Когато 7-ми блок в АЕЦ “Козлодуй“ бъде построен

/

Първо нека видим баланса ВНОС – ИЗНОС на електроенергия в и от България към съседните страни, в деня, в който Той ни ощастливи, че щял да ни строи нов ядрен блок до действащата АЕЦ, 13-ти октомври 2020 г. После ще сравним същите данни за същия ден, но ПЕТ години по-рано, през 2015-та г., когато България беше №14 в целия свят по износ на електроенергия.

За по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху снимките, ако трябва и втори път.

Разноцветните криви НАД НУЛЕВАТА хоризонтална ОС показват почасовите количества ИЗНОС от България към съседите, а под същата ОС, в жълтата област – ВНОСА от съседите. Черната крива сумира всичко и показва почасовия баланс. Червеният текст в долния край показва разликата между белите и жълтите полета, заградени от черната крива и НУЛЕВАТА ОС. Т.е. това е сумарният баланс за денонощието.

Така научаваме, че в деня, в който Бойко Борисов се опита да се направи на пич, че щял да ни строи нова ядрена мощност сумарния износ се равнява на работата на ЕДИН блок в АЕЦ „Козлодуй“ за само ЕДИН ЧАС.

Нека сега видим същите характеристики за същия ден, но точно ПЕТ ГОДИНИ по-рано.

Преди ПЕТ години на този ден нетния износ се е равнявал на 16 часа работа на един блок в АЕЦ-а или на осем часа продукция и на двата блока. Разликата е очевадна – ШЕСТНАДЕСЕТ ПЪТИ!!!

И за пълнота на картината, докато подготвях материала реших, че ще е справедливо да покажа същите характеристики и за следващия ден, след радостната веск, когато всичките енерГЕПИйни анал(л)изатори бяха пуснати по всички телевизори, радио и хартиено облъчване да ни обясняват, какви и как било, кое и как ще стане. Първото видео по-долу е с точно такава лелка.

ИЗВОДЪТ! Когато 7-ми блок бъде построен той вече няма да има смисъл да работи, защото тогава България ще внася 100% нужната и електроенергия от съседите си или от други страни в Европа, които ще я произвеждат основно от възобновяеми източници.

  • Инж. Георги Котев

Бел.ред; Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.

На каква цена се изнася тока от България? (ВИДЕО)

Плащаме над 2000 пъти по-скъп ток!

Последно от БЪЛГАРИЯ