората по нова програма за „социалистическа трансформация“, както те я наричат. Това се случва, тъй като ККП е изправена пред финансови дефицити на всички нива и сега служителите преминават към грабежки модел, за да запълнят разходите.

След като местните власти стартираха мащабни програми за конфискуване на части от минералната индустрия, също различни компании, сега партията започна да конфискува частна собственост.

В окръг Пиняо, провинция Шанси правят това в името на „социалистическата трансформация“ и това се свързва с някои по-стари модели на комунистическата партия. Според местните изявления за една нощ повече от 200 домакинства са били иззети. Г-жа Уанг от окръг Пиняо каза за The Epoch Times на 29 август, че заведението, което е управлявала и се е предавало в нейното семейство в продължение на поколения, е била принудена от местната власт да го затвори. В нейния район е имало повече от 210 домакинства, които са считани за „наследствени имоти“ и са били „национализирани“ от ККП за една нощ. Местното управление е излязло с изявление, в което се казва, че ако гражданите откажат да сътрудничат, принудително ще наложат политиката. Уанг каза, че семейството й е получило уведомление за „решение за отмяна на прилагането на права на частна собственост“, издадено от правителството на окръг Пиняо на 3 юли.

Исторически ККП направи същото през 1958 г. и те използват един и същ термин за това – „коректност на социалистическата трансформация“, както те я наричаха. Тя обяви, че всички имоти под наем над 196 кв. м. могат да се използват като обекти за социалистическа трансформация и като част от този регламент, който сега се въвежда с помощта на същото.

Г-жа Уанг е получила 15-дневен срок „да върне сертификата за собственост върху наследството“ на правителството.

Китайската комунистическа партия връща прочистванията и социалните движения от ерата на Мао. Голяма част от социалистическите политики на Мао, когато става въпрос, например, за изземване на собствеността от собствениците на земи; за вътрешни прочиствания; за религиозно потискане и укрепването на партията да злоупотребява със своите граждани.

Под комунистическата партия те връщат всички тези неща точно сега. Също така корумпираните служители отново използват програми като тази, когато става въпрос за тези къщи, за да изземат това, което искат. Ако корумпиран служител реши, например, че иска дом, той го иззема.

Имаше, например, изисквания за свободна любов, която те имаха в Китай, където ако кадърът на комунистическата партия харесаше младо момиче, той можеше да я вземе, защото при социалистическата система всичко се споделя, включително човека.

Служителите на комунистическата партия знаят, че имат тази власт и вземат това, което искат от други хора. Що се отнася до тази програма, тя в известен смисъл е подобна на неизбежния домейн на запад. Да, но на хората не им се дава нищо в замяна в Китай и те също нямат правна защита. Ако с тях се злоупотреби, ако е взета собственост и не е дадено нищо в замяна, те нямат пътека за процесуално представителство. Ако все пак получат адвокат, защото в Китай, например, в конституцията им се твърди, че имат право като това, адвокатът може да бъде наказан. Има много случаи като този.

Gao Zhisheng, например, един от известните адвокати по правата на човека, е наказан от ККП и изчезва, тъй като е представлявал хора, които са жертви на нарушения на човешките права в Китай, използвайки собствените закони на ККП.

Междувременно в Хонконг местното правителство арестува близо до 300 души след като стотици се присъединиха към протести срещу скорошно решение за отлагане на изборите за законодателен съвет с една година поради твърденията, че има нови опасности от новия коронавирус. Тези избори са с еквивалент на президентските избори. Стотиците протестиращи бяха посрещнати от полицията, която изстреля топчета с пипер и извърши арестите.

Това отново се разглежда в контекста на новите закони за националната сигурност, тъй като ККП отново ефективно прекрати автономията на Хонг Конг.

Предполага се, че имат политика на една държава и две системи, китайската комунистическа партия не трябва да се намесва пряко в Хонконг, а той трябва да има много демократична защита.

Намесата се вижда и в ареста на продемократични лидери и журналисти. Сега те отлагат изборите с оправданието за коронавируса, казвайки, че е рискувано хората да отидат да гласуват. Вижда се, че ККП изглежда използва това отново да забави изборите, така че програмите й да са постоянни. Това отново се разглежда като китайски режим, простиращ своята тоталитарна ръка в Хонг Конг.“

Превод на български – Страничката“ Монтагю Кийн“

Източник: https://m.theepochtimes.com/china-implements-civilization-code-to-expand-control-gop-and-dems-explain-us-china-policy_3492754.html

ПО ТЕМАТА 

В Китай (и в света) се осъществява антиутопията на Оруел

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Вече е твърде късно: Тоталното следене на всеки и всичко (ВИДЕО)

Предишна Статия

Има ли връзка между гениалността и психическите разстройства

Следваща Статия

Снимка на деня: Президенти на САЩ и техните войни

Последно от Лайфстайл

Don`t copy text!