Кои признаци говорят, че човек няма душа? Пет признака, че човек има зла душа

 

КОИ ПРИЗНАЦИ ГОВОРЯТ, ЧЕ ЧОВЕК НЯМА ДУША

Тези признаци означават, че душата се е „изгубила“, изтощила се е или човекът е загубил връзката с нея

Чували сме израза „Той няма душа“, познаваме легендата как някои хора са продали душата си на Дявола или че човек може да се лиши от душата си заради лоши постъпки.

Вредни навици

Един от най-явните сигнали, които показват, че човек няма душа, са вредните навици: пристрастие към алкохол, наркотици, хазарт и любовни авантюри. Прекомерното увличане по тях води до разлагане на човешката душа.

Апатия

Човекът без душа често не проявява никакъв интерес към живота. За него той е безрадостен, лишен от смисъл и оцветен основно в сиви тонове. Пълната липса на радост, апатията и депресията са предизвикани от изтичане на животворящата енергия, а без нея душата напуска тялото.

Липсата на емпатия

Човекът без душа не умее да съчувства на ближния, да прояви съпричастие. Такива хора приличат на каменен истукан; на тях са им чужди нормалните човешки емоции. Те са безразлични към тегобите на ближния, а понякога дори им се радват.

Егоизъм

Егоизмът е един от седемте смъртни гряха, описани в Библията. Човек, който се самоутвърждава за сметка на униженията на други хора, разрушава собствената си душа.

Меркантилност

Хората без душа са зациклени в света на материалните блага. Духовната съставка не ги интересува. Те са скъперници, трупат пари, класифицират хората по признака бедност-богатство.

Завист

Завистта е още един от седемте смъртни гряха. Черната завист не просто разрушава душата, но е погубваща и разума. Тя обезценява заслугите на други хора. Завистта е много опасен порок, който може напълно да унищожи човека.

Нещастно стечение на обстоятелства в живота на човека без душа

Човекът се движи в затворен кръг, от който не може да излезе. Всеки ден го преследват едни и същи проблеми, едни и същи неприятности, произтича поредица от нещастия. Сякаш над живота му е надвиснала фатална съдба.

Странна „амнезия“

Този признак на липса на душа у човека се проявява, като той по странен начин „забравя“ собствените си лоши постъпки, причинено зло на други хора или неприятни инциденти по негова вина.

„Вселенска“ умора

Човекът изглежда така, че все едно се е върнал от война или е изживял страшна катастрофа, макар че нищо от това не се е случило в живота му. Той спи и не се събужда; яде, но не усеща вкуса на храната. Просто съществува, а не живее.

Хората без душа са непредсказуеми. Аморални постъпки за едни хора те възприемат като напълно нормални. Такива хора често се дразнят от чуждите болки и страдания; плюят на страданията на другите.
За хората без душа е характерно притворството. Те не са способни да създадат сериозни отношения с противоположния пол. Техните партньори чувстват фалша в постъпките им и се отказват от общуване.
Хората, лишени от душа, никога не се притичат на помощ на други хора. Много често бездушните са манипулатори и психологически използват други хора. Те се давят в собствената си жлъч и злоба.

Тази статия не претендира за дълбочина и изчерпателност.

Издателство PACПEP

 

ПЕТ ПРИЗНАКА, ЧЕ ЧОВЕК ИМА ЗЛА ДУША

Дали сред вашите близки и познати няма такива хора?
Много трудно можем да разберем какво мисли даден човек, какъв е той и какво крие. Затова е сложно да направим избор да продължим ли общуването с него или да го прекратим. Психолози определят пет признака на черната злобна душа.

Егоизъм

Човек, който мисли само за своята изгода и полза, априори предизвиква неприятни чувства. За егоиста те са на първо място, затова пренебрегва интересите на другите и на обществото.

Самохвалство

Самохвалкото обича да се възхвалява себе си и своите дела. Той знае народната мъдрост, че скромността краси човека, но я загърбва. Лошо е, когато самохвалкото се хвали с нещо маловажно или дори опасно. Такива хора искат да ги въздигат на пиедестала на обожанието, затова общуването с тях е много неприятно.

Токсичност

Токсичността в последните години е много разпространена сред хората. Понякога общуването с токсичен човек създава ужасен дискомфорт. Когато разговаряте с такъв човек, вие дори не се замисляте, че върху вас се извършва психологически натиск. Човек проявява токсичността си във взаимоотношенията с роднини, приятели или партньори.

Липсата на съвест, порядъчност и почтеност

Хората без съвест, порядъчност и почтеност могат да вършат ужасни неща, но най-страшното е, че не се чувстват виновни. Такива хора често презират другите, манипулират ги и дори правят номера на близките си. Не им струва нищо да причинят болка и обичат да унижават и раняват другите. Не е възможно безсъвестен, непорядъчен и непочтен човек да бъде поправен; всеки опит това да се поправи още повече утежнява ситуацията.

Лъжец и измамник

Човекът със зла душа постоянно и нарочно заблуждава, лъже и мами; често скрива различни факти или изкривява истината, използва измамата за свои користни цели. Лъжецът има деградирала, прогнила душа.

Ако искате да научите повече за човешките пороци и да получите отговор на въпроса кои са причините, които ги раждат, четете книгата на издателство PACПEP – „КАЖИ МИ ДОБРА ДУМА“

Често обвиняваме другите за нашите проблеми и неудачи. А може би истинската вина е скрита дълбоко в човешката природа? Хората искат да бъдат обичани, но не обичат, искат да бъдат уважавани, но не уважават. Това довежда до едно постоянно недоволство, което за много хора се превръща в убеждение, че за тяхното нещастие са виновни другите. Блудкавите сапунени телевизионни сериали също допринасят за това ненужно самосъжаление и страдание, постепенно да се превърне в непоносимост към ближния. Предизвикват гняв.
Пътят към другия човек, към човека до нас, става все по-трънлив и невъзможен. Какъв е тогава изходът? На този въпрос, както и на останалите, няма универсален отговор. Въпреки това, философи, психолози и всякакви учени и неучени хора са се опитвали да дадат своя отговор. Да го потърсим и ние. Може би ключът към всеки от нас е Добрата Дума.

Издателство PACПEP

 

Само една дума може да предизвика нелечима болест! Думи, които имат чудовищен мутагенен ефект

 

Вашият коментар

Your email address will not be published.

Предишна Статия

НА 27-о число всеки месец вселената помага на хората да реализират желанията си

Следваща Статия

Какви вещества разработвала секретната лаборатория на НКВД

Последно от ЛАЙФСТАЙЛ

Коронаснимки на деня

  Някой знае ли тези медицински сестри в кой фитнес тренират..🤔😀😀😀 Лъчезар Манчев, ФБ  

Don`t copy text!