Кой и колко лъже? Интерпретации: Тази на ГЕРБ и онази на ЕНП

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ЕНП ДОНАЛД ТУСК:
Откровена беседа с премиера Бойко Борисов. България е изминала дълъг път по време на управлението му, но предизвикателствата остават. Необходими са допълнителни реформи за върховенство на закона, независимо правосъдие и борба с корупцията – нашите основни ценности на ЕНП. Демокрацията в България ще има последната си дума на изборите.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ГЕРБ:
Имате нашата подкрепа! Редовните парламентарни избори са начинът всеки гражданин да изрази своето мнение. Това заяви президентът на ЕНП Доналд Туск пред председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов.
Борисов и Туск се обединиха около мнението, че кабинетът постигна важни успехи както за страната, така и за европейската интеграция на Западните Балкани, а политиките на правителство могат да гарантират устойчиво развитие на България.
Според президента на ЕНП Доналд Туск именно системните партии като ГЕРБ имат нужния капацитет, опит и разум да преведат страните си през кризата. Туск поздрави Борисов и за победата на ГЕРБ на провелите се частични местни избори.
Председателят на ГЕРБ и президентът на ЕНП обсъдиха и първия Доклад на ЕК за върховенството на закона в целия Европейски съюз. Премиерът Борисов изтъкна, че докладът е обективен и отразява усилията на страната ни за борба с корупцията. Бойко Борисов подчерта, че България ще изпълни всички препоръки на Венецианската комисия и ЕК за реформи в съдебната система. 
Президентът на ЕНП Доналд Туск към Бойко Борисов: Имате нашата подкрепа!

САМИЯТ БОРИСОВ В ПРОФИЛА МУ:
„Имате нашата подкрепа“! Това ми каза президентът на EPP – European People’s Party Donald Tusk по време на срещата ни в Брюксел. Двамата сме на мнение, че българското правителство постигна важни успехи както за страната, така и за европейската интеграция на Западните Балкани – тези политики могат да гарантират устойчиво развитие на България. Той ме поздрави за победата на ГЕРБ на провелите се частични местни избори и заяви, че редовните парламентарни избори са начинът всеки гражданин да изрази своето мнение. Според Туск системните партии като Политическа Партия ГЕРБ имат нужния капацитет, опит и разум да преведат страните си през кризата. Коментирахме и пакета от мерки за възстановяване, чрез които да се преодолеят последиците от коронавируса върху икономиките на ЕС. Европейската народна партия има голям принос в изготвянето на спасителния план. Ето защо семейството на ЕНП е най-голямото и най-силното!
С Туск обсъдихме и първия Доклад на ЕК за върховенството на закона в целия ЕС. Той е обективен и отразява усилията на страната ни за борба с корупцията. България ще изпълни всички препоръки на Венецианската комисия и ЕК за реформи в съдебната система.

 

 

  • Григор Лилов

 

ПО ТЕМАТА

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Лъжа е, че „Moody’s” е повишила кредитния рейтинг на България

 

Лилов: Борисов лъже за азерския газ! Зад лъжите му се крие афера за над 300 милиона долара годишно! За сметка на България! Сочат се 30% комисиони за националните аферисти-предатели

Последно от БЪЛГАРИЯ

The Bulgarian Times

The Bulgarian Times

Фейсбук страница