Кой и защо обяви война на бялата раса

 

Какво се крие зад безредиците, които вече цял месец бушуват в САЩ и постепенно се разпълзяват в Европа

Гражданската война на Запад премина от скрита, идеологическа, контракултурна форма към открито силово противопоставяне. Всички ултралеви движения, социалисти и борци за правата на всякакви малцинства унищожават хранещата ги цивилизация, сеейки хаос и разрушение.

И ние, с нашия исторически опит, сме поразени: как умни и образовани хора, с университетско образование могат да се присъединят към погромаджиите и да се стремят към социализъм, който неизбежно поражда бедност, разруха и тоталитаризъм? Как крадец и рецидивист, който опира пистолет до корема на бременна жена, наркоман, починал от свръхдоза, може да се превърне в национална икона на „прогресивните“ на Запад?

Как може кметът на Лондон, пакистанец и мюсюлманин, избран от толерантните си съграждани, да съставя списък със 60 паметника, които трябва да бъдат свалени?
Как най-четеният писател в света – Джоан Роулинг, може да бъде подлагана на натиск заради невинно съмнение в недобре формулираните трансгенни идеологии? Списъкът с безумия е безкраен…

Правото на свое място

В това безумие обаче има система, както пише Уилям Шекспир в своята трагедия „Хамлет“.

Някога нашите прадеди живеели на племена от 20-50 души; имало един род. Той можел да оцелее само на принципа „един за всички, всички за един“. Всеки имал правото на парче месо и място до огъня. Но всеки бил задължен да заеме мястото си в сражението, на лов и в преходите. Действал стадният закон, справедлив и суров.
И без закон действал моралът на отношенията между хората. Имало ясна представа за справедливост: частта от благата на всеки била пропорционална на неговия дял в общото дело.

Имало съвест, вътрешен закон, който повелявал човек да действа за благото на целия род. Така бил сформиран социалният инстинкт при хората.

След това родът се разраснал в племе, в съюз от племена и накрая се стигнало до държава. Отделил се елитът и възникнало робството като метод за максимално производство. Разделили се професиите и социалните роли. Хилядолетният инстинкт за справедливост и морал бил притиснат в жестоко организираната държава. Нямало щастие и съвест между роба и надзирателя, бедния и богатия, работещия и паразитиращия безделник.

Тогава възникнал митът за златния век. Платон описал идеалната държава. Първите християни заживели в братски общини. Томас Мор написал „Утопия“, а Томазо Кампанела – „Градът на Слънцето“. Възникнали комуните – фаланстъри. Всичкото това редовно се проваляло.
По-късно Маркс обосновал „научния комунизъм“ като резултат от социалната революция. И показал необходимостта от диктатура на пролетариата като етап от прехода към щастливо безкласово общество.

Болшевиките в Русия организирали „червения терор“, унищожавайки милиони хора по „класовия принцип“.
Но извън пределите на Съветския съюз световната революция се провалила. Тогава ултралевите движения решили: ще разрушим капитализма отвътре. Ще унищожим неговите опори и институции: семейство, трудов и полов морал, национална и културна идентичност. Тогава той ще рухне сам, в името на нашата благородна цел – създаването на комунистическо щастие.

Те открили нова „революционна класа“: всички малцинства – расови, национални, религиозни, сексуални, даже здравни; дори жените обявили за малцинство, потискано от мъжете. Сега ще ги стоварим върху главната опора на тази капиталистическа цивилизация – върху белите мъже християни. И ще ги обезоръжим: ще се внедрим в университетите и училищата и ще внушим, че всяка сила е зло, истината е присъща само на нас, а всички другомислещи са врагове на добрите хора и са фашисти.

„Франкфуртската школа“ по философия, Лукач и Грамши, Маркузе и Адорно – са все те. Така осата паразит снася яйцата си в тялото на жертвата и се излюпва личинка, която изяжда жертвата си отвътре.

Бил изобретен и „нов език“, за да се обяви бялото за черно, а черното – за бяло.

Безделниците и глупаците били обявени за жертви на социалната несправедливост: те не са виновни, че са се родили такива, животът ги е направил такива. Извращенците били обявени за нормални хора, а онези, които не ги одобрявали, били обявени за фашисти. Изобретили клеймо за всеки случай на несъгласие: „ксенофобия“, „расизъм“, „ислямофобия“, „бял супрематизъм“ и др.

Политическата коректност е лъжа, използвана, за да унищожи у народа волята към другомислие и съпротива. Забраната за самозащита срещу мигрантите е унищожаване в народа на волята му за живот. Половин век идеологически и юридически терор дадоха своите плодове: нормалните хора са изплашени и мълчат. Забраната на информацията за интелектуалните и психическите различия между расите е път към вечната расова вражда.

Капитализмът е несъвършен. Да, вярно е, че всеки има възможността да стане какъвто иска. Но банкерите са алчни, политиците лъжци, организацията винаги е неидеална, а богатите са оскърбително по-богати от бедните, макар че и те не живеят лошо. А социалистическото общество за равенство, щастие и справедливост сияе като прекрасен идеал. Младежта винаги е идеалистична и романтична. Неудачниците с възторг подхващат идеята, че социалният строй е виновен за всичко.

Ето така 50 години в тялото на Запада зрее и се храни неговият гробокопач. Децата в училище се учат да ненавиждат конкуренцията и да вярват, че хората са равни по качества.

Класовата лъжа на германските философстващи неокомунисти се превърна в мироглед на поколенията.

Защо?

Първо, те пишат красиво и благородно. Второ, младежта има потребност да вярва в идеали и да се бори за преустройство на света към по-добро. Трето, тези теории извикват изконния и благороден социален инстинкт – щастието е справедливост за всички по закон. Четвърто, социалните промени са закон на природата.
Социализмът е невъзможен. Хората са различни – умни и глупави, лениви и работещи, честни и непорядъчни, енергични и вяли.

Хиляда души, забравени на остров, бързо ще се разделят на лидерски и изоставащи групи и основна маса.
Ако 30 хиляди души работят в един огромен завод, „самоуправлението на работническия колектив“ е фантазия. Нужни са инженери и черноработници, плановици и администратори и ръководители.

Насаждането на социализъм е неизбежно кърваво. Ще се наложи да се потисне природата и да не се даде на хората да се самоорганизират по своите качества. Ще се наложи да се планира всичко за всички по рано. Резултатът ще бъде нищета и диктатура. Това вече сме го минали. Но идеалистите в света на процъфтяващия капитализъм не искат да го знаят.

Възвеличаването на чернокожия криминалитет, погромите над магазини и оскверняването на паметници са частни изблици на ултралявата чума, изпълнила Запада и жадуваща да унищожи всичко, което се различава от нея. Внимание! Това е фашизъм!

Левите радикали разкриха своята разрушителна същност; те задействаха расизма, обявявайки война на бялата раса. Те се стремят да унищожат културната, историческата и националната идентичност на европейците и белите американци. Ще започнат да унищожават картини в музеите, защото на тях са нарисувани бели. И зомбираните бели глупаци, „борци против расизма“, уважавайки себе си за „благородните напредничави възгледи“, още не знаят, че ще паднат жертва на своята дейност – такъв е законът на историята.

Михаил Велер, руски писател, член на руския ПЕН-център и на Руското философско общество

Превод: издателство PACПEP

Защо Брейвик уби 77 души ? Нека разберем от самия него

 

Последно от СВЯТ

Ню Йорк Пост: Педерастите и лесбийките в Америка се удвояват всяко поколение, ако продължим да се движим по тази траектория през 2054 година всички ще бъдат такива (ВИДЕО)

Статията във в-к Ню Йорк Пост: https://nypost.com/2022/05/27/left-wing-critics-says-bill-maher-should-be-canceled-over-lgbtq-comments/ ВИДЕО   ТИЯ ЛИ ЩЕ ВОЮВАТ С РУСИЯ!? ИЛИ ТРАВЕСТИТИТЕ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница